Social Icons

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: Απόφαση Δ.Σ. για συμμετοχή στην απεργία 9/11 και σχέδιο δράσης


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ: Απόφαση Δ.Σ. για συμμετοχή στην απεργία 9/11 και σχέδιο δράσης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 συνεδρίασε στη Λαμία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας και αφού συζήτησε για την κατάσταση του κλάδου και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα το σύνολο των εργαζομένων στο εμπόριο και αλλού, αποφάσισε τη συμμετοχή στην Πανελλαδική Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Καλεί τους εργαζομένους του Νομού να πάρουν θέση και να μην δεχτούν να περάσει η νέα αντιλαϊκή επίθεση που μειώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημα μέσα από τις ανατιμήσεις-φωτιά και από την αύξηση σε όλα τα τιμολόγια της ενέργειας, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που εξασφαλίζουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά για όλους μας.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων σε χώρους δουλειάς και διάφορες ενέργειες για την ενημέρωση των εργαζομένων για τη συμμετοχή τους στην Απεργία.

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων μέχρι τις 16/10/2022:
  • Πέμπτη 6/10 εξόρμηση σε Super Market στο κέντρο της Λαμίας.
  • Σάββατο 8/10 εξόρμηση σε Πολυκαταστήματα στο κέντρο της Λαμίας.
  • Κυριακή 9/10 συμμετοχή στην συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και συνάντηση με εργαζόμενους της περιοχής.
  • Τετάρτη 12/10 εξόρμηση σε Super Market στις περιοχές Λιβανάτες, Αταλάντη, Τραγάνα, Μαλεσίνα.
  • Παρασκευή 14/10 εξόρμηση σε εμπορικά καταστήματα μεγάλων αλυσίδων στη Λαμία.
  • Κυριακή 16/10 συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου για νέο σχεδιασμό δράσης μέχρι την απεργία.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

ΝΤΑΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ             ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ


ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!
«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Σε καλούμε να πάρεις θέση μάχης στην απεργιακή συγκέντρωση της 9ης Νοέμβρη. 
Για να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή επίθεση που μειώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας μέσα από τις ανατιμήσεις-φωτιά, από την αύξηση σε όλα τα τιμολόγια της ενέργειας. 

Για να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που εξασφαλίζουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά για όλους μας.

Μην σφίξεις κι άλλο το ζωνάρι. Μην δεχτείς να κάνεις και άλλες θυσίες για του αφέντη του φαΐ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι στο εμπόριο (και όχι μόνο) έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τις περικοπές ακόμα και από προϊόντα πρώτης ανάγκης, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα στοιχειώδη για τις οικογένειές τους. 

Γνωρίζουμε ότι ολοένα και περισσότερες οικογένειες δυσκολεύονται να καλύψουν τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος που φτάνουν στα σπίτια τους και προχωρούν σε διακανονισμούς με τους παρόχους.

Ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι βρίσκονται σε εργασιακή περιπλάνηση ψάχνοντας με το τουφέκι μια θέση εργασίας λίγο καλύτερα αμειβόμενη και ας είναι οι εργασιακές συνθήκες πολύ χειρότερες, μπας και μπορέσουν να κλείσουν καμία τρύπα.

Γνωρίζουμε ότι η πανδημία είναι ακόμα εδώ και με μεγάλη διασπορά, με αποτέλεσμα δεκάδες συνάδελφοι να βγαίνουν θετικοί στον ιό και οι υπόλοιποι που μένουν πίσω αναγκάζονται να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται.

Φτάνει πια. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τα ψίχουλα. 
Η ζωή μας δεν βγαίνει με voucher και pass που υπόσχεται η κυβέρνηση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα είδαμε να δίνονται εκατομμύρια ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές την περίοδο της καραντίνας που ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα.

Είδαμε δισεκατομμύρια να φεύγουν για πολεμικό εξοπλισμό «υποτίθεται» για την ασφάλεια της χώρας, αλλά οι κίνδυνοι για την εμπλοκή της χώρας μας σε ένα θερμό επεισόδιο ή ακόμα και σύγκρουση ολοένα και μεγαλώνουν.

Είδαμε να βγαίνουν ποσά που ζαλίζουν και να δίνονται στους μονοπωλιακούς ομίλους της ενέργειας για την πράσινη μετάβαση που έλεγαν ότι θα οδηγούσε σε φθηνό ρεύμα, αλλά αντ’ αυτού βρεθήκαμε να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις τεράστιες αυξήσεις.

Είδαμε ιδιαίτερα τα σούπερ μάρκετ την περίοδο της καραντίνας να μπουκώνουν από τα κέρδη τρίβοντας τα χέρια τους, και τώρα προχωράνε σε τεράστιες αυξήσεις σε όλα ανεξαιρέτως τα είδη για να επιτύχουν ακόμα περισσότερα. 4 δις κύκλο εργασιών ανακοίνωσε ο Σκλαβενίτης, από κοντά ακολουθούν Βασιλόπουλος, ΛΙΝΤΛ.

Αυτό που δεν είδαμε ήταν αυξήσεις στους μισθούς μας. Δεν είδαμε προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα σχολεία των παιδιών μας. Δεν είδαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις-φωτιά.

Στις 9 Νοέμβρη η θέση σου είναι πίσω από τα πανό του σωματείου.
Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα

Για να δώσουμε απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και τους θιασώτες του «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει». 
Για να δώσουμε απάντηση σε όσους καλλιεργούν την λογική του «θα λογαριαστούμε μετά» και εννοούν να αλλάξουμε κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα να μείνουν ίδια αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει πάνω από το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 80%.
Για να δώσουμε απάντηση στην μεγαλοεργοδοσία που κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξήσεις που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες. Που αξιοποιεί το νόμο Χατζηδάκη ο οποίος στηρίχτηκε τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, και έχουν εξαπολύσει επίθεση σε όποια φωνή σηκώνεται απέναντί της.

Στις 9 του Νοέμβρη η θέση μας είναι μαζί με τους χιλιάδες απεργούς όλης της χώρας.
Για να ενώσουμε την φωνή μας, δυνατά και αποφασιστικά.

Για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έχουν στερήσει. Για να γίνει η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας, δύναμη ανατροπής αυτής της κατάστασης. Γιατί δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό.
Για να γίνουν ακόμα περισσότερα τα κάστρα του αγώνα όπως είναι αυτό της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, της e-food, της Μαλαματίνας, των Λιπασμάτων και Πετρελαίων στην Καβάλα. Αγώνες που δείχνουν ότι υπάρχει δύναμη.

Στις 9 του Νοέμβρη παίρνουμε θέση και διεκδικούμε:
  • 825€ κατώτερο μισθό.
  • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
  • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative