Social Icons

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Ο Δένδιας στο Κίεβο: Κατέθεσε τα «διαπιστευτήρια» της κυβέρνησης, εμπλέκει την Ελλάδα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


Ο Δένδιας στο Κίεβο: Κατέθεσε τα «διαπιστευτήρια» της κυβέρνησης, εμπλέκει την Ελλάδα πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
Ολοταχώς προς την εμβάθυνση της επικίνδυνης εμπλοκής της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΝΑΤΟικών και Ρωσίας στην Ουκρανία, οδεύει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τα όσα συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Κίεβο και τις συναντήσεις του, τόσο με τον Ουκρανό ομόλογό του, όσο και τον Β. Ζελένσκι.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Ν. Δένδια, ευχαρίστησε την Ελλάδα για την πολύμορφη στήριξή της, σημειώνοντας πως «το πιο σημαντικό είναι ο οπλισμός που τώρα παραδίδεται από την Ελλάδα στην Ουκρανία για να έχει η χώρα μου την ευκαιρία να προστατεύσει την ακεραιότητα της». Στη συνέχεια ανακοίνωσε πως «σήμερα ξεκίνησε η παράδοση των τεθωρακισμένων ΒΜP‑1 και ευχαριστούμε για την βοήθεια».

Επιπλέον δήλωσε ότι έθεσε θέμα «ενίσχυσης της ουκρανικής αεράμυνας», αναφερόμενος προφανώς στη συζήτηση για αποστολή των ελληνικών S‑300 από την Κρήτη στην Ουκρανία.

«Έθεσα μερικά ζητήματα στρατιωτικής συνεργασίας και συγκεκριμένα συστημάτων για την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας. Η Ρωσία μπορεί να εκτοξεύσει όσους πυραύλους θέλει να στέλνει επίστρατους από τις φυλακές αλλά εμείς θα νικήσουμε και θα κρατήσουμε στη μνήμη μας αυτούς που μας βοήθησαν», είπε ο Κουλέμπα.

Από την πλευρά του, ο Ν. Δένδιας απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της αποστολής όπλων στην Ουκρανία, καθώς σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους όρους της ανταλλαγής μεταξύ Γερμανίας, Ουκρανίας και Ελλάδας των Marder 1A3 με τα BMP‑1 40, απάντησε: «Θα προτιμούσα να μην μιλήσω δημόσια για ανταλλαγές στρατιωτικού υλικού, αλλά έχω ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον συνάδελφό μου για την κατάσταση, με άμεσες οδηγίες του Πρωθυπουργού μου».

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τον κομβικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης στην μεταφορά στρατιωτικού υλικού προς την Ουκρανία, λέγοντας ότι «προσφέραμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως κόμβο για τους Συμμάχους που επιθυμούν να στείλουν βοήθεια στην Ουκρανία».

Στη συνέχεια ο Ν. Δένδιας είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, στον οποίο, σύμφωνα με ανάρτησή του στο twitter, είπε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει την αμέριστη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και καταδικάζει πλήρως κάθε απόπειρα αλλαγής των συνόρων από δυνάμεις του αναθεωρητισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative