Social Icons

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Βουλή: Απέρριψαν τροπολογίες του ΚΚΕ για παύση πλειστηριασμών και επαναφορά 13ου-14ου μισθού-σύνταξης!


Βουλή: Απέρριψαν τροπολογίες του ΚΚΕ για παύση πλειστηριασμών και επαναφορά 13ου-14ου μισθού-σύνταξης!
ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέφυγαν κάθε αναφορά στις τροπολογίες του ΚΚΕ

Απέρριψε, χωρίς συζήτηση, η κυβέρνηση τις τροπολογίες για την ανακούφιση του λαού που κατέθεσε το ΚΚΕ στο νομοσχέδιο «μίνι ασφαλιστικό» που υπερψηφίστηκε μετά τα μεσάνυχτα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ το καταψήφισε. «Παρών» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση, κατά το ΜΕΡΑ25. Υπερψηφίστηκε επίσης και η κυβερνητική τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ που προβλέπει παράταση της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ με στόχο την ολοκλήρωση του ξεπουλήματος της εταιρείας, με απειλή πτώχευσης αν δεν επιτευχθεί η μεταβίβαση.

Αξίζει να σημειωθεί, σε ότι αφορά τις τροπολογίες του ΚΚΕ, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ευθυγραμμισμένοι με τη ΝΔ που τις απέρριψε χωρίς συζήτηση, απέφυγαν κάθε αναφορά σε αυτές!

Η πρώτη τροπολογία του ΚΚΕ αφορά την παύση πλειστηριασμών, σε βάρος της πρώτης κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών στρωμάτων.

Η δεύτερη την επαναφορά και καταβολή του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους συνταξιούχους. 
Η τρίτη προβλέπει ρυθμίσεις για τα χρέη ατομικής ασφάλισης προς τα ασφαλιστικά ταμεία των μη μισθωτών και των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. 
Η τέταρτη τροπολογία προβλέπει τη μείωση των εισφορών για την αναγνώριση των πλασματικών χρόνων που από 6,67% έχει πάει στο 20% κι επίσης, την απαλλαγή από την καταβολή εισφοράς για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας. 
Και η πέμπτη αφορά το εφάπαξ των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών.

«Τις τροπολογίες που καταθέσαμε ως ΚΚΕ, τις οποίες απορρίψατε, τις θέτουμε στο εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα, στο κίνημα των αυτοαπασχολουμένων και των βιοπαλαιστών αγροτών, να γίνουν δική τους υπόθεση, να γίνουν διεκδικήσεις. Ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει λύσεις για τη ζωή του και τη ζωή των παιδιών. Έχει τη δύναμη να γκρεμίσει αυτό το σάπιο σύστημα, που του στερεί τη ζωή που δικαιούται. Έχει τη δύναμη, τη γνώση να οικοδομήσει την κοινωνία και την οικονομία που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και όχι τα κέρδη» τόνισε στη δευτερολογία του ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative