Social Icons

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Έκδοση λευκώματος αφιερωμένο στην εικαστική παρέμβαση του Γ. Κόρδη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, υπό τον τίτλο Η Οδύσσεια


Έκδοση λευκώματος αφιερωμένο στην εικαστική παρέμβαση του Γ. Κόρδη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, υπό τον τίτλο Η Οδύσσεια
Κυκλοφορήθηκε, από τις εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, ένα λεύκωμα αφιερωμένο στην εικαστική παρέμβαση του Γιώργου Κόρδη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, υπό τον τίτλο Η Οδύσσεια.


Εκτεταμένη και τολμηρή, η τοιχογραφική σύνθεση του Γιώργου Κόρδη (γ. 1956) σε ζωφόρο στον τρίτο όροφο του κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, αποτελεί μια σύγχρονη εικαστική πρόταση. Αξιοποιώντας το ύφος της θρησκευτικής εικονογραφίας, χωρίς να μιμείται εξωτερικά και μόνον τύπους της, θέτει στην υπηρεσία της αφήγησής του χρωματολόγιο που κατάγεται από την πολυγνώτεια αρχαία λιτή κλίμακα.

O ζωγράφος εικονουργεί επεισόδια της Οδύσσειας, τα οποία υπομνηματίζονται στο κάτω μέρος της ζωφόρου με το κεφαλαιογράμματο ομηρικό κείμενο, που την περιτρέχει από την αρχή έως το τέλος της παράστασης. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται απολύτως σύμφωνο με τον χώρο της μόνιμης πλέον φιλοξενίας του έργου. 

Συνομιλεί εδώ με τη συγκεκριμένη εκδοχή της μονόχρωμης αρχιτεκτονικής της Φιλοσοφικής Σχολής, ενός κτηρίου σχεδιασμένου από τη δεκαετία του 1960. Επιπλέον, το φωτίζει και το αναδεικνύει: σχηματοποιημένες φόρμες, κινημένες χειρονομίες, μανιεριστικές επιμηκύνσεις, μικρογραφικές λεπτομέρειες, όλα συντίθενται αρμονικά και ρυθμολογημένα.
Έκδοση λευκώματος αφιερωμένο στην εικαστική παρέμβαση του Γ. Κόρδη στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, υπό τον τίτλο Η Οδύσσεια




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative