Social Icons

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Όχι κύριε Μητσοτάκη, δεν «φταίμε όλοι»…


Όχι κύριε Μητσοτάκη, δεν «φταίμε όλοι»…
Γράφει ο Νίκος Μόττας //

«Φταίμε όλοι». Αυτό είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών κατά την διάρκεια της συνέντευξης-πλυντήριο στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Στ. Θεοδωράκη.

Προκλητικά θρασύς και θρασύτατα προκλητικός, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε για άλλη μια φορά να κάνει αυτό που συνηθίζει δεκαετίας τώρα η εγχώρια αστική εξουσία: Να διαχύσει το φταίξιμο στην κοινωνία, να γεμίσει ενοχές τον λαό, προκειμένου να ξεπλύνει τις αμαρτίες της κυβέρνησης και του κόμματός του.

Με αντίστοιχη πολιτική χυδαιότητα είχε λειτουργήσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά το ολοκαύτωμα στο Μάτι το 2018. Τότε, για τον κ. Τσίπρα, ο πύρινος όλεθρος που κόστισε τη ζωή σε 104 ανθρώπους ήταν μια «άτυχη στιγμή», για την οποία «έφταιγαν» οι κάτοικοι που είχαν χτίσει σπίτια μέσα στο δάσος…

Ωμή, χοντρόπετση, αδίστακτη ξεδιαντροπιά.

Από το αλλήστου μνήμης «μαζί τα φάγαμε» του Πάγκαλου μέχρι το σημερινό «φταίμε όλοι» του Μητσοτάκη, το αστικό πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του, προσπαθούν διαχρονικά να απενοχοποιήσουν την εγκληματική πολιτική προς όφελος του κεφαλαίου ρίχνοντας το ανάθεμα στον «εχθρό-λαό».

Το παραμύθι, όμως, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Ούτε μαζί κυβερνήσαμε, ούτε μαζί τα φάγαμε, ούτε φταίμε όλοι.

Φταίνε, αποκλειστικά και μόνο, όσοι βρέθηκαν και βρίσκονται στο τιμόνι της χώρας. Όσοι άσκησαν και ασκούν κυβερνητική πολιτική. Φταίνε τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτόν τον τόπο: Η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κατά καιρούς μικρότεροι συγκυβερνήτες τους.

Όχι, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, κ. Τσίπρα και λοιποί, δεν φταίμε όλοι για τα δικά σας εγκλήματα.

Αν φταίμε για κάτι, είναι μόνο για τούτο: Που σας ανεχτήκαμε τόσο καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative