Social Icons

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Στις φλόγες όλη η Ουκρανία: Η Λευκορωσία μπήκε στον πόλεμο – Ιρανικά drones από Μινσκ βομβαρδίζουν Κίεβο-Λβιβ – Α.Λουκασένκο: “Θα τους λιώσουμε”


Στις φλόγες όλη η Ουκρανία: Η Λευκορωσία μπήκε στον πόλεμο – Ιρανικά drones από Μινσκ βομβαρδίζουν Κίεβο-Λβιβ – Α.Λουκασένκο: “Θα τους λιώσουμε”

Βροχή πυραύλων από Κασπία και Μαύρη Θάλασσα - Ομιλία Α.Λουκασένκο...



Η Λευκορωσία μπαίνει στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας ανοίγοντας ξανά το μέτωπο του Κιέβου όπως είχε αποκαλύψει εδώ και καιρό το WarNews247. Πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως συρρέουν Ρώσοι στρατιώτες στην Λευκορωσία αλλά ο κύριος όγκος των δυνάμεων αυτών θα είναι Λευκορώσοι στρατιώτες.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει μερική επιστράτευση ακόμη και στην Λευκορωσία καθώς χρειάζονται τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες για Κίεβο και μέχρι τα σύνορα με Πολωνία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Λευκορωσία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας απειλώντας με σοκ και δέος τον Β.Ζελένσκι..

Ήδη η αρχή έγινε: Ιρανικά drones Shahed-136 απογειώθηκαν από στρατιωτικές βάσεις της Λευκορωσίας και έπληξαν στόχους σε Κίεβο, Λβιβ και άλλες περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία με την πρωτεύουσα της χώρας να σκεπάζεται από πυκνά μαύρα σύννεφα…


Με ένα τρομαχτικό μπαράζ τουλάχιστον 83 πυραύλων, η Ρωσία εγκαινίασε την έναρξη της νέας φάσης του πολέμου. Πύραυλοι κρουζ από Κασπία, Μαύρη Θάλασσα, ιρανικά drones, Bαλλιστικοί Iskander έπληξαν ενεργειακούς και στρατιωτικούς στόχους σε ολόκληρη την Ουκρανία.

Πολίτες πανικόβλητοι έτρεχαν στα καταφύγια και σε υπόγειους σταθμούς μετρό. Στο Κίεβο επικρατεί πυραυλική κόλαση και δυστυχώς είναι μόνο η αρχή…

“Έδωσα διαταγή για συγκρότηση κοινής δύναμης”


Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία θα αναπτύξουν μια κοινή στρατιωτική δύναμη κρούσης στα δυτικά σύνορα της χώρας ως απάντηση σε αυτό που χαρακτήρισε επιδείνωση της έντασης.

«Εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στα δυτικά σύνορα της (ρωσο-λευκορωσικής) Ένωσης, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή δύναμη της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Όλα αυτά είναι σύμφωνα με τα έγγραφά μας. Εάν το επίπεδο απειλής φτάσει στο τρέχον επίπεδο, όπως είναι τώρα, αρχίζουμε να χρησιμοποιούμε την ομαδοποίηση πολιτειακών ενώσεων».

Βάση για την κοινή αυτή στρατιωτική ομάδα θα είναι οι ένοπλες δυνάμεις της Λευκορωσίας. Σας ενημερώνω ότι ο σχηματισμός αυτής της ομάδας έχει ξεκινήσει, νομίζω πριν από δύο ημέρες. Έδωσα διαταγή για να ξεκινήσει ο σχηματισμός της» είπε ο Λευκορώσος ηγέτης στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το κρατικό λευκορωσικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

“Το δεύτερο μέτωπο εξακολουθούσε να λείπει. Ξέρετε ότι έχουν αρκετά προβλήματα. Επομένως, μην υπολογίζετε σε μεγάλο αριθμό Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αλλά δεν θα είναι χίλια άτομα”,

“Να είστε έτοιμοι να δεχτείτε αυτούς τους ανθρώπους στο εγγύς μέλλον και να τους τοποθετήσετε όπου χρειάζεται, σύμφωνα με το σχέδιό μας. Χωρίς να καταρρακωθεί, χωρίς να επιδεινωθεί η κατάσταση και η κατάσταση”, είπε ο Α.Λουκασένκο δίνοντας διαταγή στον Υπουργό Άμυνας της Λευκορωσίας.

Κατά τον Λευκορώσο πρόεδρο η απόφαση για ανάπτυξη κοινής ομάδας δράσης Λευκορωσίας-Ρωσίας ελήφθη σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την άτυπη σύνοδο των χωρών ΚΑΚ στην Αγία Πετρούπολη.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να συγκαλέσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας τη Δευτέρα για να συζητήσει την έκρηξη που έπληξε τη στρατηγικής και συμβολικής σημασίας γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη Κριμαία με τη ρωσική ηπειρωτική χώρα.

“Αν οι Ουκρανοί μας χτυπήσουν θα τους λιώσουμε”


Παράλληλα, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο προειδοποίησε την Ουκρανία για ενδεχόμενο πλήγμα κατά της Λευκορωσίας.

«Πρέπει να καθορίσουμε τι άλλα πρέπει να γίνουν για να ενισχυθεί η ασφάλεια του κράτους μας, δεδομένου του ταχέως μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος» είπε ο Λουκασένκο σε συνάντηση με τον ΑΓΕΕΘΑ στο Κέντρο Στρατηγικής Διαχείρισης του Υπουργείου Άμυνας.

«Χθες, μέσω ανεπίσημων καναλιών, προειδοποιηθήκαμε για χτυπήματα κατά της Λευκορωσίας από το έδαφος της Ουκρανίας.

«Θα το κάνουμε (σσ οι Ουκρανοί) έτσι ώστε να είναι η γέφυρα της Κριμαίας – 2». Αυτή η πληροφορία μου δόθηκε αμέσως», τόνισε ο Α.Λουκασένκο και πρόσθεσε:

«Πείτε στον πρόεδρο της Ουκρανίας και σε άλλους τρελούς, αν είναι ακόμα εκεί, ότι η γέφυρα της Κριμαίας θα τους φαίνεται σαν λουλούδια, αν αγγίξουν τουλάχιστον ένα μέτρο της επικράτειάς μας με τα βρώμικα χέρια τους».

«Αυτό είναι το λειτούργημά σας, θεωρήστε αυτό εντολή για εσάς», είπε απευθυνόμενος στους στρατιωτικούς και τις δυνάμεις ασφαλείας του κράτους.

“Οι ΗΠΑ και η ΕΕ υπό αυτές τις συνθήκες δηλώνουν ότι θα είναι έτοιμες να νομιμοποιήσουν τους φυγάδες μας ως πολιτική δύναμη, να αυξήσουν σημαντικά την υποστήριξη για καταστροφικά στοιχεία, να επιδεινώσουν την κατάσταση στα δυτικά σύνορα μέχρι το άνοιγμα ενός «δεύτερου μετώπου .”

Η Λευκορωσία δεν θα επιτρέψει στους Ρώσους να πυροβοληθούν πισώπλατα.

«Ειπώθηκε μεταφορικά για να το θυμάστε, αλλά μετά είδα ότι η πιο επικίνδυνη κατεύθυνση για εμάς είναι η δυτική. Και αν είχαμε εκτεθεί θα ήμασταν ήδη στα πρόθυρα του πολέμου σήμερα. Αλλά αφήσαμε εκεί τις Ένοπλες Δυνάμεις. Επιπλέον, έχουμε ενισχύσει τη δυτική κατεύθυνση», σημείωσε ο Λευκορώσος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2020, η συλλογική Δύση προσπάθησε να κάνει ένα blitzkrieg εναντίον της Λευκορωσίας, ξεκινώντας με μια έγχρωμη επανάσταση και εξέγερση.

“Δεν πέτυχε. Το δεύτερο στάδιο είναι ο οικονομικός στραγγαλισμός και η ενημερωτική πίεση στη Λευκορωσία. Βλέπουν ότι οι κυρώσεις δεν απέδωσαν. Σημαίνει ότι δεν μπόρεσαν να μας στραγγαλίσουν οικονομικά, δεν τα κατάφεραν. Τι μένει; Το μόνο απομένει να λυθεί το ζήτημα με τη βία: μέσω δολιοφθοράς, προκλήσεων που θα οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα μας (αυτό είναι το σχέδιό τους) και μετά, αν είναι δυνατόν, να προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι το τωρινό στάδιο», είπε ο Πρόεδρος.

“Έχω ήδη πει ότι στην Ουκρανία σήμερα δεν συζητείται απλώς, αλλά σχεδιάζουν να χτυπήσουν το έδαφος της Λευκορωσίας. Φυσικά, οι Ουκρανοί δεν το χρειάζονται απολύτως. Λοιπόν, γιατί να ανοίξουν ένα δεύτερο μέτωπο; Λοιπόν, γιατί; Αυτό είναι τρέλα από τη στρατιωτική σκοπιά. Ωστόσο, η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Σπρώχνονται από τους ιδιοκτήτες να εξαπολύσουν πόλεμο κατά της Λευκορωσίας για να τραβήξουν, να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ταυτόχρονα», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης.

«Το είδαμε, το ξέραμε, δημιουργήσαμε ομάδες τακτικών ταγμάτων, επεξεργαστήκαμε την άμυνα των νότιων συνόρων, που κάνουμε τώρα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας εφημερεύουν εκεί σε μόνιμη βάση».

Ουκρανία: Με 83 πυραύλους τα αντίποινα της Ρωσίας – «Ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή»

Με ένα φονικό κύμα πυραυλικών επιθέσεων το πρωί της Δευτέρας το οποίο έπληξε αρκετές ουκρανικές πόλεις ανάμεσά τους και την πρωτεύουσα Κίεβο, η Ρωσία εγκαινίασε τη νέα φάση των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων συνολικά εκτοξεύτηκαν 83 πύραυλοι με στόχους διάφορες ουκρανικές πόλεις με τους 41 εξ αυτών να εξουδετερώνονται από την ουκρανική αεράμυνα.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός μόνο από την επίθεση στο Κίεβο κάνει λόγο για 8 νεκρούς και 24 τραυματίες με τον δήμαρχο της πόλης να κάνει λόγο για εκρήξεις στο κέντρο της πόλης λίγες ώρες μετά το «κατηγορώ» του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ήταν οι ουκρανικές δυνάμεις που προκάλεσαν την έκρηξη στην γέφυρα στην Κριμαία.

Όπως υποστήριξε σε νέο μήνυμά του, λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι στόχος του «κύματος» των πυραυλικών επιθέσεων ήταν τόσο άμαχοι όσο και ενεργειακές δομές, στόχοι που επελέγησαν «για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστροφή».

«Το σημερινό πρωινό είναι δύσκολο. Είμαστε αντιμέτωποι με τρομοκράτες. Δεκάδες πύραυλοι, ιρανικοί “Σαχίντ”. Ο στόχος τους διπλός. Ενεργειακές υποδομές σε όλη τη χώρα. Στο Κίεβο, στο Ντνίπρο, στη Ζαπορίζια, στο Σούμι, στο Χάρκοβο, στο Ζιτομίρ. Ήθελαν πανικό και χάος, ήθελαν να καταστρέψουν τις ενεργειακές υποδομές μας. Ο δεύτερος στόχος ήταν οι άμαχοι.

Η ώρα και οι στόχοι επελέγησαν προσεκτικά για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταστροφή. Μείνετε στα καταφύγια. Ακολουθήστε τους κανόνες ασφαλείας. Και να θυμάστε πάντα: Η Ουκρανία ήταν εδώ πριν να εμφανιστεί αυτός ο εχθρός και θα είναι πάντα εδώ και μετά από αυτόν» ανέφερε στο μήνυμα του ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε πως τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα, που σημειώθηκαν σήμερα σε όλη την Ουκρανία, δείχνουν ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους», ενώ το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας υποσχέθηκε εκδίκηση.

«Η μοναδική τακτική του Πουτιν είναι ο τρόμος σε ειρηνικές ουκρανικές πόλεις, αλλά δεν θα λυγίσει την Ουκρανία. Αυτή είναι επίσης η απάντησή του σε όλους αυτούς που θέλουν να τον κατευνάσουν και θέλουν να μιλήσουν μαζί του για ειρήνη: ο Πούτιν είναι ένας τρομοκράτης που μιλάει με πυραύλους» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρο Κουλέμπα.

Από την πλευρά του το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει να εκδικηθεί για τα σημερινά ρωσικά πλήγματα: «Υπάρχουν θυσίες ανθρώπων και καταστροφή. Ο εχθρός θα τιμωρηθεί για τον πόνο και το θάνατο που έφερε στη γη μας! Θα πάρουμε εκδίκηση».

Για πυραύλους που έπεσαν «ακριβώς στο κέντρο της πόλης» έκανε λόγο ο Ουκρανός βουλευτής Αλεξέι Γοντσαρένκο. «Οχήματα καίγονται και τζάμια έχουν καταστραφεί. Υπάρχουν νεκροί» έγραψε ο ίδιος στο Twitter.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative