Social Icons

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Μόσχα: Αποκαλυπτήρια αγάλματος αφιερωμένου στον Φιντέλ Κάστρο


Τα αποκαλυπτήρια αγάλματος αφιερωμένου στον κομμουνιστή ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο αναμένεται να γίνουν σήμερα, Τρίτη 22 Νοέμβρη στη Μόσχα.

Ο μπρούτζινος ανδριάντας που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Αλεξέι Τσαμπανένκο απεικονίζει τον Κομαντάντε Κάστρο φορώντας την παραδοσιακή στρατιωτική στολή του να στέκεται πάνω σε ένα βράχο που φέρει την επιγραφή «ΚΟΥΒΑ».

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί στην ομώνυμη πλατεία («Φιντέλ Κάστρο») στη βορειοδυτική Μόσχα, ενώ την εκδήλωση αναμένεται να παρακολουθήσει ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντιάς-Κανέλ ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω μνημείο είναι από τα ελάχιστα που, κατ΄εξαίρεση, έχουν αφιερωθεί στον Φιντέλ Κάστρο, καθώς μια από τις τελευταίες επιθυμίες του ίδιου ήταν να μην δοθεί το όνομα του σε κανένα μέρος, δρόμο ή πλατεία και να μην στηθούν αγάλματα προς τιμήν του. Το Δεκέμβρη του 2016, η Εθνοσυνέλευση της Κούβας πέρασε σχετικό νόμο με τον οποίο διασφαλίζονταν πως η επιθυμία του αλησμόνητου επαναστάτη θα γίνει σεβαστή.

Πηγή: idcommunism.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative