Social Icons

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών την 9η Μάη 1945


9η Μάη 1945

Ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Πέρασαν 78 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τη μέρα εκείνη που η ναζιστική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοσή της. Ήδη ο Κόκκινος Στρατός της ΕΣΣΔ προελαύνοντας είχε απελευθερώσει τους Ευρωπαϊκούς λαούς, είχε καταλάβει και το τελευταίο προπύργιο του ναζισμού, το Βερολίνο, και είχε υψώσει την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ.

Τιμάμε τα δεκάδες εκατομμύρια των θυμάτων, όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους ή έμειναν ανάπηροι στα πεδία των μαχών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις φυλακές και τις εξορίες, στην παρανομία, στα εκτελεστικά αποσπάσματα και στα μπλόκα, ταγμένοι στον αγώνα για τη συντριβή του φασιστικού ιμπεριαλισμού.

Η Αντιφασιστική Νίκη που σηματοδότησε το τέλος του Β' Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού πολέμου, ήταν Νίκη, πρώτα απ' όλα του Κόκκινου Στρατού και του λαού της ΕΣΣΔ με επικεφαλής το Κομμουνιστικό Κόμμα, και των εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων όλων των λαών με μπροστάρηδες τους Κομμουνιστές, που μάτωσαν για την απελευθέρωσή τους από τους φασίστες κατακτητές. Συμβολή στη Νίκη είχαν και οι σύμμαχοι της ΕΣΣΔ στον αντιχιτλερικό συνασπισμό, Μ. Βρετανίας και ΗΠΑ.

Τεράστιο ήταν το τίμημα που πλήρωσε ο Σοβιετικός Λαός και ο Κόκκινος Στρατός που έδωσαν τα καλύτερα παιδιά τους, με πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς -οι μισοί από τους οποίους ήταν μέλη και στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, των Μπολσεβίκων- εκτός από τις ανυπολόγιστες καταστροφές στις υποδομές και την οικονομία της Σοβιετικής Ένωσης. Περί τις 415.000 και 385.000 νεκρούς είχαν, αντίστοιχα, η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ στο Β' ΠΠ.

Ο Ελληνικός λαός στα τέσσερα χρόνια της Κατοχής και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα έδωσε περισσότερα από 500.000 θύματα στον αγώνα κατά των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους για την απελευθέρωση της πατρίδας με επικεφαλής το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Οργανωτής-ψυχή και ραχοκοκαλιά της Αντίστασης του Ελληνικού λαού ήταν το τιμημένο ΚΚΕ.

Το μόνο Κόμμα που παλεύει και σήμερα για την πληρωμή των Γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων, απαίτηση του λαού, που έχουν αναγνωριστεί στη χώρα μας σε διεθνείς διασκέψεις, αλλά όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν τις διεκδικούν από την ΟΔ Γερμανίας για να μη χαλάσουν τις συμμαχίες της άρχουσας τάξης, ενώ οι Γερμανικές κυβερνήσεις αρνούνται να πληρώσουν...

Στον απελευθερωτικό-αντιφασιστικό αγώνα κατά της τριπλής κατοχής της χώρας μας από Γερμανία, Ιταλία και φασιστική Βουλγαρία, τα αστικά κόμματα και το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης καλούσαν το λαό να μην αντισταθεί, ενώ κάποιοι εγκατέλειψαν τη χώρα και το λαό στην τύχη του συνεργαζόμενοι με τους Άγγλους στη Μέση Ανατολή, άλλοι συνεργάστηκαν με τους κατακτητές, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη μέσα στην Κατοχή ενώ ο λαός μας πέθαινε από την πείνα. Αυτός είναι ο πατριωτισμός των Αστών, όπως διδάσκει η ίδια η ιστορία...

Ο ηρωικός απελευθερωτικός αγώνας του λαού μας, όπως και των άλλων λαών, επιβεβαίωσε ακόμα μια φορά ότι: «ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ» με αντεπίθεση και ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα. Γιατί όταν ο λαός το αποφασίσει μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει και τον πιο ισχυρό αντίπαλο.

Ο Β' Παγκόσμιος Ιμπεριαλιστικός Πόλεμος, όπως, άλλωστε, και ο Α' ΠΠ, ήταν αποτέλεσμα της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και είχε ως σκοπό το ξαναμοίρασμα του κόσμου ανάμεσα στις φασιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις μη φασιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Όλοι βεβαίως επεδίωκαν τη συντριβή του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους στον κόσμο, της ΕΣΣΔ.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις -κι εκείνες που αναγκάστηκαν, τελικά, να συγκροτήσουν το αντιχιτλερικό μέτωπο με την ΕΣΣΔ- ενίσχυσαν οικονομικά και εξόπλισαν στρατιωτικά τη Χιτλερική Γερμανία με σκοπό να τη στρέψουν εναντίον της ΕΣΣΔ. Συγκεκριμένα, ήταν τα γερμανικά μονοπώλια που έφεραν το Χίτλερ στην εξουσία μαζί με τα αμερικάνικα, αγγλικά, γαλλικά που τον στήριξαν και τον ενίσχυσαν, όπως και το φασίστα Μουσολίνι. Ενώ τον πιο βρώμικο ρόλο για την άνοδο του Χίτλερ έπαιξε η σοσιαλδημοκρατία. Κι όλα αυτά γιατί το διεθνές μονοπωλιακό Κεφάλαιο είχε ως στόχο το χτύπημα του σοσιαλισμού που αποτελούσε κίνδυνο για τα συμφέροντά του.

Έτσι, η ίδια η Ιστορία, επιβεβαιώνει κάτι που αποτελεί και επίκαιρο δίδαγμα: ότι ο φασισμός είναι γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού. Μια μορφή ακραίας διακυβέρνησης που χρησιμοποιεί την ανοιχτή βία και επιλέγεται για το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος, του κομμουνισμού, τελικά, όταν ο καπιταλισμός-ιμπεριαλισμός αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα...

Άλλωστε και στη διάρκεια του πολέμου, η σύγκρουση του «φασιστικού Άξονα» και της «αντιχιτλερικής-αντιφασιστικής συμμαχίας» συνυπήρχε με τη σύγκρουση σοσιαλισμού-καπιταλισμού. Όπως και σε όλες τις κατεχόμενες χώρες συνυπήρχε η αντίθεση ανάμεσα στα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα και τα συμφέροντα των αστών. Κάτι που, στην Ελλάδα, εκφράστηκε με τη σύγκρουση του ΕΛΑΣ με τον ΕΔΕΣ, τα Τάγματα Ασφαλείας, τους Χίτες, με τις μηχανορραφίες και την ανοιχτή τελικά επέμβαση Εγγλέζικων στρατευμάτων μετά από συνεννόηση με όλο τον αστικό πολιτικό κόσμο, και τον αγγλόφιλο και τον γερμανόφιλο, που χτύπησαν με τα όπλα και ματοκύλισαν το λαό, τους απελευθερωτές της Ελλάδας ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ, για να επιβάλουν την εγχώρια αστική εξουσία ενάντια στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.

Έτσι, η πείρα και τα διδάγματα αυτής της περιόδου, τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες, δείχνουν καθαρά πως «εθνική ενότητα και ομοψυχία» που και σήμερα προβάλλουν τα αστικά κόμματα για να εξαπατήσουν τους λαούς, δεν μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στην πλουτοκρατία και την εργατική τάξη, το λαό. Δείχνει επίσης γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμμετέχει σε αστική κυβέρνηση, ούτε να δίνει στήριξη ή ανοχή, πολύτιμη πείρα και για το σήμερα που ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει την ανάγκη για δήθεν προοδευτική κυβέρνηση, κόντρα στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ όταν τα προγράμματα και οι πολιτικές και των δύο όπως και του ΠΑΣΟΚ, έχουν ως περιεχόμενο την αντεργατική στρατηγική της ΕΕ, ανεξάρτητα από μικροδιαφορές, σε όφελος του κεφαλαίου.

Γι' αυτό και είναι σωστό το Κομμουνιστικό Κόμμα να χαράζει τη δική του στρατηγική, με το δικό του πρόγραμμα, οργανώνοντας την αγωνιστική συσπείρωση και συμπόρευση των εργατικών λαϊκών δυνάμεων για τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που θα παλεύει για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική εξουσία, μοναδική διέξοδος σε όφελος του λαού. Όσο ο λαός παλεύει στην αντιπολίτευση ενάντια στους εκμεταλλευτές του το ΚΚΕ είναι μαζί του παλεύοντας να συγκροτηθεί ένα πανελλαδικό διεκδικητικό κίνημα με αντικαπιταλιστικό, αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό που θα συμβάλλει στη διέξοδο για το λαό. Γι' αυτό χρειάζεται ένα πανίσχυρο ΚΚΕ παντού. Τώρα στις εκλογές η ψήφος των ανθρώπων του μόχθου στο ΚΚΕ είναι η μόνη που συμβάλλει ώστε να γίνει ο λαός ακόμη πιο δυνατός.

Είναι ακριβώς αυτά τα συμπεράσματα-διδάγματα που επιδιώκουν να αλλοιώσουν, να πλαστογραφήσουν και να εξαφανίσουν.

Τα αστικά κόμματα σ' όλο τον ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό κόσμο επιδιώκουν να αλλοιώσουν, να πλαστογραφήσουν και να εξαφανίσουν τα διδάγματα της της πάλης των λαών που έφεραν την Αντιφασιστική Νίκη και τον πρωταγωνιστικό ρόλο των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Με την παραχάραξη της Ιστορίας του Β' ΠΠ και των απελευθερωτικών αγώνων, της Αντίστασης των Λαών με στόχο να σβήσει από την ιστορική μνήμη των λαών και να μην μαθαίνει η νεολαία την αληθινή Ιστορία και να διδάσκεται απ' αυτήν, γιατί μπορεί να γίνεται υλική δύναμη του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση για την ανατροπή της σημερινής σάπιας κοινωνία της βαρβαρότητας.

Με την αντικομμουνιστική προπαγάνδα τους οι ιμπεριαλιστές υποβαθμίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΣΣΔ, του Κόκκινου Στρατού της και, επίσης, των άλλων αντιστασιακών-απελευθερωτικών κινημάτων όπου πρωταγωνίστησαν τα κομμουνιστικά κόμματα για την Αντιφασιστική Νίκη. Ανέχονται, στηρίζουν και προωθούν τη «θεωρία των δύο άκρων» εξισώνοντας το φασισμό με τον Κομμουνισμό που, στην πραγματικότητα, τσάκισε το φασισμό τον οποίο ουσιαστικά αθωώνουν. Με στόχο να υποβαθμισθεί και ξεχαστεί, αν είναι δυνατόν, η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών η ΕΕ έχει «καθιερώσει» την 9ηΜάη σαν Ημέρα της Ευρώπης!

Σήμερα, 78 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει έναν ακόμα ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην Ουκρανία, ανάμεσα στο ευρωατλαντικό στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της καπιταλιστικής Ρωσίας. Οι αιτίες και αυτού του πολέμου είναι ίδιες πάντα. Είναι τα γεωστρατηγικά και μονοπωλιακά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών χωρών που επιχειρούν ξανά να μοιράσουν τον πλούτο και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερα μερίδια στις αγορές και στους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων κ.λπ. σε βάρος άλλων χωρών και λαών.

Ο άδικος αυτός ιμπεριαλιστικός πόλεμος προετοιμάστηκε από τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τη Ρωσία με τις επεμβάσεις τους στην Ουκρανία. Τον διεξάγουν οι αστικές τάξεις των χωρών αυτών και της Ουκρανίας που, για να τον «δικαιολογήσουν» επιδίδονται στον αντικομμουνισμό και τον αντισοβιετισμό για να κρύψουν ότι οι λαοί αυτών των χωρών ζούσαν αδελφωμένοι την περίοδο του σοσιαλισμού. Η ανατροπή του σοσιαλισμού είναι που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τους λαούς. Ενώ αποδεικνύεται ότι οι ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και η ιμπεριαλιστική ειρήνη δεν αποτρέπουν, αλλά προετοιμάζουν τον επόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο...

Τις βαριές συνέπειες και αυτού του άδικου ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγουν το Ευρωατλαντικό στρατόπεδο (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ) και η καπιταλιστική Ρωσία στην Ουκρανία πληρώνουν ακριβά, εκτός από τον ουκρανικό και το ρώσικο λαό που ματώνουν και όλοι οι λαοί με την ακρίβεια και άλλες οικονομικές θυσίες με αυξήσεις τιμών κ.λπ., ενώ ο κίνδυνος γενίκευσης της σύγκρουσης είναι μεγάλος.

Η Ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ όπως και τα άλλα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.λπ.) συμμετέχουν «με τα μπούνια» στο πλευρό του Ευρωατλανατικού ιμπεριαλιστικού μετώπου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ως πρόθυμοι εταίροι παρέχοντας στρατιωτικό εξοπλισμό στην αντιδραστική-αντικομμουνιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας. 

Ενώ έχουν μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα μας, στην κυριολεξία, σε απέραντο Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και κέντρο διερχομένων δίνοντας βάσεις, λιμάνια και αεροδρόμια για την μεταφορά εξοπλισμών και στρατευμάτων στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας. Έτσι οι κίνδυνοι για τη χώρα μας αυξάνουν να γίνει στόχος αντιποίνων με τεράστιους κινδύνους για το λαό μας.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που καταγγέλλει, καταδικάζει και αντιπαλεύει κινητοποιώντας τις λαϊκές δυνάμεις του τόπου μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για απεμπλοκή και καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν, καλώντας το λαό να μην διαλέξει κανένα στρατόπεδο ιμπεριαλιστών.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), τιμά τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν είτε συμμετείχαν στον αντιφασιστικό αγώνα, πρώτα απ' όλους τους μαχητές του Κόκκινου Στρατού της ΕΣΣΔ και των άλλων κατεχόμενων χωρών όπως και της πατρίδας μας. Τιμά τον απελευθερωτικό αγώνα του λαού μας με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, και στη συνέχεια του ΔΣΕ, για μια Ελλάδα του λαού της, που ψυχή οργανωτής και ραχοκοκαλιά υπήρξε το τιμημένο ΚΚΕ.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ενόψει των εκλογών της 21ης Μάη, με την πείρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, καλεί τους Αντιστασιακούς αγωνιστές και τις οικογένειές τους, τους φίλους και απογόνους της Αντίστασης και του ΔΣΕ να τιμήσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, τη μεγάλη προσφορά του Κόμματος για τη μοναδική συμβολή-προσφορά του στον απελευθερωτικό αγώνα του λαού μας, απέναντι σε όλα τα αστικά κόμματα που, τότε, συμβιβάστηκαν, και, σήμερα στηρίζουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων. 

Το ΚΚΕ που πρωταγωνιστεί στους καθημερινούς εργατικούς λαϊκούς αγώνες σήμερα για να μπαίνουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για μέτρα σε όφελος των εργαζομένων, του λαού μας, στο δρόμο της αντεπίθεσης για την κοινωνία χωρίς εκμεταλλευτές στην οποία λαός και νεολαία θα ευημερούν.

Ζήτω η 9η Μάη, μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών!

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative