Social Icons

Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Μάρτιο 2023


ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

Οι δράσεις των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Μάρτιο 2023

Μεγάλος υπήρξε ο αριθμός των δράσεων και παρεμβάσεων των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον πρώτο μήνα της Άνοιξης. Την 1η Μαρτίου, κατά την οποία γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου σε συνεργασία με το ΤΟΜΥ (Τοπική Μονάδα Υγείας) Λαμίας και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Δήμου Λαμιέων, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το κοινό σε κεντρική πλατεία της πόλης, αναφορικά με ζητήματα διακρίσεων που αντιμετωπίζουν άτομα και κοινωνικές ομάδες στη σημερινή εποχή.

Την Κυριακή 5 Μαρτίου, τα στελέχη των Μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, λειτούργησαν ενημερωτικό περίπτερο στο χώρο του γηπέδου του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ και ΑΡΗΣ. Στόχος ήταν η ενημέρωση των φιλάθλων για τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ, δίνοντας το διαχρονικό μήνυμα πως ο αθλητισμός στέκεται σύμμαχος στον αγώνα κάθε ατόμου προς την απεξάρτηση και τη διαμόρφωση ενός υγιούς τρόπου ζωής και αξιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε το μήνα αυτό σε δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης αναφορικά με θέματα εθισμού από νόμιμες και παράνομες ουσίες, τόσο σε μαθητικό πληθυσμό, όσο και σε συλλόγους εκπαιδευτικών. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά επτά ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι τρεις εξ αυτών στο ΓΕΛ Κάτω Τιθορέας, δύο στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μοσχοχωρίου, μία ενημέρωση στο 2ο ΓΕΛ Λαμίας και δύο ακόμη σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ελάτειας.

Οι εργαζόμενες της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ πραγματοποίησαν συναντήσεις με τις κυρίες Αθανασία Θεοδώρου και Φωτεινή Γεωργίου Κοινωνικές Λειτουργούς του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Δήμου Χαλκιδέων.

Επίσης, η Κινητή Μονάδα επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων όπου συνομίλησε με τις κυρίες Μαρία Τανάγρα, Κοινωνιολόγο και Υπεύθυνη της Δομής και Φωτεινή Γεροχειμώνα, Κοινωνική Λειτουργό για τη δυνατότητα υποστήριξης γυναικών και των συντρόφων τους που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού, αλλά και τη συνεργασία σε κοινές δράσεις προς όφελος του τοπικού πληθυσμού.

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Ειρήνη Ρούσσου, Κοινωνιολόγο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, με στόχο την παραπομπή ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα τοξικοεξάρτησης.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε σειρά παρεμβάσεων στη Χαλκίδα σε πληθυσμό χρηστών στο πεδίο (street work), σε συνεργασία με το προσωπικό θεραπείας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΕΛΙΞΙΣ, για την αντιμετώπιση άμεσων επισιτιστικών αναγκών και αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των ατόμων.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ
ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλικών 20, 35133, Λαμία

Tel. No: (+30) 2231067885, (+30) 2231045456
Email: pklamia@kethea-exodos.gr

kmlamia@kethea-exodos.gr
Website: www.kethea-exodos.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative