Social Icons

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Στρατιωτικός αναλυτής: Όσκαρ σκηνοθεσίας! Μισθοφόροι ''καθαρίζουν'' αμάχους στο Χάρκοβο, για να κατηγορήσουν τους Ρώσους


Στρατιωτικός αναλυτής: Όσκαρ σκηνοθεσίας! Μισθοφόροι ''καθαρίζουν'' αμάχους στο Χάρκοβο, για να κατηγορήσουν τους Ρώσους

''Με αυτό, οι δυτικές κυβερνήσεις αποκτούν περισσότερη δύναμη για να εγκρίνουν πακέτα μέτρων και να συνεχίσουν την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας και του ουκρανικού λαού''


''Για άλλη μια φορά φαίνεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις και τα συμμαχικά τους μισθοφορικά στρατεύματα προκαλούν σκόπιμα απώλειες αμάχων στις κατεχόμενες περιοχές τους'', γράφει σε άρθρο του, στο ιστολόγιο southfront.org, ο στρατιωτικός αναλυτής και γεωστρατηγικός σύμβουλός Lucas Leiroz. 
Σύμφωνα με πηγές, που δεν θέλει να κατονομάσει, προσθέτει:  ''Οι φιλοουκρανικές δυνάμεις φέρεται να πυροβόλησαν πολίτες στην περιοχή του Χάρκοβο. Ο σκοπός ενός τέτοιου εγκλήματος υποτίθεται ότι θα ήταν να δημιουργήσει μια ψεύτικη σημαία για να κατηγορήσει τους Ρώσους – κάτι παρόμοιο με αυτό που συνέβη νωρίτερα φέτος στη Μπούκα. 

Εάν επιβεβαιωθούν τέτοιες αναφορές, αυτό θα είναι ακόμη ένα παράδειγμα εγκληματικής συμπεριφοράς από την πλευρά των πρακτόρων του Κιέβου''.

''Ο επικεφαλής της πολιτικοστρατιωτικής διοίκησης του Χάρκοβο είπε πρόσφατα στο TV Rossiya-24 ότι φιλο-Ουκρανοί μισθοφόροι είχαν πυροβολήσει αμάχους κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «αντεπιθέσεως» τις τελευταίες ημέρες. 
Εκτός από τη δολοφονία και τον τραυματισμό αθώων, οι μισθοφόροι θα κινηματογραφούσαν επίσης την τραγωδία με στόχο να διαδώσουν τα βίντεο και τις εικόνες στο Διαδίκτυο που ισχυρίζονταν ότι οι Ρώσοι θα ευθύνονταν. Επιπλέον, όχι μόνο θα πραγματοποιούνταν δολοφονίες από μισθοφόρους υπέρ του Κιέβου, αλλά και οι πιο σκληρές δυνατές πράξεις βασανιστηρίων, σύμφωνα με την τοπική διοίκηση''. 

Ο Vitaly Ganchev, επικεφαλής της διοίκησης, δήλωσε: ''Η κατάσταση είναι περίπλοκη και εξακολουθεί να είναι ανησυχητική λόγω του γεγονότος ότι αυτοί οι άνθρωποι που κατάφεραν να βγουν έξω, λένε τρομερά πράγματα για αυτό που συμβαίνει τώρα στο Kupyansk και στο Veliky Burluk. Φαίνεται ότι μισθοφόροι κυκλοφορούν τριγύρω και πυροβολούν ανθρώπους, και όλα αυτά μαγνητοσκοπούνται (...)

 Κατάλαβα ότι πρέπει να καθαρίσουν αυτές τις πόλεις και να προσποιηθούν ότι ήταν στην πραγματικότητα ρωσικά στρατεύματα, βασάνισαν ανθρώπους, [και γι' αυτό ] πτώματα [βρίσκονται] στους δρόμους''.

Βίντεο και εικόνες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο


Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από άλλες πηγές για αυτά τα πιθανά εγκλήματα, αλλά εικόνες και βίντεο κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο που δείχνουν αμάχους να δέχονται επίθεση από μαχητές υπέρ του Κιέβου. Η ρωσική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει ακόμη την υπόθεση, αλλά προφανώς διεξάγονται έρευνες. Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη ιστορία των εγκλημάτων που διέπραξαν οι δυνάμεις του Ζελένσκι, είναι πολύ πιθανό αυτό να συνέβη πράγματι, καθώς προφανώς η επίθεση εναντίον αμάχων είναι μέρος της πρακτικής τους.

Η παρουσία ξένων μισθοφόρων είναι επίσης ένα γεγονός που έχει γίνει αρκετά διαβόητο στα social media, με βίντεο που δείχνουν στρατιώτες να μιλούν σε πολλές διαφορετικές γλώσσες, κυρίως αγγλικά, όπως αποκαλύψαμε και στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. 

Σύμφωνα με στοιχεία πληροφοριών που αναφέρθηκαν στο ρωσικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης Tass, περίπου 2000 μισθοφόροι συμμετείχαν στις συγκρούσεις στο Χάρκοβο, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Αμερικανοί, Βρετανοί και Πολωνοί πολίτες, καθώς και από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Είναι ενδιαφέρον ότι ομάδες υπέρ της Ουκρανίας έχουν ήδη αρχίσει να διαδίδουν παραπληροφόρηση σχετικά με υποτιθέμενες σφαγές αμάχων από τις ρωσικές δυνάμεις. Για παράδειγμα, η Πύλη Πληροφοριών της Ομάδας Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Χάρκοβο δημοσίευσε ένα άρθρο στις 13 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Σώματα περισσότερων αμάχων που δολοφονήθηκαν από τους Ρώσους βρέθηκαν στο απελευθερωμένο χωριό της περιφέρειας του Χάρκοβο». 

Στο κείμενο, οι Ρώσοι στρατιώτες κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν αμάχους στην περιοχή του Χάρκοβο, αλλά τα στοιχεία που παρουσιάζονται φαίνονται αδύναμα και αβάσιμα, μοιάζοντας απλώς με αβάσιμους ισχυρισμούς.

Τι λένε τα Δυτικά ΜΜΕ


Ωστόσο, αυτή η αφήγηση φαίνεται εντελώς ασυμβίβαστη με την πραγματικότητα, αν σκεφτούμε ότι 5.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, απομακρύνθηκαν από το Χάρκοβο ακριβώς στη Ρωσική Ομοσπονδία. Σε όλα τα εδάφη από τα οποία υποχωρούν τα ρωσικά στρατεύματα, οι ισχυρισμοί για «εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις της Μόσχας» προκύπτουν αμέσως μετά την άφιξη Ουκρανών πρακτόρων. 

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν στην αφήγηση ότι ενώ οι Ρώσοι βρίσκονται σε τέτοιες περιοχές, οι άμαχοι «καταπιέζονται» και δεν μπορούν να αναφέρουν τις επιθέσεις που έχουν υποστεί, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι περιοχές που καταλαμβάνονται από τους Ρώσους είναι οι πιο κοντινές στην ειρήνευση. Προφανώς, ο τρόμος και το χάος προκαλούνται σε αυτές τις περιοχές ακριβώς με την άφιξη των ουκρανικών δυνάμεων.

Στην πραγματικότητα, το Κίεβο, με τη βοήθεια των δυτικών μυστικών υπηρεσιών, έχει ποντάρει πολύ στην τακτική της παραγωγής επιχειρήσεων ψευδούς σημαίας. Η τραγωδία στην Μπούκα και οι βομβαρδισμοί στο ZNPP ήταν οι πιο εμβληματικές περιπτώσεις, αλλά τώρα υπάρχουν αναφορές ότι κάτι με αυτόν τον τρόπο δικάζεται στο Kharkov και στο Izym μετά την «αντεπίθεση». 

Η πράξη είναι η ίδια: δολοφονία αμάχων και μεταφορά σορών από άλλες περιοχές για να σχηματιστεί ένα «σετ σφαγής» μπροστά στις κάμερες. Έτσι, με τη δημοσιοποίηση αυτών των εικόνων και βίντεο στο Διαδίκτυο, ελπίζεται να πειστεί η δυτική κοινή γνώμη ότι η Ρωσία είναι «σκληρή» και πρέπει να νικηθεί. Με αυτό, οι δυτικές κυβερνήσεις αποκτούν περισσότερη δύναμη για να εγκρίνουν πακέτα μέτρων και να συνεχίσουν την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας και του ουκρανικού λαού.  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *


Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative