Social Icons

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν διπλασιάστηκε το 2022


Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν διπλασιάστηκε το 2022Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας σχεδόν διπλασιάστηκε το 2022

Σε ένα συνεχόμενο «ηλεκτροσόκ» βρίσκονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, με τις τιμές να μην έχουν αποκλιμακωθεί και οι καταναλωτές πλέον περιμένουν με ανυπομονησία να δουν πόσο θα επιβαρυνθούν μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο. Το ποσοστό μετάβασης σε άλλο πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, παραμένει μεγάλο και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται σε μηνιαία βάση πλέον ποιο είναι το πιο φθηνό ρεύμα.

Με την τρέχουσα νομοθεσία, οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι κάθε 20 του μήνα, να ανακοινώνουν τις τιμές της κιλοβατώρας που θα ισχύουν για τον επόμενο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να αλλάξει προμηθευτή χωρίς όρους και πρόστιμα.

Σχετικά μειωμένο φαίνεται να είναι το τιμολόγιο της ΔΕΗ κατά 25% συγκριτικά με το τρέχον. Η ΔΕΗ παραμένει κυρίαρχη στην αγορά παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Ας κάνουμε μια πρώτη σύγκριση στο ρεύμα

Ενδεικτικά μπορούμε να δούμε πως διαμορφώνονται οι τιμές στην κιλοβατώρα, σε κάποιους πάροχους για τον μήνα Οκτώβριο.

ΔΕΗ: Τιμή κιλοβατώρας διαμορφώνεται στα 0,59 € μέχρις 500 κιλοβατώρες, 0,60 € για τις επόμενες και 0,55€ για το νυχτερινό τιμολόγιο.

ΗΡΩΝ: Στο Protect Home η τιμή διαμορφώνεται στα 0,62 € ανά κιλοβατώρα

ELPEDISON: Η τιμή κιλοβατώρας ανέρχεται στα 0,59-0,63€, με έκπτωση για της συνεπείς πληρωμές.

VOLTERRA: Η τιμή κιλοβατώρας ξεκινάει στα 0,68 €

ΕΛΙΝ: Με τιμή κιλοβατώρας στα 0,59€.

PROTERGIA : Η τιμή διαμορφώνεται στα 0,782 € η κιλοβατώρα και στα 0,788 το νυχτερινό.

NRG: Εδώ έχουμε 0,748 με 0,768 € ανά κιλοβατώρα.

ΖΕΝΙΘ: Με 0,687 – 0,697 € την κιλοβατώρα.

WATT+VOLT ZERO PLUS: Σε αυτό το πακέτο η τιμή ξεκινάει από 0,784 ευρώ την κιλοβατώρα.

Τέλος στην VOLTON έχουμε 0,989 € την κιλοβατώρα.

Τι συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, οι τιμές χονδρικής πέφτουν στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες: Στη Γερμανία, η μέση τιμή μειώθηκε από 563,7 € στα 515,1 €, στη Γαλλία από 553,6 € στα 509,8 € και στην Ιταλία από 549 € σε 501€. Η Ισπανία και η Πορτογαλία διατηρούν σταθερές τις τιμές χονδρικής, γύρω στα 135 € ανά μεγαβατώρα. Υπενθυμίζεται ότι και στις δύο χώρες παραχωρήθηκαν προνόμια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις.

Η αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα το 2022 αυξήθηκε κατά μεγάλο ποσοστό. Παρ’ όλα αυτά πολλά νοικοκυριά δηλώνουν ότι δεν είδαν σημαντικές αλλαγές στα τιμολόγια. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν εμπιστοσύνη σε ανεξάρτητους προμηθευτές και στην αποτελεσματικότητα των εκπτώσεων και των επιδοτήσεων από την κυβέρνηση. Ο συνολικός αριθμός των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα είναι περίπου 6,78 εκατομμύρια.

Ο ανταγωνισμός στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας φαίνεται να εντείνεται, με συνολικά 24 ανεξάρτητους προμηθευτές να δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Ακόμα και έτσι, η δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ) παρέμεινε κυρίαρχη, με το 83,95% του συνόλου των καταναλωτών στην Ελλάδα να προμηθεύει 27,7 εκατομμύρια MWh ηλεκτρικής ενέργειας και να κατέχει μερίδιο 71,13% στη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα νοικοκυριά πρωτοστάτησαν στην αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας το 2022

Το 2022, τα νοικοκυριά παρουσίασαν τον υψηλότερο βαθμό κινητικότητας προς άλλους παρόχους, ακολουθούμενα από επιχειρήσεις και βιομηχανίες (καταναλωτές μέσης και υψηλής τάσης), σύμφωνα με την έκθεση της ΡΑΕ.


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative