Social Icons

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ουκρανία: Τα σύμβολα της χιτλερικής Waffen SS «Galizien» δεν είναι… ναζιστικά!


Μία προχθεσινή είδηση, από αυτές που δεν θα δείτε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση: το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας έκρινε τελεσίδικα,..
Ουκρανία: Τα σύμβολα της χιτλερικής Waffen SS «Galizien» δεν είναι… ναζιστικά!
Μία προχθεσινή είδηση, από αυτές που δεν θα δείτε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση: το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας έκρινε τελεσίδικα, ανατρέποντας παλαιότερες αποφάσεις, πως τα ναζιστικά σύμβολα και λάβαρα της 14ης μεραρχίας των Waffen SS «Galizien» (Γαλικία) δεν είναι, λέει, ναζιστικά και άρα επιτρέπεται πλέον η (έτσι κι αλλιώς εκτενέστατη) χρήση τους από τους σημερινούς Ουκρανούς επιγόνους.


Ο λόγος για μια διαβόητη στρατιωτική μονάδα που στελεχώθηκε αποκλειστικά από φανατικούς δυτικο-Ουκρανούς, υπό την ηγεσία Γερμανών αξιωματικών, και ευθύνεται μεταξύ 1943 και 1945 για αμέτρητες σφαγές και βαρβαρότητες κατά εκατοντάδων χιλιάδων Εβραίων, Πολωνών, Λευκορώσων, Σλοβάκων, Γιουγκοσλάβων και φυσικά χιλιάδων Ρώσων αμάχων. 

Να σημειωθεί πως η αυθεντική «Γαλικιανή» μεραρχία εξολοθρεύτηκε ολοσχερώς το 1944 πολεμώντας στην Πολωνία εναντίον των Σοβιετικών του Ιβάν Κόνιεφ, επαναστελεχώθηκε από Ουκρανούς και Σλοβάκους ναζί, και ξανασυντρίφτηκε από τον Κόκκινο Στρατό στις τελευταίες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πριν παραδοθεί επί αυστριακού εδάφους: ωστόσο αρκετές χιλιάδες κρατούμενα μέλη της, που είχαν φυλακιστεί από τους Αγγλους στο Ρίμινι, απελευθερώθηκαν ως… καλοί Καθολικοί (Ουνίτες, για την ακρίβεια) κατόπιν παρέμβασης του Βατικανού και τους επετράπη να μεταναστεύσουν μαζικά στον Καναδά και τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι ολόκληρη η μονάδα χαρακτηρίστηκε συλλογικά υπεύθυνη για εγκλήματα πολέμου στη Δίκη της Νιρεμβέργης.

Αυτά για την Ιστορία. Μετά από αυτή την απόφαση, πάντως, νομίζω πως το πιο σωστό είναι να ζωγραφίζουμε πλέον μόνοι μας τα τιμημένα χιτλερικά σύμβολα των Waffen SS στα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και τους εκτοξευτές ρουκετών που στέλνουμε μαζικά από τα νησιά μας στην Ουκρανία, ώστε να μην κουράζονται άδικα με άχρηστες αγγαρείες τα δισέγγονα των αυθεντικών ναζιστών Στέπαν Μπαντέρα, Αντρίι Μέλνικ και Ρομάν Σουκέβιτς (ο νεοναζί γιόκας του οποίου πέθανε πριν από λίγες μέρες στο Μόναχο, πλήρης ημερών), που ως γνωστόν έχουν όλοι τους ανακηρυχθεί ήρωες και πατέρες της σύγχρονης Ουκρανίας.

Αλλωστε όλοι κατά βάθος ξέρουμε ότι η σβάστικα είναι αρχαίο ινδουιστικό σύμβολο και η λυκοπαγίδα (Wolfsangel, το ναζιστικό σήμα της 2ης μεραρχίας των SS «Das Reich» και, κοίτα να δεις σύμπτωση, του τάγματος Αζόφ) είναι…φολκλορική παράδοση των γερμανόφωνων κτηνοτρόφων της Ανατολικής Ευρώπης! Και όποιος τολμά να πει το αντίθετο, είναι μίσθαρνο όργανο του Πούτιν. Τι, όχι;




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative