Social Icons

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ρωσία: Δημοψήφισμα στο Βόλγκογκραντ προκειμένου να ονομαστεί ξανά σε Στάλινγκραντ


Ρωσία: Δημοψήφισμα στο Βόλγκογκραντ προκειμένου να ονομαστεί ξανά σε Στάλινγκραντ
Το ζήτημα της μετονομασίας του Βόλγκογκραντ σε Στάλινγκραντ αναμένεται να τεθεί σε δημοψήφισμα, που θα διενεργηθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η πρωτοβουλία φέρεται να ανήκει σε βετεράνους της πόλης επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την ηρωϊκή Μάχη του Στάλινγκραντ στις 23 Φλεβάρη 2023.

Ο κυβερνήτης της του Βόλγκογκραντ, Αντρέι Μποχάροφ, ανακοίνωσε τη δημιουργία επιτροπής για μια προκαταρκτική μελέτη της γνώμης του πληθυσμού σχετικά με την επιστροφή του ονόματος «Στάλινγκραντ» για την πόλη....

Στο πλαίσιο αυτό, έπειτα από έγκριση της επιτροπής, ανακοινώθηκε ότι η διενέργεια δημοψηφίσματος μπορεί να λάβει χώρα μέσα στο επόμενο έτος, χωρίς ωστόσο να δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το Βόλγκογκραντ, μια πόλη που σήμερα ξεπερνά το 1 εκατομμύριο κατοίκους, ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και η πρώτη της ονομασία ήταν «Τσαρίτσιν».

Στις 10 Απρίλη 1925 η πόλη ονομάστηκε «Στάλινγκραντ». Από τις 17 Ιουλίου 1942 μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 1943, το Στάλινγκραντ έγινε το επίκεντρο μιας από τις πλέον σημαντικές στρατιωτικές νίκες του ηρωϊκού Κόκκινού Στρατού επί των Ναζί, δίνοντας το σύνθημα για την σοβιετική αντεπίθεση και την ολοκληρωτική ήττα της Γερμανίας.

Το 1961, στο πλαίσιο της επονομαζόμενης «αποσταλινοποίησης» της ηγεσίας του Νικίτα Χρουστσόφ, η πόλη μετονομάστηκε ξανά σε Βόλγκογκραντ.

Υπενθυμίζεται ότι από το ξεκίνημα της εισβολής στην Ουκρανία τον περασμένο Φλεβάρη, η ιστορία και τα σύμβολα της Σοβιετικής Ένωσης και του Κόκκινου Στρατού έχουν γίνει αντικείμενο συστηματικής εκμετάλλευσης από το ρωσικό αστικό πολιτικό σύστημα και την κυβέρνηση Πούτιν με σκοπό την χειραγώγηση πλατιών λαϊκών μαζών.

Αξιοποιώντας τα φιλοσοβιετικά αισθήματα μεγάλου τμήματος του λαού, η ρωσική αστική τάξη επιδιώκει να οικειοποιηθεί πτυχές της κληρονομιάς της ΕΣΣΔ προκειμένου να συσπειρώσει εργατικές-λαϊκές δυνάμεις γύρω από τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενδοιμπεριαλιστικής σύγκρουσης με τις ευρωατλαντικές δυνάμεις (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ) με επίκεντρο την Ουκρανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative