Social Icons

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Στα τέλη Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης


Στα τέλη Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης
Στα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης από 1,3 εκατ. δικαιούχους. Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και τα εισοδηματικά κριτήρια θα εκδοθεί την προσεχή εβδομάδα...

Στα τέλη του μηνός αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης σε 1,3 εκατ. δικαιούχους. Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που θα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καθώς και τα εισοδηματικά κριτήρια θα εκδοθεί την προσεχή εβδομάδα και αμέσως μετά θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα myθέρμανση.

 Η πίστωση των ποσών που δικαιούνται τα νοικοκυριά υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως έχουν υποβληθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα τα παραστατικά αγοράς πετρελαίου.

Το ποσό που θα χορηγηθεί φέτος θα είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με το περυσινό λόγω της αύξησης της βάσης υπολογισμού. Συγκεκριμένα, το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ (από 300 ευρώ πέρυσι) με τον συντελεστή επιδότησης 0,12 έως 1,62 (οι λεγόμενες βαθμοημέρες, ανάλογα με το κρύο της περιοχής) που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου – π.χ. για κάθε δικαιούχο του επιδόματος που διαμένει μόνιμα στον Δήμο Αθηναίων, όπου ο συντελεστής επιδότησης ανέρχεται σε 0,43, το επίδομα θα προκύπτει ως εξής: 350 ευρώ x 0,43 = 150,5. Για κάθε εξαρτώμενο τέκνο αυτού του δικαιούχου το ποσό των 150,5 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 20%. Συνεπώς, εάν έχει ένα παιδί το επίδομα θα διαμορφώνεται στα 180,6 ευρώ, εάν έχει δύο τέκνα στα 210,6 ευρώ κ.ο.κ.

Για οικογένεια στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο συντελεστής επιδότησης ανέρχεται σε 0,71, το επίδομα θα προκύπτει ως εξής: 350 ευρώ x 0,71 = 248,5. Εάν υπάρχει ένα παιδί το επίδομα θα διαμορφώνεται στα 298,2 ευρώ, εάν υπάρχουν δύο παιδιά θα ανεβαίνει στα 347,9 ευρώ κ.ο.κ.

Ωστόσο, για φέτος έχει δημιουργηθεί και μια νέα ομάδα δικαιούχων οι οποίοι θα λάβουν διπλάσιο επίδομα. Τα νοικοκυριά που δικαιούνται για πρώτη φορά επίδομα θέρμανσης λόγω αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά και εκείνα που θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά ως πηγή θέρμανσης το πετρέλαιο, δηλαδή θα φύγουν από το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, θα λάβουν διπλάσιο επίδομα.

Αλλαγές όμως προβλέπονται και στα εισοδηματικά όρια. Η νέα απόφαση του υπουργείου Οικονομικών θα ορίζει ότι το νέο όριο εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος ανέρχεται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ για τον έγγαμο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί. Αντίθετα, σταθερά θα διατηρηθούν τα περιουσιακά κριτήρια και συγκεκριμένα στα 180.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο και 300.000 ευρώ αξία ακίνητης περιουσίας για τον έγγαμο.

Παράλληλα, όλοι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης θα αγοράζουν τουλάχιστον έως το τέλος του έτους το πετρέλαιο φθηνότερα, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Από την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται φθηνότερα κατά 25 λεπτά (20 λεπτά + ΦΠΑ) το λίτρο μετά την κρατική επιδότησης στην αντλία. Στο τέλος Δεκεμβρίου και ανάλογα με τις τιμές του πετρελαίου που θα επικρατούν στην αγορά θα αποφασιστεί η παράταση του μέτρου το 2023.

Πηγή






  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative