Social Icons

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση Λιμενικών με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα


Συνάντηση Λιμενικών με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα
Η κοινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών και της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Φθιώτιδας, σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 με τον Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα.

«Πραγματοποιήθηκε την 27-10-22 συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Λ και του Δ.Σ της ΕΠΛΣ Φθιώτιδας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα .
Συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο ,στην ευρύτερη περιοχή της του Νομού Φθιώτιδας όπου ο κ.Υπουργός εκλέγεται και έχει έδρα .
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα που έχει αναδείξει η Π.Ο.Λ και αφορούν στο σύνολο των συναδέλφων :

. Η νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ για μείωση των πόρων του ΜΤΝ-ΕΛΟΑΝ. 

Η Ομοσπονδία μας σε συνεργασία με τη Π.Ε.Α.Λ.Σ και την Ε.Α.Α.Λ.Σ ανέδειξε το ζήτημα και έκρουσε τονκώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση για όσα αρνητικά έπονται εις βάρος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, σε ενέργεια και εν αποστρατεία, αναφορικά με τη σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης προκειμένου να μειωθούν δραματικά τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων -και κατά συνέπεια και των ΜΤΝ, ΕΛΟΑΝ- από τις ανταποδοτικές κρατήσεις ύψους 4% και 2% επί των πάσης φύσεως συμβάσεων προμηθειών- δαπανών.
 
Η κατάργηση και στα Σ.Α. της ειδικής εισφοράς (1%) ν. 3986/2011 στο προωθούμενο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στο σχέδιο νόμου ΥπουργείουΕργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις», που είχε αναρτηθεί στο opengov για δημόσια διαβούλευση, διαπιστώνεται πως η ειδική εισφορά (1%) της περ. β) παρ. 2 άρθρου 38 ν. 3986/2011 καταργείται για όλους ασφαλισμένους του δημοσίου εκτός από τους ασφαλισμένους των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ και των Σ.Α. Υπενθυμίζουμε πως οι ένστολοι ασφαλισμένοι καταβάλουν υπέρ των μετοχικών ταμείων εισφορά ύψους 4% επί των τακτικών αποδοχών ενώ το επιπρόσθετο 1% επιβληθεί κατά την περίοδο των μνημονίων και μετά το PSI προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων.

Ζητήσαμε από τον κ.Υπουργό την κατάργηση και στα Σ.Α. της ειδικής εισφοράς (1%) ν. 3986/2011 στο προωθούμενο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων
 
Η μείωση του ποσοστού για την εξαγορά της 3ετιας παρ.4 άρθρου 22 του ν.3865/2010 και αναγνώριση ετών σπουδών και στρατού από 20% σε 6,67%.

Στο σχέδιο νόμου Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων «Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνονται μία σειρά διατάξεων για τα ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων .

Ο Νόμος 4387/2016 ευρύτερα γνωστός ως Νόμος Κατρούγκαλου και επίσημα «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις» δημιούργησε μία σειρά από ζητήματα που θα συνεχίσουν να απασχολούν για πολλά έτη ακόμη τους ένστολους ασφαλισμένους και χρήζουν επίλυσης καθώς δημιουργούνται σοβαρές αδικίες εις βάρος των ένστολων εργαζομένων. Σύμφωνα με αυτόν από την 12/05/16 αυξάνεται σταδιακά το κόστος αναγνώρισης των πλασματικών ετών .

Έτσι λοιπόν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπέβαλαν αιτήσεις εξαγοράς για εξαγορά της 3ετιας παρ.4 άρθρου 22 του ν.3865/2010 (καταταγέντες 90-95) και για αναγνώριση ετών σπουδών και στρατού το 2017, πλήρωσαν με ποσοστό 10% επί των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών τους , όσοι έκαναν το 2018 με ποσοστό 13,34 %, το 2019 ποσοστό 16,67% και από το 2020 και μετά 20%.

Ζητήσαμε από τον κ. Σταϊκούρα την παρέμβασή του για μείωση του ποσοστού για την εξαγορά της 3ετιας παρ.4 άρθρου 22 του ν.3865/2010 και αναγνώριση ετών σπουδών και στρατού από 20% σε 6,67%.

Παράλληλα συζητήθηκαν τα αιτήματα της ΕΠΛΣ Ν.Φθιώτιδος και τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους που υπηρετούν στη περιοχή με σημαντικότερα αυτών ,την ίδρυση το Λιμενικού Τμήματος στην Αρκίτσα ,την ανανέωση των περιπολικών σκαφών στον Νομό αλλά και τη μη λειτουργία ενεργού περιπολικού σκάφους στις Λιμενικές αρχές της Φθιώτιδας .

Ο κ.Σταϊκούρας ήταν γνώστης των θεμάτων που του παρατέθηκαν αφού βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την Π.Ο.Λ. και την ΕΠΛΣ Φθιώτιδας και ενημερώνεται για τα ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων πάντα αξιολογούνται με θετική προσέγγιση αναφερόμενος στο κοινό αγώνα της Π.Ο.Λ. ,της Π.Ε.Α.Λ.Σ και της Ε.Α.Α.Λ.Σ αναφορικά με τη μείωση των πόρων του ΜΤΝ-ΕΛΟΑΝ.

Επίσης μας τόνισε πως θα προωθήσει στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζιδάκη τα αιτήματά μας για κατάργηση και στα Σ.Α. της ειδικής εισφοράς (1%) ν. 3986/2011 στο προωθούμενο σ/ν του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και τη μείωση του ποσοστού για την εξαγορά της 3ετιας παρ.4 άρθρου 22 του ν.3865/2010 (καταταγέντες 90-95) και για την αναγνώριση ετών σπουδών και στρατού από 20% σε 6,67%.

Παράλληλα το επόμενο προσεχές χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον ΥΝΑΝΠ κ.Πλακιωτάκη προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ παράλληλα με τα θέματα που χρήζουν επίλυσης στη Φθιώτιδα .

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) και η ΕΠΛΣ Ν.Φθιώτιδας ευχαριστεί τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για τη διαρκή μας συνεργασία και τη θετική του ανταπόκριση στα αιτήματά μας για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε.»

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative