Social Icons

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

ΚΚΕ δυνατό στήριγμα για το λαό — για πραγματική, αγωνιστική και όχι συναινετική αντιπολίτευση


ΚΚΕ δυνατό στήριγμα για το λαό — για πραγματική, αγωνιστική  και όχι συναινετική αντιπολίτευση
Παρά την υπερψήφιση της δεξιάς πολιτικής, μπορούμε να διακρίνουμε, τρία θετικά  στοιχεία από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Πρώτο. Γίνεται όλο και πιο καθαρό, ότι παρά την ύπαρξη πέντε κομμάτων, υπάρχουν μόνο δύο πολιτικές που συγκρούονται. Η ΔΕΞΙΆ πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το χάλι που βιώνουμε καθημερινά. Η πολιτική που  εφαρμόζεται τα πολλά τελευταία χρόνια από όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα, υλοποιώντας κατευθύνσεις και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Και από την άλλη πλευρά  γίνεται ολοφάνερο ότι μοναδικός αντίπαλος της δεξιάς πολιτικής είναι η πολιτική και η δράση του ΚΚΕ, μέσα και έξω από την βουλή, ως μοναδικός συμπαραστάτης του λαού.

Δεύτερο. Επίσης γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρος ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δηλαδή είναι ένας καπιταλιστικός οργανισμός στήριξης και προώθησης των συμφερόντων του κεφαλαίου, ότι από εκεί εκπορεύεται όλη αυτή η βάρβαρη πολιτική πού έχει εξαθλιώσει τη ζωή μας.

Τρίτο θετικό στοιχείο αυτών των εκλογών είναι, η σημαντική άνοδος του ΚΚΕ, με αύξηση κατά 40 τοις εκατό των ψήφων που πήρε σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Με τη πολιτική του επιρροή όμως  να  είναι πολύ πιο μεγάλη και πιο επισπαστική, μέσα στη κοινωνία, από το εκλογικό ποσοστό του. Γι αυτό και αποτελεί το  μοναδικό αντίπαλο δέος για το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας μας, με την πολιτική του, τη δράση του, την επαναστατική προοπτική που δίνει στην ελληνική κοινωνία. Θα αποτελέσει την μόνη λαϊκή, πραγματική  αντιπολίτευση που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, μέσα και έξω από την βουλή.

Γιατί όλα τα υπόλοιπα  κόμματα την ίδια πολιτική υπηρετούν, των δεσμεύσεων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ εναντίον των εργαζομένων, οι οποίοι, έχουν ως μοναδικό συμπαραστάτη το ΚΚΕ Επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε είναι η ανάγκη, να βγει πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ και στις δεύτερες εκλογές, γιατί μόνο έτσι θα είναι πιο δυνατός και ο λαός, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται. 

Ο  ΣΥΡΙΖΑ μη μπορώντας να κρύψει την αντιλαϊκή, δεξιά πολιτική του, καταφεύγει σε θεατρινίστικες παραστάσεις καπηλείας, των αγώνων και της θυσίας του Ελληνικού λαού κατά την Εθνική Αντίσταση, (επίσκεψη Τσίπρα στο μπλόκο της Κοκκινιάς, ο  Μαραντζίδης τού το συνέστησε;  o οποίος στα βιβλία του ξεπλένει τους ταγματασφαλίτες συνεργάτες των ναζί  και διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα).

Τί σχέση άραγε μπορούν να έχουν οι αγώνες και οι θυσίες του Ελληνικού λαού κατά την Εθνική Αντίσταση, για Ελευθερία, Δημοκρατία Λαοκρατία, με το ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, του Ελληνικού, των σιδηροδρόμων, τα μνημόνια, τους πλειστηριασμούς, το χρηματιστήριο της ενέργειας, της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος των πάντων; 

Αυτή  τη δεξιά πολιτική δεν εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ;  Αν μη τί άλλο, λίγη ΝΤΡΟΠΉ και ΣΕΒΑΣΜΌΣ. 

Το  δίλημμα, «σταθερότητα ή περιπέτειες» με το οποίο εκβιάζει ο Μητσοτάκης τους εργαζόμενους, στις δεύτερες εκλογές, για να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία, είναι κάλπικο και ψεύτικο. Γιατί οι δεσμεύσεις της ΝΔ, αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, στην ΕΕ  και το ΝΑΤΟ είναι πολύ συγκεκριμένες καραμπινάτα αντιλαϊκές και εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα, και ΣΤΑΘΕΡΌΤΗΤΑ προνομίων, κερδών και φοροαπαλλαγών (τράπεζες, εφοπλιστές) στους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτή τη σταθερότητα νοιάζεται η πολιτική της ΝΔ. Το έχουμε διαπιστώσει με πολύ σκληρό τρόπο.

Για τους εργαζόμενους επιφυλάσσουν τίς «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» του  διλήμματος του Μητσοτάκη. Δηλαδή τα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης , τα ματωμένα πλεονάσματα της δημοσιονομικής σταθερότητας, τη συνεχιζόμενη άγρια φοροληστεία των εργαζομένων, την έλλειψη δημοσιονομικού χώρου για την υλοποίηση των ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων, όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Την προαναγγελία της κατάργησης των επιδοτήσεων (προφανώς και αυτής του ρεύματος), την ιδιωτικοποίηση του νερού και των δημοσίων αγαθών, της υγείας και της παιδείας. Την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Τα διαφαινόμενα σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Απέναντι λοιπόν σ’ αυτή τη λαίλαπα της σταθερότητας του Μητσοτάκη, ο λαός μόνο μια δυνατότητα έχει για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις περιπέτειες που του ετοιμάζει ο Μητσοτάκης  η ΝΔ, και τα υπόλοιπα κόμματα.

Να δώσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δύναμη στο ΚΚΕ γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα  μόνο αυτό στάθηκε συμπαραστάτης δίπλα του. Ήταν πραγματική αντιπολίτευση, αγωνιστική υπέρ των εργαζομένων, μέσα και έξω από τη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έδειξαν ξεκάθαρα με την πολιτική τους ότι μπορούν να παίξουν το ρόλο μόνο της ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗΣ προς τη ΝΔ  αντιπολίτευσης, όπως έκαναν στη προηγούμενη   διακυβέρνηση της ΝΔ.

Ψηφίζοντας ο μεν ΣΥΡΙΖΑ το 50 τοις εκατό, το δε ΠΑΣΟΚ το 70 τοις εκατό των νομοσχεδίων της ΝΔ, απόντες από τους αγώνες των εργαζομένων, (χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΓΣΕΕ, που την έχουν μετατρέψει σε όργανο της εργοδοσίας).

Θα εξακολουθήσουν να κάνουν συναινετική «αντιπολίτευση» στη ΝΔ, γιατί έχουν τις ίδιες δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ

Ο λαός μπορεί να είναι δυνατός μόνο αν είναι δυνατό το ΚΚΕ

Θάνος Βασιλόπουλος
Παιδίατρος Εντατικολόγος, Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ
Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative