Social Icons

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Στυλίδα: Συνέλαβαν επαγγελματίες ψαράδες


Στυλίδα: Συνέλαβαν επαγγελματίες ψαράδες

Συνελήφθησαν με εντολή εισαγγελέα...

Οι δύο άνδρες είχαν επιστρέψει από ψάρεμα στο λιμάνι της Στυλίδας και μετέφεραν τα αλιεύματα τους από την βάρκα στο αυτοκίνητο τους.
Την ώρα εκείνη τους πλησίασαν στελέχη του λιμεναρχείου Στυλίδας προκειμένου να τους κάνουν έλεγχο.

Στην θέα των λιμενικών ο ένας από τους ψαράδες μπήκε στο αυτοκίνητο και απομακρύνθηκε, έχοντας μαζί του και αλιεύματα, ενώ ο άλλος έμεινε εκεί.
Οι λιμενικοί τον οδήγησαν στο Λιμεναρχείο, όπου λίγο αργότερα παρουσιάστηκε και ο δεύτερος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο κύριος εισαγγελέας που έδωσε εντολή να συλληφθούν για απείθεια και συνέργεια, για ηθική αυτουργία για αποφυγή ελέγχου από τα όργανα του λιμεναρχείου Στυλίδας.
Εκτός των σχετικών αλιευτικών παραβάσεων και την κατάσχεση αλιευμάτων, διενεργείται προανάκριση σύμφωνα με Ποινικό Κώδικα για τα παραπάνω αδικήματα.


-------------------------------------
Στυλίδα: Συνέλαβαν επαγγελματίες ψαράδες
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 202

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από Γρ Ασφαλείας και Γρ εξωτερικής Υπηρεσίας Βαθμοφόροι Λ/Χ Στυλίδας απογευματινές ώρες στις 12/01/2023 εντόπισαν επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στο λιμένα Στυλίδας όπου οι ιδιοκτήτες του κινούνταν ύποπτα προκειμένου εκφορτώσουν αλιεύματα σε ΦΙΧ όχημα ιδιοκτησίας τους. Σε γενόμενο επιτόπιο έλεγχο επί του σκάφους βρεθήκαν και κατασχεθήκαν ζώντα αλιεύματα οστρακοειδή του είδους κυδώνια 38 κιλά τα οποία δεν ήταν γραμμένα στο σύστημα ΟΣΠΑ, από τα οποία τα 20 κιλά ήταν υπολειπομένων διαστάσεων που απαγορεύεται παντελώς η αλιεία τους σύμφωνα με την αλιευτική νομοθεσία, τα οποία επαναποτίστηκαν στην θάλασσα ως ζώντα.

Κατόπιν προτροπής του ενός ιδιοκτήτη για αποφυγή του έλεγχου του ΦΙΧ ιδιοκτησίας τους, ο δεύτερος μπήκε στο αυτοκίνητο όπου τράπηκε σε φυγή κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Κανόνων Οδικής Συμπεριφοράς.

Κατόπιν των ανωτέρω τα εν λόγω όργανα κατέγραψαν την πινακίδα του οχήματος και κινήθηκε η διαδικασία αναζήτησης οχήματος και οδηγού όπου λίγη ώρα αργότερα προσήλθε αυτοβούλως στο λιμενικό κατάστημα.

Από Τμήμα Ασφαλείας - Ανάκρισης Υπηρεσίας μας κατόπιν διαταγής Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες άνδρες- ενήλικοι- ημεδαποί προαναφερόμενου περιστατικού στο πλαίσιο του Αυτοφώρου κατά παράβαση των άρθρων 45 «περί συναυτουργίας» και 169 « περί απείθειας» του Ποινικού Κώδικα.

Κατόπιν εμπεριστατωμένου ελέγχου από Λιμενικής Αστυνομίας Υπηρεσίας μας προέκυψαν εκτός από ποινικές και αλιευτικές, Γενικού Κανονισμού Λιμένα καθώς και ΚΟΚ παραβάσεις επι του περιστατικού. Από Υπηρεσία διενεργείτε προανάκριση καθώς παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατ εφαρμογή των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού Λιμένα και Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αλιευτικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative