Social Icons

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Συνταξιούχοι: Νέα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις


Στις 12 Δεκέμβρη το συλλαλητήριο στην Αθήνα 10.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος

Συνταξιούχοι: Νέα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

Eίμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα με περιφερειακά συλλαλητήρια σε όλη την χώρα. Με παναττικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Δευτέρα 12/12/2022 στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

«Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Την άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων μας
  • Την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξιμες αποδοχές μας. Να δοθεί αύξηση μετά από 13 χρόνια σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές.
  • Αύξηση της εθνικής σύνταξης στα 650 ευρώ, από τα 360 και 384 ευρώ, που είναι σήμερα.
  • Άμεση καταβολή σε όλους τους συνταξιούχους των αναδρομικών, Επικουρικών και Δώρων του 11μηνου για το 2015.
  • Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα υγείας με άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.
  • Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ, να εκκαθαριστούν και να αποδοθούν στους δικαιούχους το συνολικό ποσό των συντάξεων τους, κύριας, παράλληλης, διαδοχικής, εφάπαξ, επικουρικής», σημειώνουν.
Όπως αναφέρουν, «είμαστε ξανά στον δρόμο του αγώνα γιατί δεν ανεχόμαστε την απαίσια μαύρη προπαγάνδα, τα ψέματα και τις μισές αλήθειες από την κυβέρνηση, μερίδα μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που είναι χειρότερα από το ψέμα, ότι τάχα όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις.

Γιατί δεν είναι αύξηση αλλά μείωση του συνταξιουχικού εισοδήματος:

Όταν ο πληθωρισμός τρέχει με ρυθμούς 12 και 13% και το ποσοστό που θα δοθεί θα είναι της τάξης του 7,5%. Όταν αυτό το ποσοστό δεν θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις.

Όταν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση γιατί με τον νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), φορτώθηκαν την λεγόμενη “προσωπική διαφορά”, νόμο που θα καταργούσε η Ν.Δ αλλά τον διατηρεί και τον εφαρμόζει.

Όταν όλοι οι συνταξιούχοι αντί να πάρουν την πληρωμένη 13η σύνταξή τους θα λάβουν 250 ευρώ, μόνο αυτοί που έχουν φορολογικό ετήσιο εισόδημα 9.600 ευρώ δηλαδή κάτω από 800 ευρώ στο σύνολο κύριας και επικουρικής και αυτό το πενιχρό επίδομα έχουν το θράσος να το ονομάζουν “δώρο”.

Όταν για επτά χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις δεν τους αποδίδονται τα αναδρομικά του 11μηνού σε όλους τους συνταξιούχους την στιγμή που αυτοί πληρώνουν κάθε χρόνο από τις περικοπές τους 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όταν αυτό που έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας, ιδιωτικοποιείται περαιτέρω.

Όταν χαρίζονται δισεκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό σε επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του ταμείου ανάκαμψης, αλλά και τα δισεκατομμύρια αυτών που χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ στους συνταξιούχους και στον λαό “χαρίζεται” το “τρύπιο καλάθι του νοικοκυριού”.

Είμαστε ξανά και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο του αγώνα. Δεν κάνουμε αγώνα για τον αγώνα, αλλά γιατί μόνο μέσα από αυτόν αντιμετωπίσαμε και καθυστερήσαμε αντιλαϊκά μέτρα, καταφέραμε και λύσαμε κάποια προβλήματα. Σ’ αυτόν τον αγώνα βρίσκεται η προοπτική για να καλυτερέψουμε την ζωή μας».

Υπογραμμίζουν ότι, «δεν έχουμε αυταπάτες ότι μέσα από την εναλλαγή των κυβερνήσεων στην εξουσία θα λυθούν τα προβλήματά μας. Αντίθετα πιστεύουμε ότι αυτά δεν χωράνε στις πολιτικές τους, αφού αυτές καλύπτουν μόνο τα προβλήματα των επιχειρηματικών ομίλων. 

Έχουμε την πείρα μιας ζωής αλλά και των τελευταίων χρόνων ότι όποιος θα παίρνει την κυβερνητική σκυτάλη θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο γιατί αυτό απαιτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Με την μαζική συμμετοχή μας στους αγώνες θα βάλουμε φραγμό στις αντιλαϊκές τους πολιτικές. Όλοι στον δρόμο του αγώνα – Όλοι στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative