Social Icons

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2022


ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2022
Με την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου, οι δράσεις της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πολλαπλασιάστηκαν, καλύπτοντας σειρά από διαφορετικές παρεμβάσεις σε τρεις Νομούς της Περιφέρειας.

Στο Νομό Φθιώτιδας, το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συμμετείχε εθελοντικά στην υποστήριξη της θεατρικής παράστασης «Προμηθέας Δεσμώτης» του ΑΙΣΧΥΛΟΥ που φιλοξενήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Θερμοπύλεια 2022», μια διοργάνωση του Δήμου Λαμιέων.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2022
Συμμετοχή για δεύτερη χρονιά, με διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση του κοινού υπήρξε τόσο στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, όσο και στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας «Lamia Expo 2022» όπου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε διοργανωτές, κοινό και συμμετέχοντες για τις υπηρεσίες απεξάρτησης και επανένταξης που παρέχει το ΚΕΘΕΑ.

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε μέσα στον Σεπτέμβριο δύο εξορμήσεις στο Νομό Εύβοιας. Το επιστημονικό προσωπικό της Μονάδας παραβρέθηκε στον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση στον χώρο του Δημαρχείου με τον Δήμαρχο, κ. Γεώργιο Τσαπουρνιώτη, την κα Αγγελική Ανδρέου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον κ. Δημήτρη Χασιώτη, Ειδικό Σύμβουλο Δημάρχου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις υπηρεσίες που παρέχει η Κινητή Μονάδα σε περιοχές απομακρυσμένες από τα αστικά κέντρα. Παράλληλα, συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης, με το επιστημονικό προσωπικό του Kινητού Kλιμακίου για την ψυχική υγεία, ΠEΨΥκΚΑ, και τις κ.κ. Γλυκερία Σκούρα, Ψυχολόγο, Βασιλική Δημητράκη, Διοικητικό, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα υλοποίησης δράσεων συνεργασίας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το προσωπικό του Φορέα «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», κ.κ. Μυρτώ Τσόμπο, Ψυχολόγο και Ελένη-Ανθή Φλώκου, Διοικητικό, καθώς και τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, κα Τατιάνα Μορόζοβα, στις 29 Σεπτεμβρίου το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο Υπεύθυνος του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, διεξήγαγαν εκπαιδευτικό σεμινάριο προς τους επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας με θέμα: «Εξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες, πρακτικές αντιμετώπισης και ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ».

Οι δράσεις του Πολυδύναμου Κέντρου και της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επεκτάθηκαν αυτό το μήνα και στο Νομό Βοιωτίας, όπου κατόπιν σχετικής άδειας που ευγενικά έδωσε ο Δήμος Θηβαίων, οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, πραγματοποίησαν ενημέρωση των πολιτών και διανομή εντύπου υλικού στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Οι Μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ στη Λαμία βρίσκονται επί της οδού Βασιλικών 20 και παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε σχέση με τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τυχερά παιχνίδια για τους άμεσα ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 22310 45456 & 22310 67885.

Η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών και χωρίς διακρίσεις. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ στη Λαμία εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας - ΕΚΤ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2022
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2022
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2022
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2022

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Βασιλικών 20, 35133, Λαμία

Tel. No: (+30) 2231067885, (+30) 2231045456
Email:
pklamia@kethea-exodos.gr 

            kmlamia@kethea-exodos.gr 

Website: www.kethea-exodos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative