Social Icons

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Ας επιλέξουμε στην κάλπη το μεγαλύτερο καλό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)



ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος είναι και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Κόμματος στην Φθιώτιδα. 

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, μέλος της ΚΕ και η Ασημίνα Ξηροτυρη - Αικατεριναρη, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ.

Εργάτες και αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές, άνθρωποι όλων των ηλικιών που συμπορεύονται στους αγώνες με τους κομμουνιστές, έδωσαν μαχητικό «παρών», συγκροτώντας μια μαζική συγκέντρωση, σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και αισιοδοξίας για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Ξεχωριστή η παρουσία εργατών της ΛΑΡΚΟ που παραβρέθηκαν εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την αναγνώριση της στήριξης που εδώ και χρόνια παρέχει το ΚΚΕ στον αγώνα τους, επιβεβαιώνοντας τους άρρηκτους δεσμούς που έχουν σφυρηλατηθεί με το Κόμμα τους στο καμίνι της ταξικής πάλης. Ήταν κάτω από το πανό της ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ που αποτύπωνε την απόφαση τους: «Οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ στηρίζουν το Κόμμα που τους στήριξε»!

Παραβρέθηκαν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης και ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ καθώς και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές Φθιώτιδας του Κόμματος.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για μια ακόμα φορά εδώ, στον τόπο μου, στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, τη Λαμία. Από εδώ, από τη Στερεά, από τη Ρούμελη, μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το κάλεσμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, για να είναι πιο δυνατός ο λαός μας την επόμενη μέρα», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκινώντας την ομιλία του.

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε συνομιλία με τον Σίμο Σίμο, γιο του Λαμιώτη ζωγράφου Βασίλη Σίμου.

Παλέψαμε μαζί με τον λαό της περιοχής

Ας επιλέξουμε στην κάλπη το μεγαλύτερο καλό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ: 

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για μια ακόμα φορά εδώ, στον τόπο μου, στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας, τη Λαμία. Από εδώ, από τη Στερεά, από τη Ρούμελη, μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το κάλεσμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, για να είναι πιο δυνατός ο λαός μας την επόμενη μέρα.

Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Να νιώθουμε περήφανοι το βράδυ των εκλογών. Κι αυτό μόνο με έναν τρόπο μπορεί να συμβεί: Με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Είναι αλήθεια πως εδώ στη Φθιώτιδα βρεθήκαμε ξανά και ξανά με τους μαζικούς φορείς του λαού της: Με τα σωματεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, με τους συλλόγους των αγροτών, με τους υγειονομικούς, με τις επιτροπές των πλημμυροπαθών.

Ακούσαμε και κάναμε γνωστά σε όλη τη χώρα τα προβλήματά τους, τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Δεσμευτήκαμε να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις γι' αυτά μέσα και έξω από την επόμενη Βουλή.

Συζητήσαμε, για παράδειγμα, με τους αντιπροσώπους των επαγγελματιών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων της πόλης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, για τις επιπτώσεις της ακρίβειας στην Ενέργεια και τις πρώτες ύλες, για τα χρέη που συσσωρεύονται ξανά, αλλά και για την κατάσταση που αντιμετωπίζει μια μικρή επιχείρηση, όταν ο βασικός τροφοδότης της - η λαϊκή οικογένεια - καλείται μέρα με τη μέρα να κόψει ακόμα και απ' τα βασικά για να τα βγάλει πέρα.

Τους ενημερώσαμε για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που πήρε το ΚΚΕ στη Βουλή: Την κατάθεση μιας σειράς τροπολογιών για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, την κατάργηση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στην Ενέργεια, την απόδοση της 13ης και 14ης σύνταξης αλλά και για το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών για το 2023.

Προτάσεις καθ' όλα άμεσες και ρεαλιστικές, που, όμως, τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να υλοποιήσει, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης - ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ - που στην κυριολεξία κατάπιαν τη γλώσσα τους. Δεν μας εκπλήσσουν! Ιδια ήταν η στάση τους και το προηγούμενο διάστημα στην κατάθεση αντίστοιχης πρότασης νόμου για την επανένταξη των ΕΒΕ στο αφορολόγητο και τη διαγραφή χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες, που απέρριψαν τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν απ' αυτή.

Αυτοί είναι οι θιασώτες της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας, ανεξαρτήτως ιδεολογικών χρωματισμών και επιμέρους διαφορών: Πολλά στους λίγους και λίγα στους πολλούς, που καλούνται να πληρώσουν για μια ακόμα φορά το μάρμαρο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Γι' αυτό και η συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία των επαγγελματιών είναι σήμερα επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ.

Παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για την αξιοποίηση του πλούτου της περιοχής, όπως είναι οι ιαματικές πηγές στα Καμένα Βούρλα, προς όφελος του λαού της. Στα χωριά του νομού, στην Ομβριακή και σε άλλα χωριά του Δομοκού, μας βρήκε η τυπική έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Το ΚΚΕ δικαιούται να ενισχυθεί σημαντικά για το καλό του τόπου μας

Ας επιλέξουμε στην κάλπη το μεγαλύτερο καλό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Από εδώ, από τη Λαμία, μαζί με τον δικό μας κόσμο, μπαίνουμε σήμερα στην τελική ευθεία, στην τελευταία βδομάδα αυτής της μεγάλης μάχης. Μπορούμε να το πούμε: Κανένα άλλο κόμμα δεν έδειξε το ενδιαφέρον που έδειξε το ΚΚΕ για τη Φθιώτιδα και τον λαό της σε αυτήν την προεκλογική περίοδο. Αυτό το ενδιαφέρον μας συμβολίζει και η δική μου υποψηφιότητα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην περιοχή μας.

Μπορούμε σήμερα να επαναλάβουμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά αυτό που είπαμε πριν από μερικούς μήνες, ότι το ΚΚΕ δικαιούται να ενισχυθεί σημαντικά, να έχει τον 1 από τους 4 βουλευτές της Φθιώτιδας, για να συνεχίσουμε μαζί σας αυτόν τον αγώνα για το καλό του τόπου μας, της πατρίδας μας, με μεγαλύτερες δυνάμεις.

Και όλα τα μηνύματα λένε ότι αυτό θα συμβεί! Και στη Φθιώτιδα και σε όλη τη χώρα! Γιατί ο λαός μας έχει συσσωρεύσει πλέον αρκετή πείρα για να μπορεί να διακρίνει ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον του. Ποιος είναι μαζί του και ποιοι είναι απέναντι... Ποιος θα κάνει και μετεκλογικά αυτά που λέει προεκλογικά. Ποιος θα βρεθεί στο πλάι του όταν σβήσουν τα «φώτα» και κλειστούν στα συρτάρια τα ιλουστρασιόν - κοστολογημένα και ακοστολόγητα - προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων που κυβέρνησαν ως τώρα και μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση. Ποιος έχει πρόγραμμα και πρόταση για τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη, για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας όπως μας αξίζει και μπορούμε τον 21ο αιώνα.

Αυτό φαίνεται ακόμα και από τις δικές τους δημοσκοπήσεις. Και δεν μιλάω τόσο για την άνοδο του ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου, που παρατηρούν όλοι. Υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα, όπως, για παράδειγμα, ότι το ΚΚΕ είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα ή ότι συγκεντρώνει τις συντριπτικά περισσότερες θετικές ψήφους από όλα τα κόμματα.

Με απλά λόγια, αυτός που σκέφτεται να ψηφίσει ΚΚΕ, το θεωρεί την καλύτερη επιλογή για τον λαό και τη χώρα, ενώ όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν τα άλλα κόμματα, το κάνουν με μισή καρδιά και με τη γνωστή, δοκιμασμένη και αποτυχημένη λογική του δήθεν «μικρότερου κακού».

Πρέπει να τελειώνουμε, όμως, με το «μικρότερο και το μεγαλύτερο» κακό! Φτάνει πια με τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και όλα τα κακά της μοίρας μας! Ας επιλέξουμε αυτήν τη φορά το μεγαλύτερο καλό. Κι ας πάμε στην κάλπη μαζικά, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ!

Αυτοί είστε, και αυτή είναι η πολιτική σας. Γι' αυτό θα πάρετε την απάντηση που σας αξίζει

Ας επιλέξουμε στην κάλπη το μεγαλύτερο καλό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Πιστεύουμε ότι πίσω από τις προεκλογικές κοκορομαχίες των κομμάτων που διεκδικούν τον πρώτο ή ακόμα και τον δεύτερο ρόλο στην αυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση, αναδείχθηκε πιο καθαρά τις τελευταίες βδομάδες αυτό που λέει το ΚΚΕ, ότι τα άλλα κόμματα μοιράζονται κοινό πρόγραμμα στα βασικά, στα μεγάλα ζητήματα που θα καθορίσουν τη ζωή μας μετά τις 22 Μάη και για τα επόμενα χρόνια.

Το ομολογούν όλο και πιο συχνά τα ίδια τους τα στελέχη, που λένε ότι οι διαφορές τους δεν είναι και τόσο μεγάλες όσο παρουσιάζονται. Χάσαμε πια τον λογαριασμό από τις σχετικές δηλώσεις που αφήνουν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, αν απαιτηθεί. Αυτές οι δηλώσεις δεν γίνονται ερήμην των ηγεσιών τους. Μην έχετε καμία αμφιβολία. Πολιτικό μασάζ και προετοιμασία του εδάφους λέγεται αυτό...

Και αν αυτά λέγονται προεκλογικά, φανταστείτε τι έχει να γίνει μετεκλογικά. Το ομολογούν οι πρεσβείες, οι διάφοροι επενδυτικοί οίκοι, ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ολοι αυτοί, με μια φωνή, λένε ότι δεν ανησυχούν για το ποια ακριβώς θα είναι η σύνθεση της επόμενης κυβέρνησης, αφού όποιος και να είναι, τη δουλειά τους θα την κάνει. Οπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης», από τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, στο οποίο πίνουν νερό η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25, η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθέτησε ήδη πάνω από 200, ενώ μέχρι το 2026 πρέπει να νομοθετηθούν άλλα 350. Κι αυτά θα νομοθετηθούν, όποιος από αυτούς και να βρίσκεται στη διακυβέρνηση.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα βλέπουμε ήδη. 10,4 δισ. ευρώ ήταν το 2022 τα καθαρά κέρδη μόνο 150 επιχειρηματικών ομίλων, αυτών που είναι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο, σημειώνοντας αύξηση 303% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Την ίδια περίοδο ο πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 7,4%, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ενώ παραμένουν σε ισχύ οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφίσει όλοι τους, τα τελευταία 15 χρόνια, και ο πληθωρισμός κυρίως στα τρόφιμα συνεχίζει να κατατρώει το λαϊκό εισόδημα.

«Είναι λάθος τα στοιχεία του ΟΟΣΑ», είπε όμως ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ. Για δες κάτι πράγματα... Τώρα δεν του αρέσει ο ΟΟΣΑ που κάθε λίγο και λιγάκι μας διαφημίζει τις «εργαλειοθήκες» του... Σε λίγο θα μας πει να αποδεσμευτούμε κιόλας... Λες και περιμένανε τον ΟΟΣΑ οι λαϊκές οικογένειες για να μάθουν ότι μπαίνουν στο σούπερ μάρκετ και τους πιάνει η καρδιά τους.

Και τι άλλο είπε; Οτι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φτώχεια δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική τους... Τι λένε αυτά τα στοιχεία; Οτι ένα στα τέσσερα νοικοκυριά «φλερτάρει» καθημερινά με τη φτώχεια. Και μιλάμε για στατιστική φτώχεια, και όχι την πραγματική, που κάτω από το όριό της επιβιώνει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού. Μιλάμε δηλαδή για τετραμελή νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα! Αυτή είναι η περίφημη δικαίωση της πολιτικής τους!

Αλλά... αυτοί είστε, τους απαντάμε. Και αυτή είναι και η πολιτική σας. Γι' αυτό θα πάρετε την απάντηση που σας αξίζει από τον λαό την άλλη Κυριακή! Οπως πήρατε ήδη απάντηση από τη νεολαία, που νομίζατε ότι θα κοροϊδέψετε με κάποια χαρτζιλίκια, στις φοιτητικές εκλογές που έγιναν προχτές και ανέδειξαν ξανά σε πρώτη δύναμη την παράταξη της ΚΝΕ, την «Πανσπουδαστική»!

Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε μνημόνια, εμείς είχαμε μια μεγάλη αγκαλιά για κάθε προοδευτικό άνθρωπο

Ας επιλέξουμε στην κάλπη το μεγαλύτερο καλό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Είδαμε ότι τη Δευτέρα επισκέφτηκε την πόλη μας και ο κ. Τσίπρας... Μίλησε μάλιστα εδώ δίπλα, στην πλατεία Λαού, στο άγαλμα του Αρη. Πάλι καλά που δεν έπεσε να τον πλακώσει...

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι μια μανία με τα αγάλματα την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το είδαμε και όταν ήταν κυβέρνηση, που ξυλοφόρτωνε τους φοιτητές οι οποίοι διαδήλωναν στο άγαλμα του μακελάρη των λαών, του Τρούμαν, στην Αθήνα. Δεν ήθελαν να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο με τις ΗΠΑ, έλεγαν μετά, γι' αυτό τους ξυλοφόρτωσαν.

Αλλά έτσι είναι... Προεκλογικά με το άγαλμα του Βελουχιώτη, μετεκλογικά με το άγαλμα του Τρούμαν. Αλλά ...αυτοί είστε, λέμε και σ' αυτούς!

Τη μεγάλη ανακοίνωση την έκανε όμως την επόμενη μέρα ο κ. Τσίπρας, που μίλησε στον Πειραιά. Εκεί παρουσίασε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει, λέει, έτοιμη να καταθέσει με το που γίνει κυβέρνηση. Τρία άρθρα περιλαμβάνει αυτή. Οχι ένα άρθρο αυτήν τη φορά, για να μη θυμάται ο λαός τις προηγούμενες απάτες του. Εκεί, λοιπόν, μιλά για ακύρωση όλων των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Πριν από λίγο καιρό, όμως, δεν στήριξε την τροπολογία του ΚΚΕ που προέβλεπε ακριβώς αυτό.

Πώς εξηγείται η αντίφαση; Μα το άρθρο έχει και συνέχεια. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ: «...μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο που έχει παρουσιάσει για τα κόκκινα δάνεια». Αυτό, όμως, για το οποίο ο ίδιος περηφανεύεται, εξασφαλίζει τρελά κέρδη της τάξης του 30% στα «κοράκια»! Εγγυημένα μάλιστα, με τα λεφτά των φορολογούμενων! Και το οποίο φυσικά προβλέπει κανονικά πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για όσους δεν μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, «όπως γίνεται σε κάθε ευνομούμενη χώρα», που λέει και ο κ. Τσίπρας.

Μιλά επίσης για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, αφού πρώτα απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μιλά και για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα κατώτερα επίπεδα που επιτρέπει η ΕΕ. Μην τυχόν και πάει κόντρα στις Οδηγίες και του τραβήξουν το αυτί... Αλλωστε, μόλις τον περασμένο Ιούλιο η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν από κοινού στο Ευρωκοινοβούλιο τη μονιμοποίηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια, ενός άδικου φόρου, που πρέπει να παλέψουμε και να επιβάλουμε να καταργηθεί εδώ και τώρα! Και γι' αυτό χρειάζεται να είναι το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!

Ο κ. Tσίπρας, με αφορμή την παροιμία που είπαμε στο ντιμπέιτ, ότι ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, με αποκάλεσε τσοπάνη και ότι βλέπουμε τους αριστερούς ως πρόβατα. Καταρχήν, αν και δεν είναι προσωπικό, μπορεί ο κύριος Τσίπρας να με βλέπει ως τσοπάνη. Μπορεί να φταίει και η λαμιώτικη καταγωγή μου. Δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί ξέρουμε ότι οι τσοπάνηδες είναι ντόμπροι άνθρωποι. Δεν είναι υποκριτές, δεν λένε άλλα τη μία και άλλα την άλλη.

Οσο για το ποιος αντιμετωπίζει τους προοδευτικούς ανθρώπους ως πρόβατα ή ως κουκιά, ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Εμείς γι' αυτόν τον κόσμο έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά, γιατί παλέψαμε μαζί του τα προηγούμενα χρόνια, όταν αυτός ψήφιζε μνημόνια και μετά ψήφιζε τους νόμους του Μητσοτάκη.

Ξέρουμε, άλλωστε, ότι πολλοί από αυτούς, πολλοί από εσάς, σκέφτονται σήμερα να ψηφίσουν το ΚΚΕ. Σας καλούμε, λοιπόν, να κλείσετε τα αυτιά σας στους εκβιασμούς και να κάνετε την ώρα της κάλπης το μεγάλο βήμα. Σας περιμένουμε δίπλα μας, να βαδίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο, της εντιμότητας. Να δώσουμε μαζί τις μεγάλες μάχες που έχει ανάγκη ο λαός μας.

Το ΚΚΕ μπήκε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα του λαού

Ας επιλέξουμε στην κάλπη το μεγαλύτερο καλό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Την τετραετία που πέρασε, στην οποία η ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί κι αυτή με τη σειρά της η χειρότερη κυβέρνηση, το ΚΚΕ μπήκε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα του λαού, απέδειξε και αποδεικνύει στην πράξη τι θα πει «ο λαός σώζει τον λαό με ΚΚΕ ισχυρό».

Γιατί όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έλυνε τα χέρια της εργοδοσίας για να χτυπηθούν τα εργασιακά δικαιώματα με τον νόμο Χατζηδάκη, και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα έλεγαν «με τις απεργίες δεν γίνεται τίποτα», οι κομμουνιστές και οι πρωτοπόροι αγωνιστές εργάτες κατάφερναν να εμποδίσουν την εφαρμογή του νόμου, να τον παγώσουν στην πράξη με τον αγώνα τους, σώζοντας οι ίδιοι τον εαυτό τους.

Γιατί όταν η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθούσε να ολοκληρώσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ, οι κομμουνιστές έμπαιναν μπροστά στον αγώνα για να το σταματήσουν και αποδείκνυαν ότι αυτή η επιχείρηση είναι ένα πραγματικό χρυσωρυχείο γι' αυτόν τον τόπο.

Γιατί όταν η κυβέρνηση της ΝΔ καταδίκαζε τους αγρότες στη φτώχεια, οι κομμουνιστές έμπαιναν μπροστά διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωσή τους στα χωριά.

Γιατί όταν η κυβέρνηση της ΝΔ ανακάλυπτε ως μοναδικό μέσο προστασίας στις πυρκαγιές όχι τα μέσα πυρόσβεσης, τα μέτρα πρόληψης ή το προσωπικό, αλλά το 112, ο λαός και το ΚΚΕ πάλευε μαζί με τους πυροσβέστες να φτιάξει αντιπυρικές ζώνες και να σταματήσει τον όλεθρο, ο λαός πάλευε για να σώσει τον εαυτό του.

Γιατί όταν η κυβέρνηση, το κράτος και τα «κοράκια» σαν τους Πάτσηδες της ΝΔ ετοιμάζονταν να λεηλατήσουν τα σπίτια του κοσμάκη, οι βουλευτές του ΚΚΕ μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό σταματούσαν και συνεχίζουν να σταματούν τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις.

Ναι, οι κομμουνιστές, μαζί φυσικά και με άλλους αγωνιστές, έκαναν πράξη παντού το «ο λαός σώζει τον λαό».

Εχουν ωριμάσει οι προϋποθέσεις για να πάμε μπροστά

Ας επιλέξουμε στην κάλπη το μεγαλύτερο καλό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Αλλωστε, όλοι σήμερα γνωρίζουν πως καμία τέτοια αστική κυβέρνηση, καμία κυβέρνηση που ορκίζεται πίστη στο κεφάλαιο, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να σώσει τον λαό.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση, ο λαός μπορεί να το εμπιστευτεί. Να στηριχτεί πάνω του για να σαλπίσει μια νέα αντεπίθεση απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο, αυτόν που μένει απαράλλακτος όταν αλλάζουν η μία πίσω από την άλλη οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Γιατί σήμερα έχουν ωριμάσει οι προϋποθέσεις για να πάμε μπροστά, να βγούμε επιτέλους από τον φαύλο κύκλο των κρίσεων, της ανέχειας, της αβεβαιότητας για το αύριο.

Η θέση που παίρνουμε σήμερα είναι ακριβώς γιατί έχουμε Πρόγραμμα επιστημονικά επεξεργασμένο, πρόγραμμα εργατικής - λαϊκής διακυβέρνησης - εξουσίας. Είμαστε έτοιμοι, όταν οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός το επιλέξει, να αναλάβουμε την ευθύνη μας σε μια λαϊκή διακυβέρνηση, όπου πρωταγωνιστές θα είναι οι ίδιοι οι παραγωγοί του πλούτου και όχι οι κηφήνες που τον απομυζούν.

Σήμερα έχουν διαμορφωθεί επιστημονικά οι όροι για να υπάρχει ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Νοσοκομείων πλήρως στελεχωμένων με όλες τις ειδικότητες και όλα τα σύγχρονα μέσα, και όχι να έχουμε το Νοσοκομείο Λαμίας να λειτουργεί με 60 λιγότερους γιατρούς από όσους προβλέπει το οργανόγραμμα, χώρια τις άλλες ελλείψεις σε προσωπικό. Ούτε να έχουμε τα Κέντρα Υγείας να υπολειτουργούν, με 2 και 3 γενικούς γιατρούς, με ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και με μεταφερόμενους γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο, για να καλύπτονται τα κενά.

Σήμερα υπάρχει λύση για να φτιάξουμε ένα πολύ ασφαλές και σύγχρονο δίκτυο στις μεταφορές. Για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες σαν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που έβγαλε και εδώ στη Λαμία χιλιάδες κόσμου στους δρόμους και τις πλατείες, κάτω από το σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Υπάρχει λύση για να μην εξαρτόμαστε διατροφικά - και όχι μόνο - σε αυτόν τον πλούσιο και ευλογημένο τόπο. Υπάρχει λύση για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, των ισχυρών σεισμών, αξιοποιώντας τα επιστημονικά επιτεύγματα, με ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Γι' αυτό χρειάζεται να βγάλουμε από τη μέση το βασικό εμπόδιο, το καπιταλιστικό κέρδος.

Γι' αυτό βαδίζουμε στον δρόμο της σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο, αυτόν που όλα τα άλλα κόμματα κρύβουν, γιατί τον υπηρετούν. Το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Κάντε την έκπληξη με δυνατό ΚΚΕ

Ας επιλέξουμε στην κάλπη το μεγαλύτερο καλό, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Σήμερα, λοιπόν, να είστε σίγουροι πως το ΚΚΕ δεν λέει λόγια παχιά. Είναι δοκιμασμένο, είναι η σίγουρη επιλογή για να γράψουμε νέες σελίδες μεγάλων, αποφασιστικών αγώνων. Για να μετρήσουμε νίκες, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα, για να μπουν στη μάχη όλοι οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι του μόχθου, αυτοί που δεν αντέχει η καρδιά τους το άδικο.

Το ΚΚΕ είναι η δύναμη του λαού, η ελπίδα του, φτιαγμένο από τα πιο σπουδαία υλικά της Ιστορίας μας και των αγωνιστικών μας παραδόσεων. Γιατί το ΚΚΕ δεν βλέπει τον καθέναν και την καθεμιά απλά σαν ψήφο στην κάλπη, αλλά ως έναν αγωνιστή που μαζί θα φέρουμε τον κόσμο στο μπόι των ονείρων, στο μπόι των ανθρώπων, για τα παιδιά μας. Για τις γενιές που έρχονται...

Για να σταματήσει κάθε έγκλημα, για να ξημερώσει ένας κόσμος χωρίς πολέμους, βαρβαρότητα, ένας κόσμος όπου οι σύγχρονες ανάγκες μας θα 'χουν αναμετρηθεί με τα κέρδη τους και θα έχουν νικήσει. Ετσι θα ανοίξουμε όλοι μαζί, όλες οι γενιές μαζί, τον δρόμο για την κοινωνία που έχουμε ανάγκη!

Και επειδή έχουμε ακούσει διάφορα αυτές τις μέρες, για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, σας λέμε ότι το καλύτερο για τον λαό είναι να προκύψει μια κυβέρνηση που θα νιώθει την καυτή ανάσα του εργατικού - λαϊκού κινήματος σε κάθε της αντιλαϊκό βήμα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με δυνατό ΚΚΕ!

Ξέρουμε ότι με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ την Κυριακή των εκλογών θα χαμογελάσουν, θα νιώσουν κερδισμένοι ακόμα και άνθρωποι που μπορεί να μη μας ψήφισαν. Κάντε λοιπόν το βήμα από τώρα! Κάντε την έκπληξη, για να είναι η χαρά όλου του λαού μας ακόμα μεγαλύτερη!

Κι εσείς που έχετε ακόμα δισταγμούς, ξεπεράστε τους. Κρατήστε το συναίσθημα που νιώσατε όταν ακούσατε την Τετάρτη πως η «Πανσπουδαστική» είναι πρώτη δύναμη και είδατε πως υπάρχει ελπίδα! Τη φέρνει μαζί της η νέα γενιά...

Μόνο και μόνο για να ξανανιώσουμε αυτό το συναίσθημα στις 22 Μαΐου, φτάνει για να ρίξουμε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ...

Κάντε λοιπόν την έκπληξη! Κι εσείς που το έχετε ήδη αποφασίσει, δώστε τον καλύτερό σας εαυτό τις μέρες που μένουν!

Μην υπολογίσετε κούραση, όπως δεν την υπολογίζουμε χιλιάδες μέλη, στελέχη και φίλοι του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα αυτές τις μέρες. Δώστε ό,τι μπορείτε, να φτάσει το κάλεσμά μας παντού. Να μπει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!

Προχωράμε μπροστά, προχωράμε δυνατά, για να σηκώσουμε το Κόμμα μας όσο γίνεται πιο ψηλά! Για να ανασάνει ο λαός μας! Για να ανοίξει ο δρόμος για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό!



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative