Social Icons

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποζημίωση λόγω phishing


Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αποζημίωση λόγω phishing
Pixabay 

Eνδεχομένως και σήμερα, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, το οποίο προβλέπει την αποζημίωση των θυμάτων απάτης (phising) από τις τράπεζες, σε περίπτωση που οι πελάτες τους πέσουν θύματα απάτης με συναλλαγές με κάρτες και ebanking.

Η σχετική διάταξη του νομοσχεδίου ορίζει ότι ο καταναλωτής, από τη στιγμή που ενημερώνει εγκαίρως την τράπεζά του στην περίπτωση απάτης, τότε η ζημία του στην περίπτωση της κάρτας περιορίζεται στα 50 ευρώ, ενώ στις πληρωμές και μεταφορές χρημάτων μέσω τραπεζικών λογαριασμών ηλεκτρονικά (ebanking) σε 1.000 ευρώ.

Αν η ζημία ξεπερνά τα ποσά αυτά, τότε η τράπεζα θα αναλαμβάνει το κόστος και θα αποζημιώνει τον καταναλωτή. Ωστόσο, υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως η ευθύνη και η προσοχή του συναλλασσόμενου για τους προσωπικούς κωδικούς και την έγκαιρη ενημέρωση της τράπεζας και την ακύρωση της κάρτας ή του ποσού.

Παράλληλα, στο τελικό κείμενο που κατατίθεται στη Βουλή προστέθηκε εξειδίκευση των ελέγχων που θα πρέπει να κάνουν οι τράπεζες ως προς την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό ύποπτων συναλλαγών, υποστήριξης πελατών κ.ά.

Η εξειδίκευση των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων κάθε πλευράς κρίθηκε αναγκαία ώστε να μπορούν τα δικαστήρια να έχουν ξεκάθαρες κατευθύνσεις ως προς τον καταλογισμό των ευθυνών.

Πηγή


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative