Social Icons

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυστυχώς γίναμε μάρτυρες ακόμα μίας «τραγικής συγκυρίας» σε σχολείο του Νομού μας, συγκεκριμένα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Στυλίδας, όπου το απόγευμα της Δευτέρας 28/11 κατέρρευσε μεγάλο κομμάτι του συστήματος σωληνώσεων στο διάδρομο του σχολείου. Η «συγκυρία» είναι ότι κατέρρευσε κατά τη διάρκεια απογευματινών ωρών. 

Το τραγικό όμως είναι ότι, στον 21ο αιώνα, καταρρέουν σωληνώσεις, πέφτουν σοβάδες, δε λειτουργούν τουαλέτες, δεν επαρκεί η θέρμανση, δεν υπάρχουν κατάλληλα προαύλια ακόμα και για τις προσχολικές ηλικίες...Όσο για την Ειδική Αγωγή τι να πει κανείς! Συνολικά η εικόνα του σύγχρονου «αναβαθμισμένου» σχολείου, κατά την κ.Κεραμέως και την κυβέρνηση της ΝΔ, καταρρέει όπως και η σχολική στέγη. Ως Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών δε θα μιλήσουμε για αμέλεια, αλλά για καθαρή εγκληματική ευθύνη!

Είναι αδιανόητο να φοβόμαστε να μπούμε στα σχολεία μας να διδάξουμε. Είναι αδιανόητο να κινδυνεύουμε κι εμείς και τα παιδιά μας, οι γονείς που θα έρθουν για μια ενημέρωση ή να παρακολουθήσουν μια σχολική γιορτή. Οι ευθύνες είναι πολλές και διαχρονικές, όταν, όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις, πετσοκόβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό όλο και περισσότερο τις δαπάνες για το δημόσιο σχολείο, άρα και από τη σχολική στέγη συγκεκριμένα. 

Όταν ρίχνουν το μπαλάκι στους δήμους όπου, στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι εκάστοτε δημοτικές αρχές, ή δεν ιεραρχούν ή -κυρίως- αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα για τον έλεγχο, τη συντήρηση, την ανακαίνιση και τη δημιουργία νέων σχολικών αιθουσών. Έχουν, ωστόσο, και αυτές τις πολιτικές τους ευθύνες: συμπορεύονται με την κεντρική επιλογή που απαλλάσσει το αστικό κράτος από τις υποχρεώσεις του και τις μεταφέρει στη λεγόμενη αυτοδιοίκηση. 

Αναλαμβάνουν αρμοδιότητες χωρίς την ανάλογη χρηματοδότηση και, μετά, τις φορτώνουν στην πλάτη των δημοτών τους. Ή, ακόμα χειρότερα, παρέχουν μειωμένες υπηρεσίες και έργα.

Βέβαια η στόχευσή όλων των παραπάνω είναι το «αναβαθμισμένο» σχολείο το οποίο ευαγγελίζονται και περνάει μέσα από τις μυλόπετρες της αξιολόγησης. Ένα σχολείο-βιτρίνα που θα ψαρεύει χορηγούς για την κάλυψη των αναγκών του, που θα ζητάει από τους γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην άδεια τσέπη, που θα κλίνει σε όλες τις πτώσεις την «επιχειρηματικότητα», με αποτέλεσμα να καταντήσει κι αυτό μια ιδιωτική επιχείρηση!

Ε, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί σε κοινό μέτωπο με τους γονείς και τους μαθητές μας δεν θα το αφήσουμε να περάσει! Αντλούμε δύναμη από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, όταν τσαλακώσαμε τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση, τις ηλεκτρονικές ψευδο-εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, από την ηχηρή απάντηση της απεργίας στις 9/11 και συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα Ενιαίο, Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Δημόσιο Σχολείο για όλα τα παιδιά. 

Πραγματικά σύγχρονο που θα μορφώνει ολόπλευρα τους μαθητές του, και, φυσικά, αυτό θα αντανακλάται και στην κατάσταση των σχολικών κτιρίων.

Ζητάμε εδώ και τώρα:

· Πλήρη έλεγχο και συντήρηση από το Δήμο Στυλίδας των ζημιών του σχολείου και συνολικά του κτιρίου με συνεχή επανέλεγχο.

· Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, για τη θέρμανση και άλλες έκτακτες ανάγκες.

· Σχέδιο ανάπτυξης των σχολικών υποδομών και ανέγερσης σύγχρονων σχολείων. Γενναία χρηματοδότηση για την επισκευή των κτιρίων και σαφές χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των απαράδεκτων κοντέινερς. Αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα σχολεία.

· Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής με σύγχρονες προδιαγραφές και προϋποθέσεις, με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Στήριξη της εργασίας των Νηπιαγωγών και άμεση, πραγματική κατοχύρωση του ωραρίου τους με νομοθετική ρύθμιση.

· Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων (αραίωση μαθητών, δωρεάν τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ, προσωπικό καθαριότητας, ατομικά μέσα προστασίας για όλους κ.λ.π.). Να ανακληθούν άμεσα όλες οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεση των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων και δωρεάν πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων όλων όσων νόσησαν.

Λαμία 5/12/2022




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative