Social Icons

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

Χρήστος Κουτσούκος: Σχετικά με την υποψηφιότητά μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Χρήστος Κουτσούκος
Είμαστε οι αποφάσεις μας!

Χρήστος Κουτσούκος

Αν κάτι παραμένει σταθερό απέναντι στο χρόνο αυτό δεν είναι άλλο παρά η Ιστορία, η οποία με την αποστασιοποιημένη και αντικειμενική της ματιά κρίνει τους ανθρώπους και τις αποφάσεις τους. 
Γι’ αυτό άλλωστε η ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία εξαρτάται πάντοτε από τις σκέψεις που μετουσιώνουμε σε πράξεις, από τις αγωνίες μας που γίνονται αγώνες για όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν καλύτερα αλλά και από τις ανάγκες των αγέννητων παιδιών που οφείλουμε να ενσωματώσουμε ως αναγκαιότητα πραγματοποίησης μέσα στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις για το μέλλον. 

Κυρίως όμως είναι αυτή η λεπτή και ευαίσθητη αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στη διαμαντένια σκληρότητα του μέλλοντος που αν μας βρει απροετοίμαστους θα μας προσπεράσει αδιαφορώντας για τις σοβαρές συνέπειες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Η παθητική αναμονή για ένα καλύτερο αύριο ήρθε η στιγμή να τελειώσει. Και τελείωσε με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κώστα Μαρκόπουλου και του Συνδυασμού «Στερεά Περιφέρεια» όχι ως μία ακόμα πολιτικά αδιάφορη αυτοδιοικητική πρόταση όπως τόσες και τόσες που έχουν μάταια περάσει κατά το παρελθόν, αλλά ως μια αληθινή πολιτική παρέμβαση με στόχο που δεν είναι ούτε πρόσκαιρος ούτε βραχυπρόθεσμος. Διότι στοχεύουμε μακριά. 

Όχι σε κάποια ουτοπία ιδανικά πλασμένη με λόγια αδειανά αλλά σε μια Περιφέρεια που θα οικοδομήσει γερά θεμέλια ώστε να μπορέσει να στηρίξει τις αυριανές γενιές των Στερεοελλαδιτών στα όνειρά της. Να τους δώσει τα εργαλεία και τις δυνατότητες για να αναπτύξουν τις δεξιότητες και την προσωπικότητά τους. Έτσι όπως πρέπει να είναι μια σύγχρονη Περιφέρεια μέσα στον ανταγωνιστικό κόσμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Με πλήρη εκμετάλλευση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και πάντοτε με απόλυτη διαφάνεια και καθημερινή λογοδοσία. Κυρίως όμως με τη συμμετοχή όλων των πολιτών του τόπου μας, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν και το σημαντικότερο κεφάλαιό μας. Διότι πρέπει επιτέλους η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να ανοίξει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, χωρίς διακρίσεις! Όλοι είναι απαραίτητοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, αγρότες, υπάλληλοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και θεσμικοί παράγοντες. Άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και ειδικές ικανότητες. Πολύτεκνοι. Ένστολοι. Φιλόζωοι. Μαθητές και φοιτητές. Παιδιά και έφηβοι. Νέοι και ηλικιωμένοι. Γυναίκες και άντρες.

Είναι βαθιά η ανησυχία μου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Φθιώτιδα αλλά και ολόκληρη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η πολιτική πρακτική τα τελευταία κρίσιμα για την ανάπτυξη του τόπου μας χρόνια έχει αναλωθεί ως επί το πλείστον σε μια ατελέσφορη και αναποτελεσματική διαχείριση που παράγει στασιμότητα. Ο πληθυσμός του τόπου μας μειώνεται, οι άνθρωποι φεύγουν αναζητώντας ευκαιρίες αλλού. 

Η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη συγκριτικά με άλλες Περιφέρειες βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, οι διαθέσιμοι αναπτυξιακοί πόροι της περιοχής μας παραμένουν ανεκμετάλλευτοι, ο τουρισμός είναι άγνωστη λέξη. Και δεν είναι μόνο μία η άγνωστη λέξη που απουσιάζει από το αναπτυξιακό λεξικό του τόπου μας, είναι δυστυχώς πολλές. 

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αειφορική διαχείριση των διαθέσιμων πλουτοπαραγωγικών πηγών, σοβαρή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν προκύψει λόγω της κλιματικής αλλαγής, παροχή ίσων ευκαιριών στους συμπολίτες μας με ειδικές ικανότητες. Ο κατάλογος είναι δυστυχώς μεγάλος…

Η απόφασή μου για να συμμετέχω ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος έχει ληφθεί επειδή νιώθω το βάρος και την ευθύνη του καθήκοντος που μου αναλογεί απέναντι στον τόπο που ζω αλλά απέναντι και στους συμπολίτες μου. Επιθυμώ με όλες μου τις δυνάμεις να αλλάξουμε την ταυτότητα του τόπου μας γιατί πρέπει πια να πάψουμε να ζούμε σε έναν τόπο χωρίς ταυτότητα!

Ως επιχειρηματίας στον εξόχως απαιτητικό και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κλάδο του επίπλου, έχω μάθει από τον πατέρα μου τον Κλέαρχο και τη δική του μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στον ίδιο χώρο, ότι η επιτυχία έρχεται μονάχα μέσα από την εντιμότητα, την τιμιότητα αλλά και τη διαρκή εγρήγορση απέναντι στις προκλήσεις κάθε ιστορικής συγκυρίας. 

Είναι κρίσιμο για κάθε ελεύθερο επαγγελματία, και όχι μόνο γι’ αυτόν, να μπορεί να αφουγκράζεται την εποχή και τις εξελίξεις. Σήμερα, μετά από είκοσι και πλέον χρόνια προσωπικής επιτυχημένης επιχειρηματικής πορείας, έχω την αίσθηση ότι λείπουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Β’ βαθμού τα γρήγορα αντανακλαστικά την ίδια στιγμή που ο πολύτιμος χρόνος για την εκμετάλλευση των αναπτυξιακών εργαλείων αναλώνεται δυστυχώς σε επικοινωνιακές και γραφειοκρατικές πολιτικές κινήσεις. 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και μαζί με αυτή και οι Στερεοελλαδίτες είναι εγκλωβισμένοι στο φαύλο κύκλο μιας ανεπαρκούς διαχείρισης που πρέπει όμως να αλλάξει. Το λίγο δεν είναι πια αρκετό για κανέναν από τους συμπολίτες μου! Πρέπει και μπορεί να αλλάξει με οδηγό την εντιμότητα και την εγρήγορση πάντα υπό το διαρκή έλεγχο της κοινωνίας και τη λογοδοσία προς τους πολίτες του τόπου μας.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως σύζυγος, ως πατέρας αλλά κυρίως ως ενεργός πολίτης νιώθω πως ο συμβιβασμός με τη στασιμότητα και την πολιτική ανεπάρκεια δε χωρά πια στον τόπο μου. Επειδή λοιπόν δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά οι αποφάσεις μας και σύμφωνα με αυτές θα κριθούμε από την Ιστορία, αισθάνομαι έντονα την ψυχική ανάγκη να εργαστώ φιλότιμα για να γίνει η Φθιώτιδα καλύτερη. 

Για τους λόγους αυτούς αποφάσισα και επέλεξα να είμαι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το Συνδυασμό «Στερεά Περιφέρεια» του Κώστα Μαρκόπουλου. Γιατί πρέπει να ζήσουμε σε έναν καλύτερο τόπο. Γιατί θέλω να επαναφέρω το ρεαλισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Γιατί οφείλω να δουλέψω με σθένος για να δημιουργηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως. Γιατί πραγματικά νιώθω πως έχω την υποχρέωση να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για το μέλλον που θέλω να έρθει για τα παιδιά μας. Κυρίως όμως γιατί νιώθω πως έχω ευθύνη απέναντι στην Ιστορία μας. Και η Ιστορία μας είναι οι αποφάσεις μας!

Χρήστος Κουτσούκος

Επιχειρηματίας
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

με το συνδυασμό

Στερεά Περιφέρεια

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative