Social Icons

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Φλέγεται η γραμμή του μετώπου: Νεκροί Πολωνοί και Ρουμάνοι στο Σβάτοβο – Μαζικά θερμοβαρικά πυρά κατά Ουκρανών στην Κρεμίνα!


Φλέγεται η γραμμή του μετώπου: Νεκροί Πολωνοί και Ρουμάνοι στο Σβάτοβο – Mαζικά θερμοβαρικά πυρά κατά Oυκρανών στην Κρεμίνα!
Του Βασίλη Καπούλα

Συγκλονιστικές μάχες διεξάγονται σε ολόκληρη την γραμμή του μετώπου στο Ντονμπάς, ιδιαίτερα στην περιοχή Torsky-Svatovo-Kremennaya, με τις ουκρανικές δυνάμεις να προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει τις δύο περιοχές και τους Ρώσους να απαντούν με μπαράζ θερμοβαρικών ρουκετών από TOS-1.

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές κατάφεραν να καταστρέψουν το προγεφύρωμα των Ουκρανών στην ανατολική όχθη του ποταμού Zherebets και να τους εκδιώξουν από τις περιοχές Makiivka και Novosadovoe. Από εκεί οι Ουκρανοί επιτίθονταν προς την κατεύθυνση του αυτοκινητόδρομου Kremennaya-Svatovo.

Πριν λίγο οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν εκ νέου να διαρρήξουν την ρωσική άμυνα στις περιοχές Kovalevka και Novovodyanoy...

Η κίνηση των ουκρανικών τεθωρακισμένων δυνάμεων εντοπίστηκε έγκαιρα από ρωσικά UAV. Ακολούθησε μπαράζ πυροβολικού MLRS και TOS-1

Σύμφωνα με τους Ρώσους, η απόπειρα ουκρανικής προέλασης αναχαιτίστηκε και η ομάδα τεθωρακισμένων και αρμάτων μάχης που προχωρούσε προς την Kovalevka καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά.

Παράλληλα, δύο ουκρανικές ομάδες τεθωρακισμένων που προχωρούσαν στο Novovodyanoe επέστρεψαν πίσω στις αρχικές τους θέσεις, αφήνοντας μέρος του εξοπλισμού και τα πτώματα στρατιωτών στην περιοχή.

Πάντως, οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν εφεδρείες για να ξεκινήσουν νέα απόπειρα επίθεσης στην περιοχή Novosadovoye-Tern-Torsky.

Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές σφυροκόπησαν τις ουκρανικές δυνάμεις!


Ο ρωσικός στρατός προχώρησε σε αντεπίθεση στο μέτωπο Svatovο-Kremensky, καταλαμβάνοντας έναν αριθμό οικισμών.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η ομάδα “Ο” και η Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση στον νότιο τομέα καταλαμβάνοντας τους οικισμούς Μακεέβκα, Νέβσκοε και Νοβοσάντοβοε δυτικά της Κρεμίνας.

Οι ρωσικές δυνάμεις ενισχυμένες με επίστρατους κατάφεραν να επεκτείνουν την ζώνη επιρροής τους. Μάχες πυροβολικού διεξάγονται σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου.

Τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν αργά και σταθερά στις περιοχές Andreevka, Belogorovka, Artemovsk, Bakhmutskoye, Vremevka, Zelenopole, Soledar, Mayorsk, Maryinka, Nevelskoye, Novobakhmutovka, Pervomayskoye, Yakovlevka.

Περικλώθηκαν ουκρανικές δυνάμεις 


Σε άλλο μέτωπο του Ντονμπάς, στρατιώτες της 4ης ταξιαρχίας του Λουγκάνσκ, κατάφεραν να περικυκλώσουν ουκρανικές δυνάμεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις διείσδυσαν στο πίσω μέρος των ουκρανικών δυνάμεων περικυκλώνοντας τους και θέτοντας τους εντός εμβέλειας πυροβολικού.

Αμέσως τα πληρώματα των όλμων άρχισαν να βάλλουν εναντίον των περικυκλωμένων ουκρανικών δυνάμεων. Στην συνέχεια ανέλαβε δράση το πεζικό. Μέρος των Ουκρανών προσπάθησε να διαφύγει μέσα από τη δασική ζώνη, αλλά εντοπίστηκαν από χειριστές ρωσικών drone.

Οι συντεταγμένες των Ουκρανών δόθηκαν στο πυροβολικό και ακολούθησαν τα τελειωτικά κτυπήματα.

Σύμφωνα με τους Ρώσους “αυτή ήταν μια υποδειγματική επίθεση σε επίπεδο οργάνωσης. Ενώ το πεζικό καταλάμβανε τις γραμμές των Ουκρανών, τα πυρά όλμων αποσπούσαν την προσοχή τους, οι χειριστές των drone παρακολούθησαν προσεκτικά την εξέλιξη της κατάστασης και έδωσαν έγκαιρα τις συντεταγμένες των στόχων στο πυροβολικό που ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή”.

Νεκροί Πολωνοί μισθοφόροι

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν και Πολωνοί μισθοφόροι.
Οι Πολωνοί επέβαιναν σε ένα φορτηγό με προορισμό την περιοχή Staroblesk στο Λουγκάνσκ.
Άγνωστο πως, οι Ρώσοι απέκτησαν πληροφορίες για την μετακίνηση αυτή και παρακολουθούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Λίγο αργότερα το UAV εντόπισε το φορτηγό και μετέδωσε τις συντεταγμένες στο ρωσικό πυροβολικό. Ακολούθησε βολή  ATGM.

Νεκροί και Ρουμάνοι μισθοφόροι – Συντριβή τριπλής ουκρανικής επίθεσης

Στις μάχες στην περιοχή Σβάτοβο σκοτώθηκαν Ρουμάνοι μισθοφόροι και μεγάλος αριθμός Ουκρανών εθνικιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 25 Οκτωβρίου, μονάδες της 92ης μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, υποστηριζόμενες από δυνάμεις της Λεγεώνας των Ξένων και του αποσπάσματος Kraken, προσπάθησαν να σπάσουν την άμυνα του ρωσικού Στρατού στην περιοχή Σβάτοβο.

Οι δυνάμεις αυτές εξαπέλυσαν ταυτόχρονη επίθεση από τρεις κατευθύνσεις.

Η πρώτη ομάδα εντοπίστηκε από ένα ρωσικό UAV κοντά στο χωριό Tabaevka, το οποίο βρίσκεται περίπου 35 χλμ βορειοδυτικά του Svatovo. Τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού συγκεντρώθηκαν αμέσως πάνω στην ουκρανική ομάδα.

Η δεύτερη ομάδα, στελεχωμένη από ξένους μισθοφόρους και αποτελούμενη κυρίως από Ρουμάνους, προσπάθησε να εισβάλει στην άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το χωριό Lozovaya, που βρίσκεται 32 χλμ. από το Svatovo. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της απόπειρας επίθεσης, οι Ρώσοι υπέκλεψαν συνομιλίες των Ρουμάνων.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, το ρωσικό κινητό συγκρότημα ηλεκτρονικού πολέμου “Palantin”, υπέκλεψε τις συνομιλίες και έδωσε συντεταγμένες σε μονάδες 2S19 “Msta-S” των 152mm.

Η τρίτη ομάδα ήταν η πολυπληθέστερη. Έγινε αντιληπτή από τους Ρώσους στην περιοχή των χωριών Kuzemovka και Berestovoye (οδός P07, περίπου 25 χλμ. από το Svatovo). Για την αντιμετώπιση της ουκρανικής προέλασης, στάλθηκαν 4 επιθετικά ελικόπτερα, ένα ζευγάρι Mi-28N “Night Hunter” και ένα ζευγάρι  Ka-52 “Alligator”.

Τα ρωσικά ελικόπτερα εντόπισαν τεθωρακισμένα οχήματα του 22ου Τάγματος Εδαφικής Άμυνας και δυνάμεις αναγνώρισης της 92ης Ταξιαρχίας σε δασώδη περιοχή: 2 άρματα μάχης T-64BV, 2 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού M113 και 2 γιουγκοσλαβικής κατασκευής οχήματα πεζικού M-80 καταστράφηκαν.

warnews247.gr
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative