Social Icons

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Η Ρωσία θα ανταποδώσει με πυρηνικά! – Μόσχα: Έκρηξη ουκρανικής βρώμικης βόμβας ισοδυναμεί με πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας!


Η Ρωσία θα ανταποδώσει με πυρηνικά! – Μόσχα: Έκρηξη ουκρανικής βρώμικης βόμβας ισοδυναμεί με πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας!
Του Βασίλη Καπούλα
 
Η Ρωσία ενημέρωσε Ηνωμένα Έθνη και Δύση πως τυχόν έκρηξη “βρώμικης βόμβας” στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ως “πυρηνική τρομοκρατία” και συνεπώς θα ενεργοποιηθεί το ρωσικό αμυντικό δόγμα πυρηνικής αποτροπής.


Με απλά λόγια ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν και η κυβέρνησή του θα θεωρήσουν τη χρήση “βρώμικης βόμβας” κατά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία ως πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρεσβευτής της Μόσχας στα Ηνωμένα Έθνη έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ...

Η πληροφορία αυτή η οποία προκαλεί κυριολεκτικά σοκ διακινείται τις τελευταίες ώρες από ρωσικές πηγές. Δυστυχώς όμως, έχει βάση. Τυχόν έκρηξη ενισχυμένης βρώμικης βόμβας με στόχο τις ρωσικές δυνάμεις θα θεωρηθεί ως πρώτο πυρηνικό πλήγμα κατά των ρωσικών δυνάμεων και θα φέρει την περιοχή ακόμη πιο κοντά στο χείλος της αβύσσου.

Υπάρχουν ακόμη τρεις ανησυχητικές εξελίξεις που δείχνουν πως ίσως είμαστε στο παρά 5 πυρηνικής καταστροφής: 
  • Η Ρωσία έθεσε χτες τις δυνάμεις ραδιοβιοχημικού πολέμου σε ύψιστη ετοιμότητα.
  • Ο ρωσικός Στρατός ξεκινά την ετήσια πυρηνική άσκηση “GROM”. Αν και η άσκηση αυτή γίνεται κάθε χρόνο, εντούτοις ο χρόνος που θα διεξαχθεί είναι αφύσικος. Η άσκηση διεξάγεται Άνοιξη και όχι φθινόπωρο και σίγουρα όχι τώρα. Συνεπώς, η Ρωσία επίσπευσε την πυρηνική άσκηση. Μάλιστα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για εκτοξεύσεις ICBM από το Plesetsk και SLBM από την Ακτή της Χερσονήσου Kola προς το πεδίο βολής Kura. Η άσκηση ξεκινά αύριο μέχρι τις 29 Οκτώβρη.
  • Αμερικανοί Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά πως “υπάρχουν νέες, ανησυχητικές εξελίξεις που αφορούν το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας”. Η δήλωση έγινε πριν λίγες ώρες.

Επιστολή Ρωσίας στον ΟΗΕ


Έκκληση στον ΟΗΕ να κάνει ότι μπορεί για να εμποδίσει την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει «βρώμικη» βόμβα στο πολεμικό μέτωπο απευθύνει η Ρωσία, η οποία εξακολουθεί να επιμένει ότι το Κίεβο προτίθεται να προχωρήσει σε αυτήν την προκλητική ενέργεια προκειμένου να κατηγορήσει τη Μόσχα ότι κάνει χρήση όπλων μαζικής καταστροφής.

Η Μόσχα έστειλε επιστολή με λεπτομέρειες για τους ισχυρισμούς της για το Κίεβο στα Ηνωμένα Έθνη αργά τη Δευτέρα και διπλωμάτες είπαν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να θέσει το θέμα σε κλειστή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Ασφαλείας την Τρίτη.

«Θα θεωρήσουμε τη χρήση της βρώμικης βόμβας από το καθεστώς του Κιέβου ως πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας», είπε ο Πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και στο Συμβούλιο Ασφαλείας στην επιστολή, που είδε το Reuters.

«Καλούμε τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να εμποδίσει αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε πληροφορίες ότι «αυτή η πρόκληση μπορεί να πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη και δυτικών κρατών».

«Η Ρωσία προτρέπει τα δυτικά κράτη να ασκήσουν την επιρροή τους στο καθεστώς του Κιέβου προκειμένου να εγκαταλείψει τα επικίνδυνα σχέδια του που απειλούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» υποστήριξε ο Nebenzya.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Nebenzya επισημαίνει ότι «εν μέσω της εκστρατείας αντιρωσικής προπαγάνδας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει σκοπό, ούτε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία».

Πάντως, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή για όλα τα ενδεχόμενα.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής των στρατευμάτων πυρηνικής, βιολογικής και χημικής προστασίας της Ρωσίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κιρίλοφ, σε μια ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «προετοιμάζονται να εργαστούν υπό ραδιενεργό μόλυνση».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι ο στόχος μιας επίθεσης «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία θα ήταν να κατηγορήσει τη Μόσχα για την προκύπτουσα ραδιενεργή μόλυνση, για την οποία η Ρωσία είχε αρχίσει να προετοιμάζεται.

Η υπηρεσία παρακολούθησης των πυρηνικών του ΟΗΕ είπε ότι ετοιμάζεται να στείλει επιθεωρητές σε δύο άγνωστες τοποθεσίες της Ουκρανίας κατόπιν αιτήματος του Κιέβου, και οι δύο ήδη υπόκεινται στις επιθεωρήσεις του, σε προφανή απάντηση στον ισχυρισμό της Ρωσίας για «βρώμικη βόμβα».

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA εντόπισε αυτό που είπε ότι ήταν οι δύο τοποθεσίες που συμμετείχαν στην επιχείρηση – το ανατολικό εργοστάσιο εμπλουτισμού ορυκτών στην κεντρική περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ και το Ινστιτούτο Πυρηνικής Έρευνας στο Κίεβο.

“Υπάρχουν ανησυχητικές εξελίξεις με το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο”


Ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι υπάρχουν νέες, ανησυχητικές εξελίξεις που αφορούν το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας. Ο αξιωματούχος ζήτησε να παραμείνει υπό καθεστώς ανωνυμίας και αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες, δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος.

«Η ξαφνική συχνότητα των τηλεφωνημάτων και οι συνακόλουθες προειδοποιήσεις αντανακλούσαν αυτό που Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι ήταν μεγαλύτερο επίπεδο ανησυχίας για πιθανή χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία από ό,τι σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του πολέμου».

«Η συνομιλία [Σόιγκου] είχε σκοπό να οριοθετήσει τις κόκκινες γραμμές που θα μπορούσαν δυνητικά να προκαλέσουν τη Ρωσία να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση στην Ουκρανία και να διευκρινίσει στην κυβέρνηση Μπάιντεν γιατί ο κ. Πούτιν εγείρει την προοπτική ενός πυρηνικού χτυπήματος στην Ουκρανία”
δήλωσαν τρεις αξιωματούχοι.

Η δήλωση αυτή έγινε σε μεγάλο αμερικανικό ΜΜΕ και αργότερα εξαφανίστηκε…

Υπενθυμίζουμε ότι χτες μετά το μπαράζ επαφών του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σ.Σοιγκού, την σκυτάλη πήρε ο Ρώσος ΑΓΕΕΘΑ, Β.Γκερασίμοφ, ο οποίος μίλησε με τους ομολόγους του σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία, τις τρεις πυρηνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Παρόλ΄αυτά, σε κοινή τους δήλωση, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσαν ότι όλοι απέρριψαν τους ισχυρισμούς και επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους στην Ουκρανία έναντι της Ρωσίας.

«Οι χώρες μας κατέστησαν σαφές ότι όλοι απορρίπτουμε τους διαφανώς ψευδείς ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η Ουκρανία [προετοιμάζεται] να χρησιμοποιήσει μια βρώμικη βόμβα στο έδαφός της», ανέφεραν.

«Ο κόσμος θα έβλεπε κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί αυτός ο ισχυρισμός ως πρόσχημα για κλιμάκωση».

«Θα υπάρξουν συνέπειες για τη Ρωσία είτε χρησιμοποιήσει μια βρώμικη βόμβα είτε μια πυρηνική βόμβα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative