Social Icons

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Λαοθάλασσα στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Χιλιάδες κόσμου στην ομιλία του Δ. Κουτσούμπα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Λαοθάλασσα στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Χιλιάδες κόσμου στην ομιλία του Δ. Κουτσούμπα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
Το ξέραμε! Φαινόταν από την πορεία κορύφωσης του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ — «Οδηγητή», με τις μαζικότατες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις, με δραστηριότητες γεμάτες κόσμος που δίψαγε να συνομιλήσει, να μοιραστεί το πρόβλημά του, να ακουμπήσει στο ΚΚΕ, στον συναγωνιστή, στον σύντροφο. Αυτό εκφράστηκε σε όλο του το μεγαλείο και στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του 48ου Φεστιβάλ. 

Μεγάλη! Συγκλονιστική! Είναι φτωχές οι λέξεις πια για να την περιγράψεις. «Μια πραγματική όαση, μια έκρηξη ελπίδας και αισιοδοξίας», όπως είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του...

Με τον ύμνο της ΚΝΕ να αντηχεί στα μεγάφωνα μπήκαν οι προσυγκεντρώσεις της ΚΝΕ στον χώρο της Κεντρικής Σκηνής. Ο κόσμος ήδη ήταν πολύς εκεί. Είχαν πάρει τη θέση τους. Και σηκώθηκαν όρθιοι, χειροκροτώντας για να υποδεχθούν τα κόκκινα νιάτα. Είχαν πάρει όλοι την απόφασή τους: Έδιναν το «παρών» στο κάλεσμα αγώνα «για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό», στο κάλεσμα συμπόρευσης της νέας γενιάς με το ΚΚΕ.
Λαοθάλασσα στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή: Χιλιάδες κόσμου στην ομιλία του Δ. Κουτσούμπα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
«Αγώνας, γνώση τόλμη κι αντοχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική», ήταν το σύνθημα με το οποίο υποδέχτηκαν οι νέοι της ΚΝΕ τον Γραμματέα του ΚΣ της Οργάνωσης στο βήμα της συγκέντρωσης του 48ου Φεστιβάλ, που βαδίζοντας με σίγουρα βήματα προς τη συμπλήρωση των 50 του χρόνων «εξελίσσεται και είναι πάντα “μέσα” στις αγωνίες και τους προβληματισμούς της νέας γενιάς», όπως είπε ο Νίκος Αμπατιέλος.

Εκεί λοιπόν που χτυπάει η καρδιά κι ο παλμός της νεολαίας ανακοινώθηκε από το βήμα της συγκέντρωσης η έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας της ΚΝΕ, με τη δημοσίευση των Θέσεων του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο της Οργάνωσης, στις 15 του Οκτώβρη.


«Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», το σύνθημα δόνησε την ατμόσφαιρα όταν στο βήμα ανέβηκε ο  Δημήτρης Κουτσούμπας για την κεντρική ομιλία, που με τα λόγια των ποιητών, του αγώνα και της ελπίδας, σηματοδότησε: «Είμαστε πάντα στην πρώτη τη γραμμή, στην πάλη για το σήμερα, στις χαραμάδες, στις ρωγμές που ανοίγουμε, δείχνουμε τη μεγάλη λεωφόρο της αντεπίθεσης και της νίκης»!


«Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός», ξεκαθάρισαν οι μάζες του λαού και της νεολαίας στο κατακόκκινο απ’ άκρη σ’ άκρη πάρκο, όπου το 48ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία… Που επισφραγίστηκε με τις υψωμένες γροθιές στο άκουσμα της Διεθνούς στο τέλος της συγκλονιστικής συγκέντρωσης.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα ο Aramis Fuente Hernández, η ακόλουθος της πρεσβείας του Βιετνάμ Nguyen Ngoc και ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Παλαιστίνης Γιούσεφ Ντορχομ.





  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative