Social Icons

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Ερώτηση του ΚΚΕ για την επικίνδυνη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας


Ερώτηση του ΚΚΕ για την επικίνδυνη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Άκρως επικίνδυνη η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για τη ζωή και την υγεία του λαού της Φθιώτιδας 


Υπό κατάρρευση βρίσκεται το Γενικό νοσοκομείο Λαμίας με τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, που καθιστούν την λειτουργία πολλών κλινικών και τμημάτων έως και αδύνατη. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καλούνται να εργασθούν σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, με τεράστιο όγκο δουλειάς, με κομμένες άδειες, σε πολλές περιπτώσεις χωρίς ρεπό, με παραπάνω εφημερίες, γεγονός που θέτει τεράστια εμπόδια στην παροχή υπηρεσιών. 

Μάλιστα, μέσα σε αυτές τις συνθήκες το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλοί παραιτούνται. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι τραγική. 

Ενδεικτικά:


- Στα επείγοντα οι ελλείψεις φτάνουν σε τέτοιο σημείο, που υπάρχουν μέρες που λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες ειδικότητες γιατρών.

- H Παιδιατρική κλινική βρίσκεται υπό διάλυση, αφού λειτουργεί χωρίς μόνιμο γιατρό του Νοσοκομείου, κάνοντας συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κατά περίπτωση και μετακινώντας γιατρούς από Κέντρα Υγείας της περιοχής αποψιλώνοντας και υποβαθμίζοντάς τα. Επιπλέον, δεν υπάρχει καν Παιδοχειρούργος.

- Η Πνευμονολογική λειτουργεί με ένα γιατρό και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσει. Μάλιστα, η Πνευμονολογική κλινική είναι η μοναδική στην Στερεά Ελλάδα και απολύτως αναγκαία και στην αντιμετώπιση των κρουσμάτων Covid. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που όχι μόνο δεν έχουμε ξεπεράσει την πανδημία αλλά τα κρούσματα είναι σε μεγάλη έξαρση πανελλαδικά αλλά και στον Νομό.

- Μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και στην Παθολογική. Η Καρδιολογική κλινική λειτουργεί οριακά καθώς γιατροί καλούνται να καλύπτουν άλλες θέσεις. Έχει σχεδόν διακοπεί και ο αιμοδυναμικός έλεγχος.

- Η Ουρολογική λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό και αυτόν υπό συνταξιοδότηση.

- Το αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί οριακά με μετάκληση γιατρών εκτός τμήματος.

- Το Ακτινολογικό εργαστήριο έχει μόνο με 9 άτομα προσωπικό με δυσκολία να βγουν ακόμα και οι βάρδιες. Ο Αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί όλο το 24ωρο και ο Μαγνητικός τομογράφος λειτουργεί ελάχιστες μέρες το μήνα.

Αυτά είναι δυστυχώς μόνο λίγα από τα πολλά παραδείγματα των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γ.Ν Λαμίας, τα οποία δημιουργούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και την υγεία του Λαού της περιοχή μας αλλά και του προσωπικού.

Οι υποσχέσεις μετά από τις επισκέψεις στο Γ.Ν Λαμίας διάφορων κυβερνητικών παραγόντων ήταν αίολες. Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στη Λαμία διαψεύδονται από τους αριθμούς, αφού υπάρχουν 50 λιγότεροι γιατροί σήμερα από αυτούς που υπηρετούσαν προ πανδημίας, που ούτως ή άλλως υπήρχαν σοβαρά κενά.

Η ίδια άθλια κατάσταση επικρατεί και στα Κέντρα Υγείας και στα περιφερειακά Ιατρεία του Νομού, καθώς και αυτά λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Ξεχειλίζει η αγανάκτηση όχι μόνο του προσωπικού, που έχει φτάσει στα όριά του, αλλά και όλου του λαού της περιοχής.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που κάνει την υγεία εμπόρευμα, της εγκατάλειψης του Δημόσιου συστήματος υγείας, των δραματικών περικοπών από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:


Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε να λειτουργήσει εύρυθμα το Νοσοκομείο Λαμίας καλύπτοντας τις ανάγκες του λαού της περιοχής.

Οι Βουλευτές
  • Κουτσούμπας Δημήτρης, Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. και Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ
  • Μαρίνος Γιώργος
  • Παφίλης Θανάσης




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative