Social Icons

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι σημαίνει η επιδότηση 0,25 ευρώ το λίτρο στην αντλία


Πετρέλαιο θέρμανσης: Τι σημαίνει η επιδότηση 0,25 ευρώ το λίτρο στην αντλία
Την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης με 25 λεπτά το λίτρο προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή.

Η επιδότηση αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης που θα διατίθεται από τις 15 Οκτωβρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Επίσης, με την ίδια τροπολογία καταργείται για όλους, ύστερα από 12 χρόνια, η εισφορά αλληλεγγύης. Από το νέο έτος, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι καθώς και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (για τους οποίους είχε ανασταλεί) δεν θα πληρώσουν ξανά την εισφορά.

Οσοι λοιπόν έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ θα έχουν όφελος από 22 έως 676 ευρώ. Για παράδειγμα, συνταξιούχος με ετήσιο εισόδημα 13.000 ευρώ θα έχει ετήσιο όφελος 22 ευρώ. Για εισόδημα 15.000 ευρώ, η ελάφρυνση ανεβαίνει στα 66 ευρώ τον χρόνο. Για έναν δημόσιο υπάλληλο με ετήσιο εισόδημα 18.000 ευρώ, η ελάφρυνση θα είναι της τάξεως των 132 ευρώ ετησίως.

Σε κάθε περίπτωση έτσι το πετρέλαιο θα είναι μεν ακριβότερο σε σχέση με πέρσι τέτοια περίοδο αλλά σαφώς φθηνότερο σε σχέση με το πώς διαμορφώνεται η τιμή του τώρα, δεδομένων των συνθηκών που έχουν επιβληθεί από την ενεργειακή κρίση.

Αξίζει να σημειωθεί πως μερίδα πολιτών θα ωφεληθεί τριπλά όσον αφορά την θέρμανση αφού το ίδιο το επίδομα αυξάνεται από τα 184 εκατ. στα 300 εκατ. ευρώ και σε δεύτερο επίπεδο παρέμβασης διπλασιάζεται αφενός για όσους κλείσουν τα κλιματιστικά τους και δεν χρησιμοποιήσουν φυσικό αέριο προτιμώντας πετρέλαιο ή άλλες μορφές ενέργειας και αφετέρου για τους νέους δικαιούχους που θα ενταχθούν στο σύστημα μετά την διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.

Πηγή



  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative