Social Icons

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ & ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ


Αθήνα 26/1/2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας στο Αιγάλεω μιλώντας σε συνταξιούχους, προσπάθησε να πείσει για το πόσο ευαίσθητος είναι στα προβλήματα των συνταξιούχων.

Από αυτά που είπε και κυρίως, αυτά που δεν είπε για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε το συμπέρασμα και την διαπίστωση της Συντονοστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων, πως οι ανάγκες των συνταξιούχων δεν χωράνε στα προγράμματα της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και όλων όσων συνδιαμόρφωσαν τα προηγούμενα χρόνια αυτόν τον αντιλαϊκό εφιάλτη.

Μας είπε ότι οι συντάξεις μειώθηκαν κύρια με τους νόμους 4051/12 – 4093/12 ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Δεν είπε ότι επί 4 χρόνια που κυβέρνησαν, δεν τους κατήργησαν, τους διατήρησαν και παρότι το ΣτΕ το 2015 τους έκρινε αντισυνταγματικούς, δεν σεβαστήκαν την δικαιοσύνη, τουναντίον ένα χρόνο μετά την απόφαση του ΣτΕ ψήφισαν τον ν. 4387/16 (Κατρούγκαλου) που κατά τις δηλώσεις του είναι παρεξηγημένος.

Παρά την πανδημία του κορονοιου μπορεί να χάσαμε αρκετούς συνταξιούχους, την μνήμη όμως την διατηρούμε ακέραια. Γι’ αυτό σας θυμίζουμε :

Παρότι πανηγυρίζατε προχθές είπατε, βγήκαμε από τα μνημόνια, όλοι μα όλοι οι νόμοι που αφορούν το ασφαλιστικό τους διατηρήσατε όσο κυβερνούσατε, καθώς και η ΝΔ που είπε ότι θα καταργήσει το ν. Κατρούγκαλου. Με τους νόμους 4024/11 – 3865/11 – 4051/12 – 4093/12 – 4387/16 - 4670/20, πήρατε από τους συνταξιούχους 120 δις και εξακολουθείτε να μας παίρνετε, ψηφίσατε την απαγόρευση των συντάξεων μέχρι 31/12/2022 και οι όποιες αυξήσεις μετά την 1/1/2023 να μην υπερβαίνουν τον πληθωρισμό και η ΝΔ εφαρμόζει πιστά.

Καταργήσατε τα πληρωμένα δώρα μας, καταργήσατε το ΕΚΑΣ, αυξήσατε τις κρατήσεις για την υγεία στην κύρια σύνταξη από 4% σε 6% και στην επικουρική από 0% σε 6%, βάλατε στους πεθαμένους να πληρώσουν 6% για την υγεία. Οι κυβερνήσεις πριν από εσάς ψήφισαν την εισφορά αλληλεγγύης και δεν έχει καταργηθεί εδώ και 13 χρόνια

Κατηγορήσατε και καλά κάνατε την ΝΔ ότι κατήργησε την δεύτερη Εθνική Σύνταξη, Χηρείας – Αναπηρίας αλλά δεν λέτε ότι δικό σας νόμος είναι που απλώς δεν είχε εφαρμογή μέχρι 31/12/2020.

Η ευαισθησία στο αποκορύφωμα, χωρίσατε τους ανάπηρους σε 3 κατηγορίες σύμφωνα με το ποσοστό αναπηρίας για την απόδοση της Εθνικής σύνταξης, όποιος χηρεύει πριν τα 52 του χρόνια να παίρνει για 3 χρόνια και μετά τέλος η σύνταξη.

Η προσωπική διαφορά είναι αποτέλεσμα του επανυπολογισμού των συντάξεων στους συνταξιούχους πριν το 2016 με σκοπό να μην μπορούν να πάρουν αύξηση και για τους νέους να μειωθούν μέχρι και 40% οι συντάξεις τους.

Δεν είπατε τίποτα για τους δικούς σας νόμους που προστέθηκαν σε αυτούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, το Χρηματιστήριο, των ρύπων ενέργειας, της απολιγνητοποιήσης, την αύξηση του φυσικού αερίου, στην παραγωγή ηλεκτρενέργειας κ.α.

Δεν είπατε τίποτα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, τα μειωμένα κονδύλια για υγεία – πρόνοια, της σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που είναι και δικό του έργο. Το πινγκ-πονγκ στις πλάτες των συνταξιούχων πρώην - νυν και μετά κυβερνώντες δεν θα κρατήσει πολύ.

Οι συνταξιούχοι μπορεί να είναι μεγάλοι σε ηλικία, αλλά δεν είναι λωτοφάγοι. Ξέρουν ότι πέτυχαν, το πέτυχαν με τους αγώνες τους και θα αποδώσουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι».

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τους συνταξιούχους με ακόμα μεγαλύτερο θυμό και πείσμα να δώσουν την μάχη για την επιτυχία των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας τον Φλεβάρη σε όλη τη Χώρα απαιτώντας ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις Τώρα !

Άμεσα μέτρα προστασίας από την λεηλασία των ανατιμήσεων και τις ακρίβειας. Επιστροφή των Δώρων και των αναδρομικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative