Social Icons

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ - ΛΑΡΚΟ


ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ - ΛΑΡΚΟ

Ανακοίνωση


Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2022, οι εργαζόμενοι της εργολαβικής εταιρείας ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 το πρωί και μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Στη συνέχεια

Έχοντας μαζί τους τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ και όσους εργαζόμενους μπορούν θα μπουν στα λεωφορεία και θα κατέβουν στην έδρα της ΛΑΡΚΟ (Μαρούσι, φραγκοκλησιάς 27) για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν από την Ειδική Διαχείριση:

  • Την επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων.
  • Την καταβολή της μισθοδοσίας τους.
  • Την απομάκρυνση του δουλεμπορικού γραφείο των εκβιαστών της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ και την ενσωμάτωση τους στη ΛΑΡΚΟ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η απόλυση των δύο συναδέλφων στην ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ και η ανακοίνωση ότι «θα απολυθούν όλοι μέχρι τις 8 Δεκέμβρη», δεν είναι καβγάς μεταξύ των δουλεμπόρων – εκβιαστών της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ και της Ειδικής Διαχείρισης. Είναι προμελετημένο σχέδιο έτσι ώστε μέχρι την 1η Γενάρη του 2023 να έχουμε βγει όλοι από τη ΛΑΡΚΟ.

Δέστε. Ο τελευταίος νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2022 είχε το σκεπτικό ότι «μέχρι να γίνει η μετάβαση όλοι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουμε στη ΛΑΡΚΟ για να την κρατήσουμε ή εν λειτουργία ή να πραγματοποιείται συντήρηση». Από την 1η Αυγούστου δεν υπάρχει λειτουργία. Οι εργαζόμενοι στην παραγωγή καθόμαστε και δεν μας δίνουν εργασία. Μάλιστα έγινε και η πρόταση να πληρωνόμαστε και να καθόμαστε σπίτια μας. 

Το τελευταίο κομμάτι που εργάζεται στη ΛΑΡΚΟ, κάνοντας ότι μπορεί με τα υπάρχοντα ανταλλακτικά και κρατώντας την ουσιαστικά ανοιχτή, είναι οι εργαζόμενοι της συντήρησης, κορμός της οποίας είναι όλοι οι εργαζόμενοι της ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ. Αν απολυθούν αυτοί οι εργαζόμενοι, σταμάτα κάθε είδος εργασίας και στην 1η Γενάρη όπου με βάση το νόμο δεν μπορούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις, θα είμαστε όλοι στο ταμείο ανεργίας.

Η πείρα που βγαίνει μέσα από το τρίχρονο αγώνα, μας δείχνει πώς πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε:

Οι εργαζόμενοι ορθά δεν πίστεψαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Αγωνιστήκαμε γιατί γνωρίζαμε ότι η ιδιωτικοποίηση σημαίνει απαξίωση, ανεργία, κλείσιμο της εταιρείας. Οι 12 μήνες που οι Κυβέρνηση θα έφερνε τους «σωτήρες επενδυτές», έχουν γίνει 36 και «έχει ο θεός». Μέσα σε αυτό το διάστημα έγιναν απόπειρες πολλές φορές να ήμασταν ήδη έξω από την εταιρεία. Αυτός είναι ο στρατηγικός τους στόχος. Με τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη που έχει εκφραστεί σε αυτόν δεν τους έχουμε αφήσει να υλοποιηθεί.

Μας εκβίασαν πολλές φορές ότι «αν δεχτούμε τα προγράμματα θα χάσουμε τις αποζημιώσεις». «Αν δεν γίνουν απολύσεις δεν θα έρθουν επενδυτές». Δεν υποκύψαμε.

Ορθά οι εργαζόμενοι δεν συμφώνησαν και δεν υποκύψαμε στους εκβιασμούς του νομοσχεδίου τον Ιούνιου, που τελικά ψήφισαν. Σήμερα επιβεβαιωνόμαστε. Θέλουν να κλείσουν οριστικά την ΛΑΡΚΟ, καταστρέφοντας εργαζόμενους, οικογένειες, ολόκληρες περιοχές.

Κάποιοι μας λένε ότι «μας κορόιδεψαν». Όχι. Δεν είχαμε αυταπάτες για το πού το πάνε, για το ποιος είναι ο στρατηγικός τους στόχους.

Με την ορθή τακτική των εργαζομένων αποκαλύφθηκαν και τώρα έχουμε όλο το δίκιο με το μέρος μας να συνεχίσουμε τον δρόμο του αγώνα που γνωρίζουμε καλά, να τους καθυστερήσουμε κι άλλο, διεκδικώντας οριστικές λύσεις .

Θέλουν να παραδοθούμε. Βάζουν τις δυνάμεις τους να μας λένε ότι «όλα τελείωσαν και πρέπει να πάμε να συζητήσουμε τα προγράμματα ανεργίας». Καθυστερούν την καταβολή των αποζημιώσεων στις κανονικές άδειες, καθυστερούν την ανανέωση της ειδικής διαχείρισης για να μένουμε απλήρωτοι, καθυστερούν το άνοιγμα των δεσμευτικών προσφορών για να φοβηθούμε, να απελπιστούμε, να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε και να σηκωθούμε να φύγουμε.

Δεν θα περάσει. Εμείς δεν έχουμε πού να πάμε. Εδώ είναι οι δουλειές μας. Εδώ είναι τα σπίτια μας. Εδώ είναι τα παιδιά και οι οικογένειές μας. Εδώ είναι οι γονείς μας. Εδώ είναι και οι νεκροί της ΛΑΡΚΟ.

Τα προγράμματα ανεργίας του «ταμείου παγκοσμιοποίησης και της κοινωφελούς εργασίας», τους τα επιστρέφουμε.

Την Παρασκευή όπου τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα είναι στο υπουργείο οικονομικών έχουν θέσει το ζήτημα, ζητούν να υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση από τους καθαυτού αρμόδιους. Η απάντηση της Κυβέρνησης είναι και αυτή που θα καθορίσει τη στάση του συνόλου των εργαζομένων.

Σας καλούμε σε ετοιμότητα και προετοιμασία για τη μεγαλύτερη ίσως αναμέτρηση που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα.

Το αν μέσα από τον αγώνα που έχουμε αναπτύξει μέχρι σήμερα βγούμε νικητές, αυτό θα το καθορίσει η αποφασιστικότητα και η ενότητα του συνόλου των εργαζομένων. Από αυτήν την άποψη όχι μόνο δεν έχουμε πει ακόμα την τελευταία μας λέξη, αλλά έχουμε πολλά ακόμα και να πούμε και να κάνουμε.

Όλοι μαζί μια γροθιά θα τα καταφέρουμε.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος            Ο Γεν. Γραμματεας

Πολίτης Παν.           Ρήννας Νίκος






  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative