Social Icons

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Καμία ανοχή κανένας συμβιβασμός των συνταξιούχων με τις βάρβαρες αντισυνταξιουχικές πολιτικές
Αθήνα 10/7/2023

Καμία ανοχή κανένας συμβιβασμός των συνταξιούχων με τις βάρβαρες αντισυνταξιουχικές πολιτικές.

Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν μέσα από δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις αναδεικνύοντας κυβέρνηση ξανά αυτοδύναμη την Ν.Δ. Oι συνταξιουχικές οργανώσεις όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και την προεκλογική, δεν σταμάτησαν ούτε για μια στιγμή με όσα μέσα διαθέτουν να ενημερώνουν τους συνταξιούχους με τις θέσεις τους για τις αιτίες και τους υπεύθυνους της τραγικής κατάστασης που ζούμε από τις θανατηφόρες περικοπές, που έχουμε υποστεί σε όλα μας τα δικαιώματα.

Μετά από τις συναντήσεις μας με τα κόμματα της Βουλής κάναμε επίσης καθαρό ότι στα προγράμματα των κομμάτων που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, δεν χωράνε τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων, που είναι αποτέλεσμα των μεγάλων περικοπών που έχουν δεχθεί από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, ανεξάρτητα από το πώς αυτές πολιτικά αυτοπροσδιορίζονται.

Με σαφήνεια, προεκλογικά επισημάναμε ότι όποια κυβέρνηση προκύψει μέσα από τις επικείμενες εκλογές θα έπαιρνε την σκυτάλη από την προηγούμενη, να συνεχίσει τον ίδιο αντιλαϊκό αντισυνταξιουχικό δρόμο και θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη, γιατί αυτό απαιτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. 

Χαρακτηριστικά αναφέραμε ότι ανεξάρτητα από το πιο κόμμα θα βρεθεί στην κυβέρνηση πραγματικός κυβερνήτης θα είναι το υπερμνημόνιο του ταμείου ανάκαμψης, το σύμφωνο σταθερότητας και οι απαιτήσεις της επενδυτικής βαθμίδας που τα κόμματα αυτά έχουν αποδεχθεί και εφάρμοσαν.

Ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης οι εκτιμήσεις μας επιβεβαιώνονται, αφού η κυβέρνηση με σαφήνεια ξεκαθάρισε ότι θα κρατήσει και θα αξιοποιήσει όλο το αντισυνταξιουχικό νομικό πλαίσιο, που όλες οι κυβερνήσεις ψήφισαν και έχει αφανίσει τις συντάξεις μας, όλα τα δικαιώματα μας, αύξησε τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια και πολλά άλλα. 

Και αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια φτωχοποίησαν τους συνταξιούχους, έρχεται η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος να «ευεργετήσει» όπως λέει τους συνταξιούχους, γιατί θα συνεχίσει, μετά την εξαθλίωση που έχουν δεχθεί, να τους στέλνει στην δουλειά στα εβδομήντα τους χρόνια δίχως τα λεγόμενα πέναλτι, αν βέβαια αυτοί θέλουν όπως υποκριτικά υποστηρίζει.

Θεωρούμε όλη αυτή την πρακτική της κυβέρνησης προκλητική και απαράδεκτη, γιατί προσπαθεί μέσα από μια αισχρή υποκρισία και προπαγάνδα να πείσει, ότι αυτό που οδηγεί τους γέροντες ξανά στην δουλειά είναι η θέλησή τους και όχι η τραγική φτώχεια, η ανέχεια και η εξαθλίωση αποτέλεσμα των αντισυνταξιουχικών μέτρων που έχουν δεχθεί και τους έχουν εξαθλιώσει και τώρα ψάχνουν πώς θα ζήσουν, την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι ψάχνουν για δουλειά.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα και να αποδώσει στους συνταξιούχους όσα με την βία τα τελευταία 15 χρόνια έχουν αρπάξει όλες οι κυβερνήσεις τους στέλνει ξανά στην δουλειά και από εκεί στο τάφο, γιατί αυτά που τους έμειναν από τις αρπαγές δεν τους φθάνουν να ζήσουν.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε όλη αυτή τη αντισυνταξιουχική πρακτική, και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων. όλα αυτά που έχουν αρπαχθεί και έχουν πληρωθεί με την δουλειά τους σε όλο τον βασανιστικό εργασιακό τους βίο.

Να αποδώσει τις περικοπές στις σφαγιασμένες συντάξεις, κύριες, επικουρικές, τα πληρωμένα δώρα μας, την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, την καταβολή των αναδρομικών μας, την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία, την κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία, την απόδοση του 0,5% του ΑΕΠ όπως αυτό έχει ψηφισθεί με βάση τον νόμο 4670/20. Την πρόσληψη γιατρών-νοσηλευτών, το άνοιγμα νοσοκομείων, δομών υγείας, την δημιουργία δημόσιων δομών ευγηρίας. 

Ότι μας έχει αφαιρεθεί, ότι χρειάζεται να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στις απαιτήσεις των σύγχρονων αναγκών μας, σε ότι έχουμε με το αίμα και την δουλειά μας πληρώσει, δεν το χρωστάμε σε κανένα δανειστή, σε καμιά κυβέρνηση, στο ληστρικό κράτος και τις κυβερνήσεις που για λογαριασμό των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων μας ληστεύουν.

Εκφράζουμε επίσης την αντίθεσή μας στις πρακτικές των λεγομένων αυξήσεων της κυβέρνησης, που ουσιαστικά οδηγούν στην παραπέρα μείωση της αγοραστικής μας δύναμης. Έχουμε την εμπειρία των προηγούμενων αυξήσεων, όπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν πήραν καμιά αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς και δεν θα παίρνει αύξηση όσο αυτή παραμένει. Κανένας συνταξιούχος δεν πήρε αύξηση στην επικουρική του σύνταξη. 

Όσοι πήραν κάποια αύξηση αυτή είναι πολύ κατώτερη από τον τρέχοντα πληθωρισμό και αφού πέρασαν το φορολογικό συντελεστή ένα μεγάλο μέρος τους θα το πάρει η εφορία. Όσοι πήραν λογιστική αύξηση, είχαν προσωπική διαφορά και πέρασαν το φράγμα του ΑΚΑΓΕ σε αυτούς προστέθηκε νέα μεγαλύτερη προσωπική διαφορά και δεν πρόκειται να πάρουν αύξηση. Όλα αυτά την στιγμή που ο πληθωρισμός και ακρίβεια έχουν απογειωθεί.

Απορρίπτουμε τις πρακτικές και την προπαγάνδα της κυβέρνησης. Δεν θα της επιτρέψουμε να αντιστρέψει την αλήθεια που ζούμε και βιώνουμε με ψέματα και μισές αλήθειες. Θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συμμετοχή, γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες των καιρών, η δοκιμασμένη πείρα της ζωής και των αγώνων που αποτέλεσαν την δύναμη όλων των μέχρι σήμερα κατακτήσεων. 

Σε αυτό τον δρόμο οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν μαζί με τους εργαζόμενους, τον λαό, την νεολαία να δυναμώνουν την πάλη τους και να αποτελούν την πραγματική αντιπολίτευση στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα την δύναμη εκείνη που θα επιβάλει το δίκαιο για μια καλύτερη ζωή.

Θα είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, των εγγονών μας που έρχονται να εργασθούν με ακόμη χειρότερους όρους εργασίας, ωραρίων, αμοιβών. Στο πλευρό όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς. Μαζί με όλους όσους αγωνίζονται σε όλα τα μετερίζια του αγώνα για όλα τα δικαιώματα που θα μας εξασφαλίζουν μια καλύτερη ζωή σύμφωνα με τις σύγχρονές ανάγκες, που μπορούμε να την έχουμε με βάση τον πλούτο που έχουμε παράξει και αυτόν που σήμερα οι εργαζόμενοι παράγουν.

Καμία αναμονή - καμιά περίοδο χάριτος στην κυβέρνηση


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative