Social Icons

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Επίδομα βενζίνης: Ποιοι δικαιούνται από το fuel pass έξτρα μπόνους 15 ευρώ


Επίδομα βενζίνης: Ποιοι δικαιούνται από το fuel pass έξτρα μπόνους 15 ευρώ
Επίσημα εδώ και λίγες μέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε το Fuel Pass 2-επίδομα βενζίνης, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα, και μάλιστα αυξημένο κατά 15 ευρώ αλλά όχι για τους... πολλούς

Όπως είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, το νέο επίδομα βενζίνης -fuel pass 2 θα είναι αυξημένο, ενώ θα έχει και μπόνους 15 ευρώ αν γίνει μέσω άυλης κάρτας. 

Αναλυτικά τι ανακοινώθηκε:


Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών, όπως ήταν και το Fuel Pass 1, με δηλωθέν εισόδημα 2021 έως 30.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε μέλος και μέχρι 45.000 ευρώ...

Για να δοθεί η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα όπως την προηγούμενη φορά.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο, και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα, να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

  •     Σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα
  •     Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα
  •     Αύξηση 80% σε σχέση με την προηγούμενη επιδότηση
  •     Μοτοσυκλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα
  •     Μοτοσυκλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα

Για λίγους το έξτρα μπόνους +15 ευρώ μέσω άυλης κάρτας

Όπως και στο πρώτο Fuel Pass έτσι και σε αυτό, το έξτρα μπόνους της άυλης κάρτας είναι για λίγους.

Τι σημαίνει αυτό; Για να μπορέσετε να πάρετε να έξτρα χρήματα από το επίδομα βενζίνης θα πρέπει να ολοκληρώσετε την διαδικασία της αίτησης και να επιλέξετε την άυλη κάρτα. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει το κινητό σας να διαθέτει την λειτουργία NFC.

Η λειτουργία NFC δίνει την δυνατότητα στα smartphones να «γίνονται» και κάρτες, καθώς μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες δηλώνετε την κάρτα σας και την έχετε πλέον στο κινητό σας.

Αν και η λειτουργία NFC είναι πλέον πολύ διαδεδομένη και υπάρχει πλέον σε κάθε νέο smartphone, δεν το έχουν όλοι.

Για να δείτε αν το κινητό σας έχει την συγκεκριμένη λειτουργία (NFC), πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του κινητού σας και αναζητήστε το NFC.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες:

Επίδομα βενζίνης: Ποιοι δικαιούνται από το fuel pass έξτρα μπόνους 15 ευρώ
Επίδομα βενζίνης: Ποιοι δικαιούνται από το fuel pass έξτρα μπόνους 15 ευρώ
Αν λοιπόν όπως κάνετε την αναζήτηση στις ρυθμίσεις του κινητού σας σας εμφανίζει επιλογή για το NFC και να ενεργοποιήσετε τότε είστε από τους τυχερούς που θα πάρετε το μπόνους το +15 ευρώ.

Αν όμως δεν σας βγάλει επιλογή, τότε δεν έχει την υπηρεσία NFC το κινητό σας.
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και πώς γίνεται η αίτηση

Το επίδομα βενζίνης, θα ανοίξει τέλος Ιουλίου.

Τονίζεται ότι το επίδομα βενζίνης με την άυλη κάρτα θα είναι αυξημένο κατά 15 ευρώ (από 5 εύρω που ήταν στο Fuel Pass 1).

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο επίδομα βενζίνης, οι περισσότεροι πολίτες είχαν «γυρίσει την πλάτη» στην άυλη κάρτα, και ίσως κάτι τέτοιο τώρα δεν θα συμβεί, με τα έξτρα 15 ευρώ μπόνους.

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί, είναι πώς για να πάρετε το επίδομα βενζίνης θα πρέπει να έχετε κάνει Φορολογική Δήλωση για το 2021, οι προθεσμία για τις Φορολογικές Δηλώσεις λήγει 31 Ιουνίου -αν και αναμένεται να πάρει παράταση-.

Η αίτηση πρόκειται να είναι ίδια όπως και στο πρώτο επίδομα βενζίνης, μέσω gov.gr στην επιλογή Fuel Pass με κωδικούς taxisnet, τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του αυτοκινήτου σας.


dikaiologitika.gr




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative