Social Icons

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Παλαιστίνη: Στους 32 έφτασαν οι καταμετρημένοι νεκροί από τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ


Παλαιστίνη: Στους 32 έφτασαν οι καταμετρημένοι νεκροί από τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ

Άλλοι οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί, ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη Ράφα την τρίτη ημέρα της ισραηλινής επίθεσης -- Ανακοίνωση καταδίκης από την ΕΕΔΥΕ


Τα πτώματα ακόμα οκτώ Παλαιστινίων, ανάμεσά τους και ένα παιδί, που σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή χθες το βράδυ σε σπίτι στην πόλη Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας, ανασύρθηκαν από τα ερείπια από ομάδες πολιτικής άμυνας και πολίτες κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τοπικές πηγές και ΜΜΕ.

Τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 5 Αυγούστου έχει αυξηθεί σε 32, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, ενώ άλλοι 215 έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων 96 παιδιά, 30 γυναίκες και 12 ηλικιωμένοι.

Ο ανταποκριτής της WAFA ανέφερε ότι τα πτώματα των οκτώ Παλαιστινίων ανασύρθηκαν από τα ερείπια του σπιτιού της οικογένειας al-Mudallal που ισοπεδώθηκε από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές. Οι 8 νεκροί ανασύρθηκαν μετά από πολύωρη σκληρή δουλειά από ομάδες πολιτικής άμυνας και απλούς πολίτες.

Σχεδόν 40 Παλαιστίνιοι που τραυματίστηκαν στην ισραηλινή επίθεση μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, η κατάσταση ορισμένων από αυτούς περιγράφεται ως κρίσιμη.

Η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή προκάλεσε επίσης καταστροφές και υλικές ζημιές σε γειτονικά σπίτια και εγκαταστάσεις.

ΠΗΓΗ: wafa.ps

Παλαιστίνη: Στους 32 έφτασαν οι καταμετρημένοι νεκροί από τις δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ
Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικό Τζιχάντ επιβεβαίωσε σήμερα πως ένα εκ των ηγετικών στελεχών της σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς θρηνούν τον ηγέτη τους Χαλίντ Μανσούρ, μέλος του συμβουλίου ασφαλείας και διοικητή του νότιου τομέα (της Λωρίδας της Γάζας) ο οποίος έγινε “μάρτυρας” ως αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής χθες (Σάββατο)», αναφέρει η ανακοίνωση της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς είναι το ένοπλο σκέλος της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες ότι υποστηρίζει πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, επιβεβαιώνοντας ότι η νέα κλιμάκωση της ισραηλινής επιθετικότητας γίνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ.

Πηγή: 902. Gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP


Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει τις νέες δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις νέες, συνεχιζόμενες για δεύτερη μέρα, βάρβαρες, δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού Λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με απολογισμό δεκάδες νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους παιδιά, και δεκάδες τραυματίες.

Η Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ:


Το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας, συνολικά ο ελληνικός λαός εκφράζουμε γι’ ακόμη μια φορά την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό. Απαιτούμε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τον τερματισμό της κατοχής, την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις νέες, συνεχιζόμενες για δεύτερη μέρα, βάρβαρες, δολοφονικές επιθέσεις του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού Λαού στη Λωρίδα της Γάζας, με απολογισμό – μέχρι στιγμής – δεκάδες νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και ένα παιδί και δεκάδες τραυματίες.

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και η κατάπτυστη προαναγγελία από την πλευρά του Ισραήλ για «εβδομάδα επιχειρήσεων» στη Λωρίδα της Γάζας έρχονται να προστεθούν στην κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους – μακελάρη του Ισραήλ, που βρίσκει τη στήριξη κι ενισχύεται από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα κάθε λογής στηρίγματά τους, κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Αποτελεί πρόκληση το χιλιοπαιγμένο επιχείρημα της “προληπτικής” δράσης που επικαλείται το Ισραήλ, για να δικαιολογήσει τις αδικαιολόγητες κι απαράδεκτες επιθέσεις κατά των Παλαιστινίων και μάλιστα στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας. Φανερώνονται οι πολύ βαριές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που διαρκώς αναβαθμίζουν τις οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ. 

Την ίδια στιγμή αποτελεί πρόκληση η άρνηση τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσουν την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας μας, συνολικά ο ελληνικός λαός εκφράζουμε γι’ ακόμη μια φορά την αμέριστη διεθνιστική μας αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό. 

Απαιτούμε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για τον τερματισμό της κατοχής, την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

Η μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ για τα 77 χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, στις 9 Αυγούστου στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές μπορεί και πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στις νέες πυρηνικές απειλές, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους!

Όλοι στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο και στις κατά τόπους εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα!

Αθήνα, 6 Αυγούστου
  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative