Social Icons

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

«Πρέπει να δούμε τον Νικολαΐδη ως παράδειγμα και να αλλάξουμε αυτή τη σάπια κοινωνία…»


Αλέξανδρος Νικολαΐδης
Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης κηδεύτηκε χθες, στη Θεσσαλονίκη, ο ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, που έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη δυο χρόνων με μια σπάνια μορφή καρκίνου, σε ηλικία 43 ετών.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις του ήταν τα δύο ασημένια μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (2004) και του Πεκίνου (2008) στην κατηγορία των 80 κιλών, ενώ είχε επίσης πολλές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν πολλοί αθλητές, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Αλέξανδρου, καθώς και άνθρωποι από τον χώρο της πολιτικής και της τοπικής διοίκησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας εκφώνησε επικήδειο. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης το 2020 είχε αναλάβει αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μια από τις πολλές συγκλονιστικές εικόνες του τελευταίου αποχαιρετισμού στον σπουδαίο αθλητή, εκείνη του συναθλητή και φίλου του, Μιχάλη Μουρούτσου, που συντετριμμένος κρατούσε στα χέρια του τα δυο ολυμπιακά μετάλλια του εκλιπόντος. Επιθυμία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη είναι να δημοπρατηθούν και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να διατεθούν για την στήριξη παιδιών που βρίσκονται σε δομές.

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του», υπογράμμισε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση.

«Είμαστε υπερήφανοι που κάναμε ένα παιδί που απέδειξε και με τη ζωή του και με τον θάνατό του ότι αυτή η κοινωνία πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να δούμε τον Νικολαΐδη ως παράδειγμα και να αλλάξουμε αυτή τη σάπια κοινωνία» είπε βαθιά συγκινημένος ο θείος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη (βλ. βίντεο πιο πάνω). Και συνεχίζοντας: «Νιώθω τυχερός που έζησα μαζί του τόσες χαρές, τόσες νίκες αλλά και ήττες. Νιώθω πολύ τυχερός που έζησα τρίτους Ολυμπιακούς αγώνες, και τόσους πολλούς αγώνες πριν από κάθε Ολυμπιακούς, προκρίσεις κλπ… Θέλω να θυμάμαι μόνο αυτά και ο κόσμος να ξέρει από τον Αλέξη ότι μπορούμε την κοινωνία να την αλλάξουμε. Είναι μονόδρομος… Πρέπει να φτιάξουμε μια καλύτερη κοινωνία, όχι αυτή που ζούμε σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative