Social Icons

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ UNIPAKHELLAS


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ UNIPAKHELLAS
21/03/2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση με πανηγυρισμούς και άρωμα προεκλογικό, έκανε εξαγγελία για τον κατώτερο μισθό και με θράσος χαρακτηρίζει τα λίγα ευρώ ως «γενναία αύξηση». Μιλάνε για 780 ευρώ μικτά!!! Γενναία είναι μόνο η κοροϊδία.

Την ώρα ο πληθωρισμός καλπάζει, η ακρίβεια έχει τσακίσει κόκαλα, ο μισθός μας τελειώνει στα μέσα του μήνα, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να καλυφθούν με ψίχουλα, ούτε με τα διάφορα pass όπως θέλουν να μας μάθουν.
Για να καταλάβουμε το μέγεθος της απάτης, η αύξηση που λένε, είναι σχεδόν 30 ευρώ μεικτά περισσότερα από τους μισθούς του 2011...... 12 χρόνια πριν!!!!

Φτάνει πια η κοροϊδία

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ζητιάνοι, Έχουμε περηφάνια. Εμείς είμαστε που παράγουμε όλο τον πλούτο σε αυτή τη χώρα και απαιτούμε πραγματικές αυξήσεις που θα μπορούν να καλύψουν τις σημερινές μας ανάγκες.

Το ΔΣ του σωματείου, θεωρούμε πως πρέπει να ανοίξουμε μια πλατιά κουβέντα, όλοι οι συνάδερφοι και οι συναδέρφισσες του εργοστασίου, με το τι πραγματικά έχουμε ανάγκη και πως θα παλέψουμε γι’ αυτό.

Σε αυτή τη βάση προσανατολίζουμε να καλέσουμε σε γενική συνέλευση όλων των εργαζόμενων της unipak Hellas Στην 1η Απριλίου.

Στη γενική συνέλευση θέλουμε να συζητήσουμε ανοιχτά, όλοι οι συνάδελφοι, και μαζί να αποφασίσουμε και να διαμορφώσουμε Πλαίσιο διεκδίκησης και πάλης. Να Φτιάξουμε από κοινού και να απαιτήσουμε στο εργοστάσιο που δουλεύουμε, να υπογράφει επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας που θα προβλέπει αυξήσεις στους μισθούς και διευρυμένα δικαιώματα, που θα μας δίνουν τη δυνατότητα να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Για αυτό πρέπει να είμαστε όλοι μας στη γενική συνέλευση. Δεν περισσεύει κανείς. Όλοι δουλεύουμε είμαστε εργάτες και έχουμε λόγο και άποψη. Γιατί όσο πιο πολλοί είμαστε που συζητάμε, παλεύουμε συλλογικά και οργανωμένα για αυτά που δικαιούμαστε, γινόμαστε πιο δυνατοί.

Σε αυτή τη γενική συνέλευση επιδιώκουμε να καλέσουμε και τους συναδέλφους μας από τη Θεσσαλονίκη που κατάφεραν με τον αγώνα τους να κατακτήσουν αυξήσεις στα μεροκάματα.

Επίσης επιδιώκουμε να καλέσουμε της δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που είμαστε μέλη, την ομοσπονδία και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Ο Συντονισμός με άλλους συναδέλφους έξω από το εργοστάσιο, και η αλληλεγγύη είναι σημαντική δύναμη στον αγώνα.

v Θα ανακοινωθεί έγκαιρα σε δελτίο τύπου η ακριβής μέρα και ώρα της Γενικής Συνέλευσης για να εξασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή των εργαζομένων.

Πρόεδρος                               Γραμματέας
Καραπλιός Βασίλης               Κασελάς Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative