Social Icons

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Το πρωί «κυρ-Παντελής», το βράδυ μαστροπός και βιαστής


Το πρωί «κυρ-Παντελής», το βράδυ μαστροπός και βιαστής
Γράφει ο Νίκος Μόττας
«Ευυπόληπτος πολίτης», «θεοσεβούμενος», «καλός οικογενειάρχης» είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς για τον μαστροπό-βιαστή της 12χρονης μαθήτριας, ο οποίος διατηρούσε γνωριμίες σε όλο το φάσμα της «καλής κοινωνίας» των Αθηνών.

Ο 53χρονος είναι ο ορισμός του σύγχρονου «κυρ-Παντελή». Ενός κυρ-Παντελή που πίσω από το προφίλ του «ήσυχου νοικοκύρη» και την έξωθεν καλή μαρτυρία κρύβει έναν κοινωνικό Φράνκενστάιν, ένα αδίστακτο τέρας βγαλμένο από τον βόρβορο της καπιταλιστικής κοινωνίας. Στο έδαφος αυτής της κοινωνίας – της καπιταλιστικής – γεννιούνται και αναπαράγονται σάπιες αξίες, όπως ο ατομικισμός, η ιδιοτέλεια, η περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, η ανύψωση του ατομικού κέρδους σε ύψιστο αγαθό.

Οι «κυρ-Παντελήδες» ήταν πάντοτε οι πιο γνήσιοι εκφραστές του μικροαστικού φασισμού και του κοινωνικού εκβαρβαρισμού. Το πρωί καλοί χριστιανοί και το βράδυ βιαστές και εκβιαστές. Την ημέρα φιλήσυχοι πολίτες και τη νύχτα εγκληματίες σε βάρος των πιο αδύναμων.

Πίσω από τις ψευδεπίγραφες αξίες του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» των κυρ-Παντελήδων κρύβεται η εκμετάλλευση, ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός, η παιδεραστία, η εκπόρνευση των συνειδήσεων.

Τα επισημαίνουμε αυτά διότι η εύλογη καταδίκη για τα όσα αποκρουστικά συμβαίνουν δεν αρκεί. Η ουσία είναι να φωτιστεί το υπόβαθρο που διαμορφώνει δράστες τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων. Διότι η υπόθεση του Κολωνού είναι ενδεικτικό σύμπτωμα ενός συστήματος όπου κυριαρχεί η κουλτούρα της ατιμωρησίας, ο στιγματισμός των θυμάτων αντί των θυτών, ο νόμος της σιωπής, ο συστηματικός υποβιβασμός της ζωής της γυναίκας και των νέων ανθρώπων. Του ίδιου συστήματος στο οποίο οι αρχές και η «καλή κοινωνία», με την αδιαφορία και την ανοχή τους, γίνονται επί της ουσίας συνεργοί και τέτοιου είδους κτηνωδίες.

Για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε την βρωμερή ανάσα ενός συστήματος που έχει σαπίσει; Για πόσο ακόμη θα γινόμαστε μάρτυρες μιας βαρβαρότητας χωρίς τέλος; Αυτή η κοινωνία των τεράτων, των «ευυπόληπτων» Φράνκενστάιν, του φασισμού της διπλανής πόρτας, πρέπει να γκρεμιστεί και τα συντρίμμια της να γίνουν ο τάφος των κυρ-Παντελήδων…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative