Social Icons

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Οι Βρετανοί κομμουνιστές για τον θάνατο της Ελισάβετ: Επίκαιρο και σημαντικό ζήτημα η κατάργηση της μοναρχίας


Οι Βρετανοί κομμουνιστές για τον θάνατο της Ελισάβετ: Επίκαιρο και σημαντικό ζήτημα η κατάργηση της μοναρχίας
Την ανάγκη να μπει ενα οριστικό και αμετάκληρο τέλος στον αναχρονιστικό θεσμό της μοναρχίας τονίζει σε ανακοίνωσή της με αφορμή τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας της Βρετανίας (YCL).

«Ο θάνατος της Ελισάβετ Ουίνσδορ (σ.σ το όνομα της βασιλικής οικογένειας, «οίκος των Ουίνσδορ») υπενθυμίζει στη γενιά μας και στους εργαζόμενους σε ολόκληρη τη Βρετανία ότι η κατάργηση της μοναρχίας παραμένει ένα επίκαιρο και σημαντικό ζήτημα», σημειώνει η ανακοίνωση.

«Μια μικρή παρασιτική σέχτα της σαπίζουσας αριστοκρατίας δεν μπορεί, ούτε θα μπορέσει ποτέ να εκφράσει τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού της Βρετανίας. Η επιβολή ενός προκλητικά ζάμπλουτου, αντιδημοκρατικού και μη εκλεγμένου αρχηγού κράτους είναι προσβλητική για όλους τους εργαζόμενους», αναφέρει η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Ο πλούτος της βασιλικής οικογένειας και τα κτήματα του στέμματος που αποτελούνται από τεράστιες εκτάσεις γης και άλλους πόρους σε όλη τη Βρετανία, είναι το αποτέλεσμα αιώνων κλοπής του πλούτου των εργαζόμενων αυτής της χώρας καθώς και των καταπιεσμένων λαών στις βρετανικές αποικίες. 

Η θέση του μονάρχη ως αρχηγού κράτους όχι μόνο της Βρετανίας, αλλά και διαφόρων πρώην αποικιών, καθώς και ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, παίζει σημαντικό συμβολικό και ιδεολογικό ρόλο στη διατήρηση του βρετανικού ιμπεριαλισμού σε όλο τον κόσμο. Τα κυρίαρχα, κρατικά και μη, μέσα ενημέρωσης στη Βρετανία έχουν ήδη «αγιοποιήσει» την Ελισάβετ και θα συνεχίσου να το κάνουν, χαρακτηρίζοντάς την «ακούραστη υπάλληλο του δημοσίου». 

Κανένας δεν μπορεί να ορίσει ως δημόσια υπηρεσία το να μην έχεις εργαστεί ούτε μια μέρα μέχρι τα 96 σου χρόνια και να ζεις μέσα σε ξεδιάντροπα προκλητικά πλούτη, περιτριγυριζόμενος από φτώχεια χωρίς να κάνεις τίποτε για να την αλλάξεις».

Η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας υπενθυμίζει ότι η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είπε ποτέ, ούτε μια επικριτική λέξη, για το βάρβαρο αποικιακό παρελθόν της Βρετανίας. Δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη για τον ρατσιστή σύζυγό της. Δεν αρνήθηκε ποτέ να συναντηθεί με δικτάτορες που είχαν καλές σχέσεις με τις βρετανικές κυβερνήσεις.

«Η Ελισάβετ υπήρξε το σύμβολο ενός πεπαλαιωμένου, διεφθαρμένου και ρατσιστικού θεσμού», αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας πως η αστική τάξη της Βρετανίας θα προσπαθήσει, μέσω των μέσων ενημέρωσης, να χρησιμοποιήσει τον θάνατό της βασίλισσας για να αποπροσανατολίσει το λαό από τα ζητήματα που πλήττουν τους εργαζόμενους, όπως αυτό της αυξανόμενης ακρίβειας.


Τέλος, οι κομμουνιστές τονίζουν ότι ο θάνατος της Ελισάβετ πρέπει να σηματοδοτήσει το θάνατο της ίδιας της μοναρχίας. Στο πλαίσο αυτό καλούν για την κατάργηση του απαρχαιωμένου αυτού θεσμού, την δέσμευση, εθνικοποίηση και αναδιανομή στον λαό όλης της βασιλικής περιουσίας.

Πηγή: idcommunism.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative