Social Icons

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Βόλος: Κείμενο υπογραφών ενάντια στην παρουσία ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο


Βόλος: Κείμενο υπογραφών ενάντια στην παρουσία ΑμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο
Κείμενο υπογραφών κυκλοφορεί η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου ενάντια στην παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στο Στεφανοβίκειο, στο πλαίσιο της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Το κείμενο που υπογράφουν προσωπικότητες της περιοχής (διαβάστε εδώ) αναφέρει:

«Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας στην παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή μας, στο Στεφανοβίκειο στο στρατόπεδο της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, στην 111 ΠΜ της Νέας Αγχιάλου και στο στρατόπεδο “Γεωργούλα” στην καρδιά της πόλης του Βόλου. Η περιοχή μας αναβαθμίζεται τόσο ως θύτης, αλλά και ως στόχος στη σύγκρουση ανάμεσα στα μπλοκ των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ και της Ρωσίας — Κίνας, για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, για το μοίρασμα των αγορών, ιδιαίτερα στον τομέα της Ενέργειας.

Εκφράζουμε τη μεγάλη ανησυχία μας για την όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ιδιαίτερα βλέποντας τις κινήσεις κλιμάκωσης και γενίκευσης της πολεμικής σύγκρουσης, με μόνο θύμα τους λαούς. Ήδη πληρώνουμε με πολλούς τρόπους το κόστος αυτού του πολέμου (ακρίβεια, στοχοποίηση από το “αντίπαλο” στρατόπεδο, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση), την ίδια στιγμή που γίνεται προσπάθεια προετοιμασίας του εδάφους για μεγαλύτερες, πιο αιματηρές θυσίες.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, με εκκωφαντικό το παράδειγμα του αμερικανικού πολεμικού πλοίου “Arlington” και των μονάδων που το συνοδεύουν, που στάθμευαν στις πιο πάνω βάσεις στην περιοχή μας και αμέσως μετά συμμετείχαν στην τουρκική άσκηση “Efes 2022” με σενάριο την κατάληψη “μικρού” νησιού στο Αιγαίο και τον ναυτικό αποκλεισμό “μεγάλου” νησιού, καταρρίπτουν τα ψεύτικα επιχειρήματα ότι η παρουσία των ΗΠΑ διασφαλίζει την εθνική άμυνα και ακεραιότητα της πατρίδας μας. Το αντίθετο. Μας μπλέκει ακόμα πιο πολύ στον κυκλώνα των επικίνδυνων εξελίξεων.

Ενώνουμε τη φωνή μας και τη διαμαρτυρία μας με όλες και όλους που απαιτούν να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, να σταματήσουν οι διευκολύνσεις για τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να μη σταλούν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο μέτωπο του πολέμου, να φύγουν οι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις από την περιοχή μας και από όλη την Ελλάδα».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative