Social Icons

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Έχει στείλει στην Ουκρανία όπλα αξίας 260 εκατ. ευρώ και …έπεται συνέχεια!


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις πρώτους μήνες της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία, δεσμεύτηκε να στείλει στο Κίεβο στρατιωτικό εξοπλισμό...
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Έχει στείλει στην Ουκρανία όπλα αξίας 260 εκατ. ευρώ και …έπεται συνέχεια!
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις πρώτους μήνες της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία, δεσμεύτηκε να στείλει στο Κίεβο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας πολλών εκατομμυρίων, μεταξύ άλλων και προηγμένων οπλικών συστημάτων που όμως είναι αρκετά σημαντικός και για την άμυνα της Ελλάδας. 

Ωστόσο για τους κυβερνώντες οι ΝΑΤΟϊκές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις φαίνεται ότι είναι σημαντικότερες από την προάσπιση του ελληνικού εδάφους…

Όγδοη στον κόσμο η Ελλάδα στη στήριξη με όπλα της Ουκρανίας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Οικονομία στο Κίελο της Γερμανίας, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους προμηθευτές της Ουκρανίας, έχοντας δεσμεύσει από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 7 Ιουνίου 260 εκατομμύρια δολάρια (!) για τη στήριξη του Κιέβου.

Μάλιστα, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ ψηλότερα, σε απόλυτους αριθμούς, από πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Γαλλία (16 εκατομμύρια δολάρια) και η Ιταλία (11 εκατομμύρια δολάρια).
Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Έχει στείλει στην Ουκρανία όπλα αξίας 260 εκατ. ευρώ και …έπεται συνέχεια!

Μόνο σε πυρομαχικά 30 εκατ. ευρώ!

Το προηγούμενο διάστημα – όπως αναφέρει σε δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστης» Σαββατοκύριακου –  παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αποκρύψει αυτά τα στοιχεία, το ΚΚΕ αποκάλυψε ότι:

— Τουλάχιστον μέχρι τις 27 Απρίλη, η κυβέρνηση έστειλε στο Κίεβο 2.100 ρουκέτες του σοβιετικού Συστήματος Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων «RM-70» (το σύστημα έχει δώσει «μεγάλη ισχύ πυρός στο ελληνικό Πυροβολικό», αποτελώντας «έναν από τους σημαντικότερους πολλαπλασιαστές ισχύος», σύμφωνα με όσα λέει το ίδιο το ΓΕΣ).

— Στάλθηκαν επίσης 3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, τουλάχιστον 60 δυσεύρετοι και πανάκριβοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι «Stinger», 17.000 πολύτιμα βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών, 1.100 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι «RPG».

Το κόστος των διατιθέμενων πυρομαχικών προσεγγίζει τα 30.000.000 ευρώ και ήταν όλα, μα όλα, επιχειρησιακά, παρά τις καινοφανείς θεωρίες περί «τρίτων αποθεμάτων» και «πλεονάζοντος υλικού» που επιστράτευσε η κυβέρνηση. Ωστόσο με ευθύνη της και κατ’ εντολή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ αποσύρθηκαν από περιοχές κρίσιμες για την άμυνα της χώρας, προκειμένου να συνδράμουν τα Τάγματα του Αζόφ και τον «Δεξιό Τομέα».

Σημειωτέον, η αξία αυτού του οπλισμού (ΤΟΜΑ και πυρομαχικά) επιβεβαιώνεται από την ίδια την κυβέρνηση, όσο κι αν επιχειρεί να τον απαξιώσει, απευθυνόμενη στο εσωτερικό της χώρας, μήπως και αμβλύνει τις αντιδράσεις μπροστά σε αυτές τις παραχωρήσεις. Οταν απευθύνεται στο εξωτερικό, τον αναφέρει ονομαστικά, πλασάροντας την αξία του και τη συνεισφορά της στην ιμπεριαλιστική αναμέτρηση.

Διόλου τυχαία, ο ίδιος ο υπουργός Αμυνας, μιλώντας την Τετάρτη σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Αμυνα στην Ουκρανία (σχήμα «προθύμων» που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ), έδωσε έμφαση στην «ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που έχει παρασχεθεί, από τη χώρα μας, στην Ουκρανία, όπως πυρομαχικά 155 χλσ. (σ.σ. τροφοδοτούν τα ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα 155 χλσ. που έστειλαν προηγουμένως οι Αμερικανοί στον Ζελένσκι).

Τεθωρακισμένα βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία

Μάλιστα η Γερμανική κυβέρνηση αποκάλυψε ότι η Ελλάδα έστειλε BMP-1 στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο ήδη στην Ουκρανία έχουν φτάσει 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1. Ενώ σύμφωνα με το με το Ρωσικό Μέσο Ενημέρωσης avia.pro, επιπλέον παραδόθηκαν στο Κίεβο 4 τεθωρακισμένα BMP-2 καθώς και έξι 6 άρματα μάχης από την Ελλάδα!

Έπονται κι άλλα…


Επονται, όμως κι άλλα. Αλλωστε, στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη», έχει φουντώσει η συζήτηση για αποστολή ακόμα περισσότερης αεράμυνας προς την κυβέρνηση Ζελένσκι. Συζήτηση που πιάνει τους «ελληνικούς» S-300 και τα TOR M1 (αυτοκινούμενο ερπυστριοφόρο αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς, παντός καιρού), συστήματα στα οποία είναι εξοικειωμένοι οι Ουκρανοί. Λέγεται, άλλωστε, ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζορτζ Τζέιμς Τσούνις ξανάβαλε το θέμα στην κυβέρνηση, σε «επίσκεψή» του στο υπουργείο Αμυνας την Τετάρτη.

Στο οποίο υπουργείο αρμόδιοι παράγοντες αναμένουν ότι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι πιέσεις για την αποστολή τους στην Ουκρανία. Μετά δε το περιστατικό, μεσοβδόμαδα, με θραύσματα πυραύλων να πέφτουν σε πολωνικό έδαφος, δεν αποκλείεται – όπως αναφέρουν – τα συστήματα αυτά να ζητηθεί να σταλούν στην Πολωνία, «σε στήριξη συμμάχου, χώρας – μέλους του ΝΑΤΟ».

Αναμένεται με ενδιαφέρον, άλλωστε, επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Αμυνας στη Βαρσοβία το επόμενο διάστημα, κατόπιν πρόσκλησης του Πολωνού ομολόγου του, και τι θα συζητηθεί εκεί, ενώ ταυτόχρονα, σε άλλη μια κίνηση με σημασία, λέγεται ότι η πολωνική πρεσβεία οργανώνει αποστολή Ελλήνων δημοσιογράφων στη συνοριογραμμή με την Ουκρανία.

Πρόθυμοι για όλα…


Εκτός όμως από τους αντιαεροπορικούς S-300 και τα Τεθωρακισμένα Οχήματα BMP-1 τα οποία είχε προμηθευτεί ο Στρατός Ξηράς από τα αποθέματα της Ανατολικής Γερμανίας οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν μια σειρά από Ρωσικής κατασκευής οπλικά συστήματα όπως τα αντιαεροπορικά TOR M1, OSA-AK και ZU-23,  τα αντιαρματικά KORNET και FAGOT και τα Πλοία Ταχείας Μεταφοράς ZUBR. Τα οποία στο σύνολο τους, ενδιαφέρουν τους Ουκρανούς. 

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Νοεμβρίου, δέκτης του έντονου ενδιαφέροντος των Ουκρανών για τα Ρωσικής κατασκευής οπλικά συστήματα τα οποία διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις με έμφαση στα αντιαεροπορικά συστήματα έγινε στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης που είχε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος όπου συνόδευε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου. 

Εκεί τόσο ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι όσο και ο υπουργός άμυνας Ρεζνίκοφ τόνισαν στον Έλληνα υπουργό ότι η χώρα τους έχει άμεση ανάγκη από Ρωσικής κατασκευής οπλικά συστήματα τα οποία γνωρίζουν τα Στελέχη του Ουκρανικού στρατού. 

Ο επερχόμενος χειμώνας όπως ανέφεραν αναμένεται να περιορίσει τις χερσαίες επιχειρήσεις ωστόσο για την άμυνα της Ουκρανίας είναι άκρως απαραίτητα τα αντιαεροπορικά συστήματα. Οι Ουκρανοί έχουν απόλυτη ενημέρωση για τους επιχειρησιακούς Ελληνικούς S-300 αλλά και τα υπόλοιπα Α/Α  όπλα και εκδήλωσαν άμεσο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση  του Νίκου Παναγιωτόπουλου στα αιτήματα των Ουκρανών  ήταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα είχε αντίρρηση να τα παραχωρήσει αν τα μέλη του ΝΑΤΟ  τα αντικαταστήσουν πριν παραδοθούν από ανάλογης ισχύος όπλα… «Πρόθυμοι» για όλα λοιπόν οι Έλληνες κυβερνώντες! 

Αλλωστε, υπάρχει σχετικό προηγούμενο. Θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Σεπτέμβρη η κυβέρνηση έστειλε μια Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς «Patriot» («Ελληνική Δύναμη Σαουδικής Αραβίας» – ΕΛΔΥΣΑ), την παραμονή της οποίας ανανέωσε την περασμένη βδομάδα για έναν ακόμα χρόνο. Ελεγε τότε ότι οι αποστολές εκτός συνόρων που βάζουν τον λαό στο στόχαστρο των ανταγωνισμών έχουν τάχα «θετικό αντίκτυπο (…) για τη διεθνή προβολή της αμυντικής και αποτρεπτικής ισχύος της χώρας» και «στην προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή». 

Ανάλογα επιχειρήματα ψελλίζουν και σήμερα στα κυβερνητικά επιτελεία φτιάχνοντας κλίμα για ακόμα βαθύτερη εμπλοκή στον πόλεμο…





  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative