Social Icons

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Τάσο Χρονά (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Τάσο Χρονά (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Μέσα σε κλίμα θλίψης και βουβής οδύνης, πλήθος κόσμου, η οικογένεια, σύντροφοι και φίλοι, «αποχαιρέτησαν» το μεσημέρι της Παρασκευής τον σύντροφο Τάσο Χρονά, στέλεχος της ΚΟ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ, που έφυγε την Τετάρτη απ' τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, έπειτα από ξαφνικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Στην πολιτική κηδεία που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία, όπου έζησε και εργάστηκε ως νοσοκομειακός γιατρός ο σύντροφος Τάσος, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος. 

Πλήθος κόσμου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, πήγαν  στο κτίριο της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην πλατεία Ελευθερίας, για να πουν το τελευταίο αντίο στο κομμουνιστή γιατρό και άνθρωπο Τάσο Χρονά.

Σύντροφοι από τα 50 χρόνια οργανωμένης ζωής στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, που μαζί στάθηκαν όρθιοι τους δύσκολους καιρούς, αλλά και νεώτεροι που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, να βαδίσουν παρέα στο δρόμο του αγώνα, να πάρουν από την γνώση, την πείρα και την ανθρωπιά που σκορπούσε απλόχερα. Φίλοι που γνώρισε σε όλη αυτή την πορεία, συνάδελφοι του από το Νοσοκομείο Λαμίας, όπου για σχεδόν 40 χρόνια υπηρέτησε ως παράδειγμα κομμουνιστή γιατρού. 

Εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης, που για χρόνια υπηρέτησε κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό ακόμη και των πολιτικών του αντιπάλων. Εκπρόσωποι των Σωματείων των συνταξιούχων μέσα από τα οποία συνέχιζε τη συνδικαλιστική του δράση, καθώς και εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής που πέρασαν αποχαιρετίσουν τον άνθρωπο που στάθηκε δίπλα τους όπου και όποτε τον χρειάστηκαν.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, δήμαρχοι και εκπρόσωποι της τοπικής διοίκησης, συνδικάτων και φορέων της περιοχής.

Τιμητική φρουρά δίπλα στο τυλιγμένο με την τιμημένη σημαία του Κόμματος φέρετρο, το οποίο ήταν πλαισιωμένο από κόκκινα λουλούδια, στάθηκαν αρχικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ. Τιμητική φρουρά επίσης στάθηκαν ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, ο Χρήστος Κατσωτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, οι Κώστας Μπασδέκης και Παναγιώτης Πολίτης, μέλη της ΚΕ, ο Αποστόλης Κοσμόπουλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας, η Ανδριάνα Μπαφούτσου, γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας και στη συνέχεια σύντροφοι από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Ανατολική Στερεά και Εύβοια, στελέχη και μέλη της ΚΝΕ.

Η προσφορά του συντρόφου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε

Για τη διαδρομή του Τάσου Χρονά, την πολύτιμη προσφορά του και την ακλόνητη πίστη του στα ιδανικά του Κόμματος, μίλησε εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ.

Θλίψη και σεβασμός για τον κομμουνιστή γιατρό

Στην παρακαταθήκη και το παράδειγμα του συντρόφου στη νέα γενιά των κομμουνιστών αναφέρθηκε ο Νάσος Σάλτας, από το ΣΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ.

Συλλυπητήριο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων δημοσίου Φθιώτιδας Χρήστος Γράβαλος, ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας διάβασε ο πρόεδρος του Σπύρος Νικολάου, ενώ εκ μέρους της οικογένειας το ύστατο αντίο απηύθυνε η κόρη του, Σταυρούλα.

«Είχες ακόμη πολλά να δώσεις στους συντρόφους και το Κόμμα μας»

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Τάσο Χρονά (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Αποχαιρετώντας τον σύντροφο Τάσο Χρονά, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Παρασκευάς σημείωσε: 

«Σύντροφε Τάσο, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματός μας, σου απευθύνω τον τελευταίο χαιρετισμό, με το συναίσθημα της βαθιάς μας θλίψης για τον πρόωρο χαμό σου να μην συμβιβάζεται με τη ζωντάνια και τη μαχητικότητα που πάλευες για την υπόθεση του Κόμματος μας, για κάθε λαϊκό πρόβλημα, για το σύνολο των προβλημάτων.

Η είδηση του θανάτου σου δεν συμβιβάζεται με την ακούραστη διάθεση για δουλειά, την αγωνία για την πορεία και την ισχυροποίηση του Κόμματος και του εργατικού κινήματος, την έγνοια για τη ζωή και τις ανάγκες των συντρόφων, την προθυμία και ανιδιοτέλεια να συντρέξεις σε ό,τι σου ζητηθεί, που σε διέκριναν μέχρι την τελευταία στιγμή. Το έντονο ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθούσες και μελετούσες τις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις. Όλοι πιστεύαμε ότι θα βγεις νικητής και από αυτή την απρόσμενη περιπέτεια με την υγεία σου και σύντομα θα ήσουν πάλι δίπλα μας στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Και ο ίδιος δεν ήσουν έτοιμος ακόμη να φύγεις. Είχες πολλά να κάνεις και ακόμη περισσότερα να δώσεις. Στο Κόμμα, στους συντρόφους σου και τους φίλους σου, στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής. Στην οικογένεια σου, τη Χαρούλα, σύντροφο σου στη ζωή και στους αγώνες, την κόρη σου Σταυρούλα, τον γαμπρό σου Κριστιάνο, αλλά και τον εγγονό σου Βιτόριο, που τόσο άλλαζε τη ζωή σου κάθε φορά που τον έβλεπες.

Είχες πολλά να δώσεις στις δύσκολες μάχες που έχουμε μπροστά και που σου άρεσε να ρίχνεσαι με όλες σου τις δυνάμεις. Είχες πολλά να δώσεις στους δύσκολους καιρούς που βιώνει ο λαός και τις αυξημένες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής πάλης. Είχες ακόμη πολλά να δώσεις στους συντρόφους και το Κόμμα μας, που υπηρέτησες με πίστη στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού για 50 χρόνια.

Δεν ήσουν έτοιμος να φύγεις, είχες ακόμη σχέδια και όνειρα. Να εκδώσεις τα βιβλία πού για καιρό ετοίμαζες και αντικειμενικές δυσκολίες δεν επέτρεψαν να το πραγματοποιήσεις. Να κάνεις αυτό το ταξίδι μέχρι την Πύλο, τον τόπο καταγωγής της οικογένειας σου και να γλυκάνεις τη νοσταλγία και την πίκρα από το παρελθόν. Να συμβάλλεις στην ανάπτυξη του Κόμματος και την διαπαιδαγώγηση των νέων συντρόφων (...)

Η ανιδιοτελής προσφορά του μας δίνει δύναμη και εφόδια να συνεχίσουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο που και ο σ. Τάσος περπάτησε, για να ζήσει ο λαός μας καλύτερες μέρες, για να γίνει πράξη η κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το Σοσιαλισμό». 

Υπερασπίστηκε το δίκιο του λαού μας

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στον σύντροφο Τάσο Χρονά (VIDEO - ΦΩΤΟ)
Μιλώντας, νωρίτερα, στο STAR FORUM 2023, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στον θάνατο του συντρόφου Τάσου Χρονά, υπογραμμίζοντας πως η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη, καθώς σήμερα «αποχαιρετάμε έναν πολύτιμο σύντροφο και φίλο, τον Τάσο, τον Χρονά που έφυγε προχθές από τη ζωή, ο οποίος για πολλές δεκαετίες, από όποιο μετερίζι -είτε ως γιατρός στο Νοσοκομείο και διευθυντής της ακτινολογικής κλινικής είτε ως δημοτικός σύμβουλος Λαμίας είτε ως περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς είτε ως στέλεχος του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής για πολλά χρόνια, γνωστός στη Φθιώτιδα και σε όλη την περιοχή της Στερεάς- πρόσφερε στον εργαζόμενο λαό μέσα από όλες αυτές τις ιδιότητες, στην νεολαία, πρόσφερε την επιστημοσύνη του, τις γνώσεις του, την αγωνιστικότητά του, για να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους για να υπερασπιστεί το δίκιο του αγώνα του λαού μας και της περιοχής μας για μια καλύτερη κοινωνία. 
Να του ευχηθούμε και από αυτό το βήμα του σπουδαίου συνεδρίου που διοργανώνετε, καλό ταξίδι!». 


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative