Social Icons

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

ΛΑΡΚΟ: Στο πόδι για τη μεγάλη σύσκεψη την Πέμπτη 21 Ιούλη και την κλιμάκωση του αγώνα


ΛΑΡΚΟ: Στο πόδι για τη μεγάλη σύσκεψη την Πέμπτη 21 Ιούλη και την κλιμάκωση του αγώνα

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ

Ξεσηκωμός ενάντια στο «λουκέτο» και τις απολύσεις

Στο πόδι για τη μεγάλη σύσκεψη την Πέμπτη 21 Ιούλη και την κλιμάκωση του αγώνα

Σε ξεσηκωμό ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης και σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη σωματείων και φορέων την Πέμπτη 21 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στον οικισμό του εργοστασίου της Λάρυμνας, με θέμα «ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, εργασία για όλους, καμιά έξωση από τους οικισμούς, καμιά παραπέρα μείωση των αποδοχών», καλούν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

Ήδη, δεκάδες συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, τοπικοί σύλλογοι και φορείς έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στη μεγάλη σύσκεψη για τον συντονισμό και την κλιμάκωση του συγκλονιστικού και δίκαιου αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, εδώ και 30 μήνες.

Την ίδια στιγμή, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί τις διοικήσεις όλων των Εργατικών Κέντρων της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας σε κοινή σύσκεψη τη Δευτέρα 18 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο «Ιλιον» στον οικισμό της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, προκειμένου να συντονίσουν τις δράσεις που θα αναλάβουν για τη στήριξη του αγώνα της ΛΑΡΚΟ.

Στο πόδι για τη μεγάλη σύσκεψη


Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και την απόφασή της να σταματήσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ την 1η Αυγούστου οδηγώντας άμεσα στην ανεργία πάνω από 150 εργολαβικούς εργαζόμενους και δεκάδες ακόμη μικροεργολάβους και χειριστές μηχανημάτων, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Με ενότητα και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους, να αποτρέψουν το έγκλημα και να κρατήσουν τη ΛΑΡΚΟ ανοιχτή, διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και τα σπίτια τους, το να μη μαραζώσουν ολόκληρες περιοχές. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων μάλιστα έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ενημερώθηκαν ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα για τη διαδικασία διαβούλευσης των ομαδικών απολύσεων, διευκολύνοντας την υλοποίηση των εγκληματικών σχεδιασμών της κυβέρνησης.

Το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρυμνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, όπου έγινε ενημέρωση από τον Παναγιώτη Πολίτη, πρόεδρο της διοίκησης του Σωματείου. 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, στις άμεσες επιπτώσεις που θα έχει, αλλά και στην αγωνιστική απάντηση που θα πρέπει να δώσουν από κοινού οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία. Χαιρετισμό απηύθυνε η Γιάννα Αστερίου, εργαζόμενη στη ΛΑΡΚΟ και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Γυναικών ΛΑΡΚΟ, η οποία κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι γυναίκες της ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσουν στον δρόμο που έχουν χαράξει οι γυναίκες της μεγάλης απεργίας του 1977.

Στη σύσκεψη της Λάρυμνας συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα για τον συντονισμό της δράσης ανάμεσα στους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία. Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Μαλεσίνα, ενώ έχει προγραμματιστεί και για την Κυριακή 17 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Μαρτίνο.

Επίσης, αντιπροσωπείες εργαζομένων και μελών του Σωματείου πραγματοποιούν καθημερινά εξορμήσεις στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη και την οργάνωση της συνέχισης του αγώνα.

Αυτό το έγκλημα δεν θα περάσει!

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων από όλες τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ απευθύνουν πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη και την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο έγκλημα της κυβέρνησης.

«Η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ πατώντας στον νόμο - έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση, πριν από τους διαγωνισμούς εκποίησης και μη γνωρίζοντας κανένας το αποτέλεσμα αυτών, σταματά τη λειτουργία της, χωρίς καμία διασφάλιση για το αν και πότε θα επαναλειτουργήσει», σημειώνουν τα Σωματεία στην ανακοίνωσή τους.

Υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, τα Σωματεία αναφέρουν ότι η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη ΛΑΡΚΟ την 1η Αυγούστου «απαξιώνει μέχρι τελικής πτώσεως, πέρα και έξω από κάθε λογική, τη μοναδική παραγωγό σιδηρονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Την "παίζει στα ζάρια" με κίνδυνο το οριστικό λουκέτο». Και προσθέτουν:

«Οδηγεί στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους στις εργολαβίες και παράλληλα το υπόλοιπο των εργαζομένων στην ανασφάλεια της μηνιαίας ανανέωσης των συμβάσεων, και την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης του πενταμήνου που θα οριστικοποιηθεί και η τελευταία απόλυση, με τελικό "μποναμά" την έξωση από τα σπίτια των οικισμών.

Οδηγεί στην ανεργία δεκάδες μικροεργολάβους με μηχανήματα έργου και αυτοκινητιστές.

Παρασέρνει στο σταμάτημα της λειτουργίας 3 εργοστάσια παραγωγής υλικού αμμοβολής και στην ανεργία τους δεκάδες εργαζόμενους που απασχολούν.

Παρασέρνει στην καταστροφή επαγγέλματα που υποστηρίζουν τη δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ και απασχολούν εκατοντάδες συνολικά εργαζόμενους.

Μέσα από τον νόμο που ψηφίστηκε, ενώ μας κλέβουν τον μόχθο δίνοντάς μας ψίχουλα, τώρα με το σταμάτημα της λειτουργίας και μέχρι την οριστική απόλυση μέσα στο επόμενο πεντάμηνο, συρρικνώνει παραπέρα το εισόδημά μας (μας σταματά από την εργασία νύχτα και αργίες), δημιουργεί γενική οικονομική ασφυξία στις περιοχές, δεν διασφαλίζει καμία θέση εργασίας.

Παρασέρνει στην καταστροφή εκατοντάδες συνολικά εργαζόμενους των τοπικών κοινωνιών σε 6 νομούς (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Καστοριά, Κοζάνη, Αττική) που απασχολούνται σε επαγγέλματα τα οποία εξαρτώνται από το εισόδημα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ (από την ταβέρνα και το καφενείο, έως τον οικοδόμο, το μπακάλικο, το σούπερ μάρκετ κ.ά.)».

Συνεχίζοντας, τα Σωματεία επισημαίνουν ότι το πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες και συνολικά την οικονομία της χώρας θα είναι ανεπανόρθωτο και τονίζουν ότι για τον λόγο αυτό «τη μάχη θα την δώσουμε όλοι μαζί, σαν μια γροθιά».

«Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ από όλα τα εργοτάξια, εργαζόμενοι στις εργολαβίες, μικροεργολάβοι έργου, αυτοκινητιστές, εργαζόμενοι στις αμμοβολές, μαγαζιά, καταστήματα, προμηθευτές, όλοι μαζί θα δώσουμε απάντηση ενότητας και αποφασιστικότητας», αναφέρουν χαρακτηριστικά τα Σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"


Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative