Social Icons

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Φθιώτιδα - Στερεά: «Διχίλιαρο» πρόστιμο για τον αντικαπνιστικό


Φθιώτιδα - Στερεά: «Διχίλιαρο» πρόστιμο για τον αντικαπνιστικό
Που εντόπισαν καπνιστή να καπνίζει σε παιδική χαρά…

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο από τις υπηρεσίες της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας.

Το τελευταίο 24ωρο ακόμη έξι (6) πρόστιμα προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των ελέγχων σε καταστήματα όπου συναθροίζεται κόσμος και δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.

Ένα (1) από αυτά βεβαιώθηκε σε καφενείο της Λαμίας, καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν τηρούσε το βιβλίο σύμφωνα με τη νομοθεσία, παράβαση που τιμωρείται - την πρώτη φορά - με 500 ευρώ.

Παρόμοια παράβαση είχαμε και σε μίνι - μάρκετ στη Θήβα με ίδιο πρόστιμο (500 €) για τον ιδιόκτητή του. Επίσης στη Θήβα βεβαιώθηκε 100 ευρώ πρόστιμο σε καπνιστή.

Καπνιστής που άναψε τσιγάρο σε παιδική χαρά στο Καρπενήσι τιμωρήθηκε επίσης με 200 ευρώ πρόστιμο, όπως προβλέπει ο νόμο 4633/2019 για το κάπνισμα στους χώρους νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών, βρεφονηπιακών σταθμών παιδότοπων κλειστών και υπαίθριων και όλων των ιδρυμάτων Α΄βάθμιας, Β΄βάθμιας και Γ΄βάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών.

Τέλος σε περιοχή της Χαλκίδας, είχαμε πρόστιμο 2.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καφετέριας - προφανώς υπότροπος - και 100 ευρώ στον καπνιστή.

Θυμίζουμε ότι τα πρόστιμα σε κάθε υποτροπή διπλασιάζονται και στην τέταρτη υποτροπή σφραγίζεται προσωρινά το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για δέκα μέρες. Στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative