Social Icons

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι ιδρύθηκαν το 1935 από δύο αλκοολικούς οι οποίοι διαπίστωσαν ότι μοιραζόμενοι μεταξύ τους την εμπειρία, την δύναμη και την ελπίδα τους μπόρεσαν να μείνουν καθαροί. Αυτή την εμπειρία την μετέφεραν και σε άλλους που έπασχαν από αλκοολισμό με αποτέλεσμα, σιγά σιγά να αναπτύσσονται οι πρώτες ομάδες ΑΑ, αρχικά στην Αμερική και σύντομα να αρχίσουν να επεκτείνονται και σε άλλες χώρες.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι λειτουργούν 118.000 ομάδες σε 180 χώρες, στις οποίες αναρρώνουν περισσότεροι από 2.500.000 αλκοολικοί. Οι αριθμοί αυτοί συνεχώς αυξάνονται διότι πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στους ΑΑ ζητώντας βοήθεια...

Οι πρώτες ομάδες στην Ελλάδα ξεκίνησαν προς το τέλος της δεκαετίας του πενήντα. Λειτουργούσαν εντός των Αμερικάνικων Βάσεων, κυρίως για τους Αμερικανούς στρατιώτες. Ήταν ανοιχτές, επίσης, για όλους τους Αγγλόφωνους αλκοολικούς του γενικού πληθυσμού. Οι Ελληνόφωνες ομάδες ξεκίνησαν το ’81 στην Αθήνα, οι οποίες με τον χρόνο επεκτάθηκαν σχεδόν σε όλη την χώρα. Μέχρι σήμερα υπάρχουν περίπου 25 Ελληνόφωνες ομάδες και 22 Αγγλόφωνες, μια Ρωσόφωνη, μια Πολωνική και αρκετές διαδικτυακές (σε ελληνική και αγγλική γλώσσα) με αρκετούς μοναχικούς αλκοολικούς (loners) σε ανάρρωση, διάσπαρτους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Οι ΑΑ δέχονται στις ομάδες τους οποιονδήποτε επιθυμεί να σταματήσει να πίνει, χωρίς καμία οικονομική συνδρομή, χωρίς καμιά διάκριση ως προς την φυλή, την οικονομική ή κοινωνική τάξη, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν παίρνουν θέση απέναντι σε κοινωνικά, θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα.

Κύριος σκοπός τους είναι η ανάρρωση από την ασθένεια του αλκοολισμού και η μεταφορά του μηνύματος σε όποιον πάσχει. Όλη η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην ανωνυμία των μελών και στην μεταξύ τους αλληλοβοήθεια, δίχως να κατευθύνονται από κάποιον επαγγελματία.

Οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνται καθημερινά όλες τις ημέρες του χρόνου και η ανάρρωσή τους συνεχίζεται να βασίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας, της δύναμης και της ελπίδας όπως την εμπνεύστηκαν οι ιδρυτές της. Το θεραπευτικό μοντέλο είναι το Πρόγραμμα των δώδεκα βημάτων απεξάρτησης, που συνιστούν το απόσταγμα της εμπειρίας χρόνων, των πρώτων αλκοολικών που ανάρρωναν βλέποντας καλά και θαυμαστά αποτελέσματα στις ζωές τους.

Τα δώδεκα βήματα αποτελούν 12 στάδια διεργασίας του εαυτού, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ασθένειας του αλκοολισμού, με κύριο σκοπό μια χαρούμενη και ικανοποιημένη ζωή η οποία και απομακρύνει την επιθυμία για ποτό.

Ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των ομάδων των Αλκοολικών Ανωνύμων (Δώδεκα Παραδόσεις) αποτελείται από προτάσεις - αρχές. Αυτές οι αρχές στοχεύουν στην καλύτερη και ισότιμη λειτουργία των ομάδων. Βασίζονται και αυτές, στην γνώση που αποκτήθηκε, διαχρονικά, μέσα από την εμπειρία όλων των ομάδων του κόσμου.

Τα κεντρικά τους γραφεία βρίσκονται στην Αθήνα (Διογενίδη 6Β, ΤΚ 11473) και το επίσημο site είναι :

http://www.aa-greece.gr/

Τηλέφωνο 24ωρης βοήθειας: 6986183484

----------------------------------------------


Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2022
Ελληνικό Κεντρικό Γραφείο Αλκοολικών Ανωνύμων
Επιτροπή Συνεδρίου 2022
Διογενίδη 6Β, Αθήνα, 11473

www.aa-greece.gr

E-mail : aasinedrio@gmail.com

Πληροφορίες: 6947587046

Θέμα: «Πρόσκληση σε Ετήσιο Συνέδριο στα Καμένα Βούρλα»

Προς την ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
κα ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ


Αξιότιμη κυρία Δήμαρχε,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διοργανώνουμε το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο μας, στα Καμένα Βούρλα, στο Ξενοδοχείο «ΣΙΣΣΥ» στις 7,8 και 9 Οκτωβρίου 2022 με θέμα «Επιλέγοντας μια καινούργια ζωή».

Οι Αλκοολικοί Ανώνυμοι είμαστε ομάδες αλληλοβοήθειας, οι οποίες αναρρώνουμε από την ασθένεια του αλκοολισμού. Είμαστε μια παγκόσμια αναγνωρισμένη μη κερδοσκοπική αδελφότητα, η οποία έχει δείξει πολύ αξιόλογα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του.

Λειτουργούμε σε όλο τον κόσμο εδώ και 87 χρόνια και στην Ελλάδα τα τελευταία 37 χρόνια, με ομάδες διάσπαρτες σε όλη την χώρα. Από το 2005 διοργανώνουμε το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριό μας, με συμμετοχή των αντίστοιχων ομάδων των συγγενών και φίλων των αλκοολικών (Αλ-ανών).

Μέσα από το Συνέδριο επιτυγχάνεται η συνάντηση όλων των ομάδων της Ελλάδας, για να μοιραστούμε την εμπειρία, τη δύναμη και την ελπίδα μας για την καθημερινή ανάρρωση από τον αλκοολισμό, με απώτερο σκοπό τη μεταφορά της λύσης που έχουμε, στον αλκοολικό που ακόμη υποφέρει.

Με αφορμή ανάλογο Συνέδριο, εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για ενημέρωση από κατοίκους στην περιοχή της Φθιώτιδας. Αποφασίσαμε λοιπόν να πραγματοποιήσουμε το φετινό μας 18ο Συνέδριο στα Καμένα Βούρλα, ώστε να μεταφέρουμε το μήνυμα της ανάρρωσης μας.

Σας παρακαλούμε να ενημερωθούν για την δράση μας και να προσκληθούν οι Αντιδήμαρχοι της πόλης σας, ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σας και οι Πρόεδροι των κοινοτήτων του Δήμου σας

Σας προσκαλούμε στην ανοιχτή συνάντηση Δημόσιας Πληροφόρησης σχετικά με το ποιοί είμαστε και πώς λειτουργούμε, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου από 18:00 έως 19:30μ.μ., κατά την διάρκεια της κοινής μας συνάντησης με την Αλ-ανών με θέμα «Αλκοολισμός: μια οικογενειακή ασθένεια».

Θα ήταν επίσης μεγάλη μας χαρά και τιμή να παραβρεθείτε προσωπικά στις ανοιχτές προς το κοινό συγκεντρώσεις μας, ώστε να γνωρίσετε την προσπάθειά μας.

Σας επισυνάπτουμε, επίσης, το δελτίο τύπου μας και το Πρόγραμμα του συνεδρίου.

Παραμένοντας στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με εκτίμηση

H Επιτροπή Συνεδρίου 2022 Αλκοολικών Ανωνύμων ΕλλάδοςΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ
18ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Α.Α.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/10/2022

18:00-19:30 "Αλκοολισμός" μία οικογενειακή ασθένεια (κοινή με την Αλ-Ανών)

22:00-23:30 Διασχίζοντας το ποτάμι της άρνησης
ΣΑΒΒΑΤΟ 8/10/2022
09:30-11:00 Ευγνωμοσύνη
18:00-19:30 Υποτροπή, ανανέωσε την προσπάθειά σου
ΚΥΡΙΑΚΗ 9/10/2022

09:30-11:00 Επιλέγοντας μία καινούργια ζωή (κοινή με την Αλ-Ανών)

  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative