Social Icons

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Market pass: Ξεκινούν οι νέες πληρωμές και η καταβολή αναδρομικών


Market pass: Ξεκινούν οι νέες πληρωμές και η καταβολή αναδρομικών

Πίστωση 24 εκατ. ευρώ για 645.000 δικαιούχους της άυλης ψηφιακής κάρτας καθώς και δικαιούχων που είχαν δηλώσει λάθος στοιχεία ΙΒΑΝ


Νέος γύρος πληρωμών του market pass ξεκινάει σήμερα με τη πίστωση των χρημάτων της δόσης του Ιουνίου ύψους 24 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 645.000 δικαιούχων της άυλης ψηφιακής κάρτας με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την προσεχή Τρίτη.

Την ίδια ώρα την παροχή αναμένεται να λάβουν αναδρομικά χιλιάδες δικαιούχοι στους οποίους είχε αποσταλεί email για να διορθώσουν τα στοιχεία για το ΙΒΑΝ καθώς η αίτηση τους είχε εγκριθεί αλλά δεν ήταν δυνατόν να γίνει η καταβολή των χρημάτων.

Πάντως με το κύμα των ανατιμήσεων στα τρόφιμα να μην κοπάζει στο τραπέζι της νέας κυβέρνησης εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα χρονικής επέκτασης του market pass προκειμένου να αναπληρωθούν απώλειες στα εισοδήματα των νοικοκυριών και με δεδομένο ότι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνουν ότι υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος για τη χρηματοδότηση του μέτρου. Το ζητούμενο είναι εάν το νέο market pass θα δοθεί στο σύνολο των σημερινών δικαιούχων ή θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια και θα χορηγηθεί μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές του market pass άρχισαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο. Οι δικαιούχοι, που είχαν επιλέξει κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, έλαβαν στις αρχές Μαΐου την τελευταία επιδότηση για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Όσοι προτίμησαν την κατάθεση του επιδόματος στην άυλη κάρτα θα εισπράξουν την τελευταία δόση στις 3 Ιουλίου ενώ οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Δικαιούχοι του Market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα του Market Pass χρησιμοποιείται σε POS που διαθέτουν τα Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο 1.000 ευρώ αγορών.

Τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

* Ένα μονομελές νοικοκυριό θα λάβει 22 ευρώ
* Ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα θα πάρει 32 ευρώ
* Μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 32 ευρώ
* Μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 42 ευρώ
* Ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ
* Ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 52 ευρώ
* Ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 62 ευρώ
* Ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 72 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative