Social Icons

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Φοιτητές Λαμίας: «Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς»


Φοιτητές Λαμίας: «Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σ.Σ. Λαμίας και στην πλατεία Πάρκου την Παρασκευή 3 Μαρτίου…

Συλλαλητήριο στην Πλατεία Πάρκου την Παρασκευή 3 Μάρτη στις 19:00’, μαζί με τους εργαζόμενους και τους μαθητές της Λαμίας, διοργανώνουν οι Φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Λαμίας.

Θα προηγηθεί σιωπηρή διαμαρτυρία στις 18:30’, την ίδια μέρα, στον σταθμό του ΟΣΕ στη Λαμία.

«Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με ένα λουλούδι στο χέρι, με ένα κερί και με όποιον άλλο τρόπο θέλει ο καθένας, για να αποχαιρετήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας και να στείλουμε δύναμη σε όλους όσοι παλεύουν για τη ζωή τους στα νοσοκομεία», αναφέρουν σε μήνυμά τους και κοινοποιούν την απόφασή τους για τη συγκεκριμένη διαμαρτυρία.

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι από χθες το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και πολλών συμφοιτητών μας.

Εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς.

Η οργή μας όμως ξεχειλίζει! Δεν είναι λογικό εν έτει 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές, νέοι και παιδιά με τέτοιο τραγικό τρόπο. Πρόκειται για έγκλημα, αφού τόσο καιρό οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που συνέβαλαν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, την ίδια στιγμή που γνώριζαν πολύ καλά πως προμήνυε χτύπημα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία τόσο των εργαζομένων, όσο και των επιβατών. 

Όσο οι σιδηρόδρομοι λειτουργούν με επίκεντρο τη λογική κόστους - οφέλους, τόσο θα μετράμε νεκρούς και απώλειες. Η θλίψη μας για τους αδικοχαμένους συναδέλφους μας γίνεται οργή και η οργή πρέπει να γίνει οργάνωση και αγώνας ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Όλοι στον δρόμο! Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο!
 
Φοιτητές Λαμίας: «Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς»

lamiareport.gr


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative