Social Icons

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Τι ισχύει για τις εκλογές της 25ης Ιούνη;


Τι ισχύει για τις εκλογές της 25ης Ιούνη;
Ούτε «δεύτερος γύρος», ούτε «επαναληπτικές» είναι οι εκλογές της 25ης Ιούνη, όπως διαχέεται από διάφορα επιτελεία, προκειμένου να μπερδέψουν τους ψηφοφόρους και να εγκλωβίσουν τον λαό σε πλαστά διλήμματα. Δεν πρόκειται δηλαδή για μια εκλογική διαδικασία η οποία «αφορά» τα δύο πρώτα κόμματα, αλλά για μια νέα εκλογική μάχη, που θα δώσει νέα αποτελέσματα για όλα τα κόμματα.

Τι ακριβώς ισχύει λοιπόν για τις νέες εκλογές;

Πρώτον, πρόκειται για βουλευτικές εκλογές, στις οποίες συμμετέχουν όλα τα κόμματα που πήραν μέρος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ανεξάρτητα από το εκλογικό τους αποτέλεσμα.

Δεύτερον, τα αποτελέσματα των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιούνη θα αποτυπώσουν εκ νέου για κάθε κόμμα την εκλογική του δύναμη, τις ψήφους δηλαδή και το ποσοστό του. Με βάση αυτόν τον συσχετισμό συγκροτείται η επόμενη Βουλή από τις 26 Ιούνη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Τρίτον, οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη διεξάγονται κανονικά σε όλη τη χώρα, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, με όλα τα εκλογικά τμήματα. Εκεί που ψηφίσαμε την περασμένη Κυριακή θα ψηφίσουμε και στις 25 Ιούνη.

Τέταρτον, οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη διεξάγονται με νέα ψηφοδέλτια για κάθε κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούμε τα παλιά (της 21ης Μάη), γιατί θα βγουν άκυρα.

Πέμπτον, δεν βάζουμε σταυρό, γιατί η εκλογή των βουλευτών γίνεται με τη διαδικασία της λίστας, λόγω της μικρής χρονικής απόστασης από τις προηγούμενες εκλογές. Τη λίστα καταρτίζει το κάθε κόμμα, κατά πάγια τακτική με βάση τους σταυρούς που πήρε ο κάθε βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές.

Έκτον, οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη διεξάγονται με άλλο εκλογικό νόμο από αυτές της 21ης Μάη. Συγκεκριμένα, διεξάγονται με τον νόμο της «ενισχυμένης αναλογικής», που προβλέπει «μπόνους» 40 εδρών για το πρώτο κόμμα, σε μία ακόμα καλπονοθευτική διαδικασία, που στερεί έδρες από όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Γι’ αυτό η κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ακόμα πιο κρίσιμη. Μόνο αν είναι πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ, σε κάθε εκλογική περιφέρεια και πανελλαδικά, θα μπορέσει να διατηρήσει τους 26 βουλευτές ή να εκλέξει κι άλλους, όπως για παράδειγμα σε περιοχές όπου έχασε την έδρα για μερικές ψήφους.

Έβδομον, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιούνη ψηφίζουν όσοι έχουν εκλογικό δικαίωμα, είτε συμμετείχαν στις εκλογές της 21ης Μάη είτε όχι. Επομένως, από τώρα χρειάζεται να κανονιστούν οι απαραίτητες άδειες εργασίας, να κλειστούν εισιτήρια, να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η μετακίνηση, έτσι ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ.

Καμία επανάπαυση λοιπόν… Όλοι στις κάλπες, με ΚΚΕ δαγκωτό παντού!

Πηγή: Ριζοσπάστης

atexnos.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative