Social Icons

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Στην Λισιτσάνκ το επίκεντρο της επίθεσης του Ρωσικού στρατού — ρωσικός πύραυλος έπληξε περιοχή στην Οδησσό


Τα ρωσικά στρατεύματα επικέντρωσαν τις επιθέσεις τους στη Λισιτσάνσκ, την επομένη της επισημοποίησης της κατάληψης της δίδυμης πόλης της, της Σεβεροντονιέτσκ, στην άλλη πλευρά του ποταμού Ντονέτς -- έπληξαν επίσης με πυραύλους την Οδησσό και -μεταξύ άλλων- το Κίεβο – Ο Καναδάς ανέπτυξε δύο πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα

Στην Λισιτσάνκ το επίκεντρο της επίθεσης του Ρωσικού στρατού — ρωσικός πύραυλος έπληξε περιοχή στην Οδησσό
Τα ρωσικά στρατεύματα επικέντρωσαν τις επιθέσεις τους στη Λισιτσάνσκ, την επομένη της επισημοποίησης της κατάληψης της δίδυμης πόλης της, της Σεβεροντονιέτσκ, στην άλλη πλευρά του ποταμού Σιβέρκσι Ντονέτς την 124η ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το πυροβολικό για να αποκόψουν την πρόσβαση στη Λισιτσάνσκ από τον νότο, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο. Έπληξαν επίσης πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία πόλη που ελέγχουν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια Λουγκάνσκ. Τα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται ήδη στα όριά της.

Στο μεταξύ φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν πως απομάκρυναν 250 άμαχους από τα καταφύγια του εργοστασίου χημικών Αζότ στη Σεβεροντονιέτσκ αφού οι ουκρανικές δυνάμεις αποχώρησαν από την πόλη.

Κάπου 200 άμαχοι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο το Σάββατο, ανέφερε ο εκπρόσωπος των φιλορωσικών αρχών της Λουγκάνσκ. Το Σάββατο, ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ , δήλωσε ότι 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο.

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στη Λουγκάνσκ ανέφερε πως στα καταφύγια του εργοστασίου βρίσκονταν 568 άμαχοι προτού οι άνδρες του αποχωρήσουν.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει από το Σάββατο: Το πρωί ρωσικός πύραυλος έπληξε περιοχή στην Οδησσό. Οι Ουκρανικές αρχές αναφέρουν 6 θύματα. Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22.

Το Σαββατοκύριακο, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στη Λβιβ (Λβοβ), στη Χμελνίτσκι, στη Ζιτόμιρ, στην Τσερνίχιβ και στο Κίεβο. Στον νότο, επλήγησαν η Μικολάιφ και η Οδησσός.

Ο Καναδάς ανέπτυξε δύο πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα

Ο Καναδάς ανέπτυξε δύο πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα
Στο μεταξύ ο Καναδάς ανέπτυξε χθες Κυριακή δυο πολεμικά πλοία στη Βαλτική Θάλασσα και στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, όπου θα συναντήσουν δύο ήδη παρούσες φρεγάτες στην περιοχή για να ενισχυθεί η ανατολική πτέρυγα του NATO, σε αντίδραση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα NSCM Kingston και Summerside θα παραμείνουν στην περιοχή τέσσερις μήνες, στο πλαίσιο των «μέτρων αποτροπής στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη» που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την προσάρτηση το 2014 της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία, διευκρίνισε το καναδικό Πολεμικό Ναυτικό με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Από τον Ιούλιο ως τον Οκτώβριο, τα πλοία θα συμμετάσχουν σε γυμνάσια αντιμετώπισης υποβρυχίων ναρκών και θα διατηρήσουν «υψηλό επίπεδο προετοιμασίας», που θα τους επιτρέψει να «ανταποκρίνονται γρήγορα και αποτελεσματικά στην υποστήριξη κάθε επιχείρησης του NATO», πρόσθεσε.

 (Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, 902.gr, AFP, «Reuters», «Ria Novosti»)




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative