Social Icons

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την στελέχωση ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ από πυροσβέστες


Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο τομέας της υγείας έχει ανάγκη από κρατική χρηματοδότηση για προσλήψεις , υποδομές , εξοπλισμό και όχι από συμπράξεις με ιδιωτικό τομέα και δανεικούς πυροσβέστες και στρατιωτικούς ως πληρώματα ασθενοφόρων που θα λείψουν από την πυροπροστασία και την άμυνα της χώρας!

Η εισηγητική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης δείχνει ότι από τη δική τους μεριά είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν ακριβώς στον ίδιο δρόμο που χάραξαν την προηγούμενη τετραετία αλλά και συνολικά τις τελευταίες δεκαετίες σε πλήρη συμμόρφωση και όσων επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Αυτό φάνηκε αφενός από την υπενθύμιση προς τους υπουργούς ότι υπάρχουν αρκετοί νόμοι που ενώ ψηφίστηκαν ακόμα δεν κατάφεραν να τους εφαρμόσουν στην πράξη, προφανώς λέμε εμείς λόγω της πίεσης και του φόβου που τους δημιούργησε το λαϊκό κίνημα με τους αγώνες και τις αντιδράσεις του. 

Αφετέρου όμως προανήγγειλε και νέες εκατοντάδες μεταρρυθμίσεις οι οποίες βέβαια εδώ και αρκετά χρόνια έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο ή και έχουν προετοιμαστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, δείχνοντας ότι παρά την εναλλαγή διαφόρων κομμάτων στη διακυβέρνηση, οι αντιλαϊκές πολιτικές συνεχίζονται και εφαρμόζονται απαρέγκλιτα .

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η προαναγγελία για στελέχωση των ασθενοφόρων του ΄ από προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, με ότι αρνητικές συνέπειες θα έχει αυτό για τους ίδιους τους πυροσβέστες και τους στρατιωτικούς αλλά κυρίως για τον λαό!.

Ο σχεδιασμός δεν είναι καθόλου καινούργιος ούτε κάποια ευφάνταστη πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης. Πρόκειται για τον απόλυτο συντονισμό και συνέχεια της τροπολογίας 181/2 από 10–2‑2016 που η τότε κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. είχε φέρει κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου 4368/2016. 

Εκεί περιγράφονταν η δυνατότητα οδήγησης των ασθενοφόρων από προσωπικού του Π.Σ. και των Ο.Τ.Α. σε περιοχές της επικράτειας που υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Απλά η σημερινή κυβέρνηση το πήγε ακόμη παραπέρα και εμπλέκει και σ’ αυτόν τον τομέα της ένοπλες δυνάμεις της χώρας !

Στην πιο γενική του εικόνα είναι αυτό το φαινόμενο όπου όλα τα μεγάλα και μικρότερα κόμματα που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαπενταετίας συμφωνούν σε όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις, στον περιορισμό προσλήψεων και την απαξίωση του Δημόσιου Τομέα με τη λογική ότι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών είναι ένα ανούσιο κόστος που δεν αποφέρει όφελος σε κανέναν επιχειρηματία.

Αντί λοιπόν να στελεχωθεί το Ε.Κ.Α.Β. με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, θα προχωρήσει σε «μπαλώματα».

Η κίνηση αυτή θα έχει ως άμεση συνέπεια την περεταίρω συνειδητή, σχεδιασμένη και διαχρονική υποβάθμιση του Π.Σ. και κατ’ επέκταση την ανεπαρκή προστασία του λαού από πυρκαγιές και άλλες καταστροφές. 

Στη συνέχεια ως «ώριμο φρούτο» θα προτείνουν ξανά το κλείσιμο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμακίων για την εξοικονόμηση χρημάτων, που είχε παγώσει μετά την σθεναρή αντίσταση που είχε προβάλει η Ε.Α.Κ.Π. από αρχές της δεκαετίας του 2010, πάλι με βάση τη λογική κόστους/οφέλους και κερδοφορίας των επιχειρήσεων, ενώ θα παραχωρηθούν τέτοιες αρμοδιότητες πιο γενικευμένα πλέον σε Ο.Τ.Α., Μ.Κ.Ο. και ιδιώτες με κόστος διαχρονικά κλιμακούμενο.

Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών
Ο λαός έχει δει και δοκιμάσει τη συνταγή αυτή επί δεκαετίες στο ξεπούλημα κάθε Δημόσιου Οργανισμού. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια και η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ προς τους Ο.Τ.Α. για απόκτηση πυροσβεστικών οχημάτων με σκοπό την δημιουργία πυροσβεστικών σταθμών και ομάδων πολιτικής προστασίας με ευθύνη των δήμων και στελεχώνονται αποκλειστικά από εθελοντές.

Θυμίζουμε ότι ήταν ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κικίλιας Β., που από το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλούσε για συγχώνευση και κατάργηση όχι μόνο Πυροσβεστικών Υπηρεσιών αλλά και Αστυνομικών Τμημάτων (βλ. δηλώσεις κατά την επίσκεψη στο νομό Μεσσηνίας 29/8/2014).

Επομένως η επιλογή του στη θέση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά πατά σε στρατηγικούς σχεδιασμούς με ορίζοντα βαθιά πίσω στο χρόνο.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις οι Πυροσβέστες αλλά και όλος ο λαός έχουν υποχρεωτικά μόνο μία επιλογή. Οφείλουμε να προτάξουμε την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και τη διασφάλιση της δικής μας ζωής και περιουσίας απέναντι στα κέρδη των Ανώνυμων Εταιριών και των επιχειρηματιών. Αντίστοιχα, με συλλογικό τρόπο μέσα από τα σωματεία μας χρειάζεται να παλέψουμε με σχεδιασμό και προγραμματισμό μακρόπνοο και όχι εφήμερο.

Προς αυτή την κατεύθυνση για πάνω από 20 χρόνια εργάζεται η Ε.Α.Κ.Π. όπως αποδείχθηκε και στο πρόσφατο 25ο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.. Εκεί όπου σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο 5 βασικών και ουσιαστικών σημείων όλοι οι υπόλοιποι κυβερνητικοί συνδικαλιστές άφησαν τις δήθεν διαφορές και έγιναν ένα προκειμένου να το καταψηφίσουν και να κρατήσουν για άλλη μια αντιπυρική περίοδο τους Πυροσβέστες σε ύπνωση και αδράνεια (βλ. www.eakp.gr από 28/6/2023).

Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας και τα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων Ενώσεων μονίμων πυροσβεστών καθώς και τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία των συμβασιούχων πυροσβεστών (Π.Π.Υ., Εποχικοί), να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την αρνητική εξέλιξη για το Π.Σ., τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτό και για τον λαό!

1 Ιουλίου 2023

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

atexnos.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative