Social Icons

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Ανοιχτή σύσκεψη, στην πάνω πλατεία της Πελασγίας, πραγματοποιήθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Πελασγίας το  Σάββατο 4 Ιούνη 2022, στις 8.00 μ.μ, 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Δ.Ε. ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το Σάββατο, 04.06.2022, στη κεντρική πλατεία της Πελασγίας, η εκδήλωση διαμαρτυρίας, που οργανώθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Πελασγίας κατά των φαραωνικών φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, που απειλούν να “πνίξουν” περιμετρικά τη Πελασγία, το Κυπαρισσώνα, τους Μύλους και το Βαθύκοιλο, στην Ανατολική Φθιώτιδα.

Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν, πέραν του Αγροτικού Συλλόγου Πελασγίας, ο Αγροτικός Σύλλογος Στυλίδας κι Εχιναίων, τα Τοπικά Συμβούλια Κοινοτήτων Πελασγίας και Μύλων, το Σωματείο Εργαζομένων της Χαρτοβιομηχανίας ΠΑΚΟ, το Συνταξιοδοτικό Σωματείο ΙΚΑ Φθιώτιδας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, το Σωματείο Εργαζομένων Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας και συλλογικότητες κατοίκων από Πελασγία, Κυπαρισσώνα, Βαθύκοιλο και Μύλους.

Οι ομιλητές εστίασαν στις αιτήσεις εταιρειών ΑΠΕ που έχουν υποβληθεί και σε σχεδιαζόμενες υποβολές φακέλων για τεράστια φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα, τα οποία επιδιώκεται να εγκατασταθούν πάνω σε καταφύγιο άγριας ζωής, σε δασικές εκτάσεις και δάση, σε υδατορέματα και πηγές ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων, πάνω και δίπλα σε αρχαιολογικούς χώρους και σε καλλιεργούμενη γη υψηλής παραγωγικότητας, με καταστροφικές συνέπειες για το μικροκλίμα της περιοχής και, συνεπώς, για το μέλλον των ανθρώπων, των ζώων, των πτηνών και των καλλιεργειών της. 

Τονίσθηκε, επίσης, ο σημαντικός κίνδυνος που προκαλείται εξ αιτίας αυτών των ζημιογόνων παρεμβάσεων σε οικονομικό, επιχειρηματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, για το σύνολο της Ανατολικής Φθιώτιδας, που οι αρχαιολογικοί της χώροι αποτελούσαν τμήμα του βασιλείου του μυθικού Αχιλλέα, στις πλαγιές και στους πρόποδες της Όθρυος, του όρους των Τιτάνων.

Το αντιπαραγωγικό, χωρίς μέτρο, υπερβολικό μέγεθος αυτών των εκκρεμών και σχεδιαζόμενων ΑΠΕ, στη περιοχή της Δ.Ε. Πελασγίας, που επιδιώκεται να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν, χωρίς χωροταξικές προδιαγραφές και κατά παράβαση ακόμη και των στοιχειωδών περιβαλλοντικών προϋποθέσεων, δίπλα σε περιοχή NATURA (ΖΕΠ Όθρυος), με ευαίσθητο μικροκλίμα για τις καλλιέργειες του αγροτικού πληθυσμού και με πληθώρα αρχαιολογικών θησαυρών και πλούσια ιστορία, φέρνει αυτές τις κερδοσκοπικές απόπειρες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων σε ευθεία αντίθεση με τον αγροτικό πληθυσμό και τους λοιπούς κατοίκους της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να προσφέρεται σε όλους χωρίς όρους κερδοσκοπικής εκμετάλλευσης αυτής της παροχής και των χρηστών της, που στο σύνολό τους βρίσκονται σε μειονεκτική, ασθενέστερη θέση, έναντι των μεγαλοπαραγωγών και μεγαλοπαρόχων ενέργειας.

Οι κάτοικοι της Δ.Ε. Πελασγίας απαιτούν, επί δεκαετίες, φθηνό οικιακό και αγροτικό ρεύμα με έργα υποδομής για τις ανάγκες τους για άρδευση και ύδρευση, δεδομένου ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά αντί αυτών βλέπουν την αποψίλωση του Όρους Όθρυς για ΑΠΕ, την απόπειρα δημιουργίας ενός καυτού “πιάτου” φωτοβολταϊκών των κερδοσκόπων, που θα θησαυρίζουν ξεροψήνοντας τους ίδιους και το βιός τους στη μέση, με ταυτόχρονη καταστροφική καταπάτηση των πηγών και των υδατορεμάτων της περιοχής και με ορατό, επίσης, το φάσμα της ενεργειακής φτώχειας και των επισιτιστικών αναγκών.

Κατά την εκδήλωση, αποφασίσθηκε η συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα κατά των ΑΠΕ στην Δ.Ε. Πελασγίας, αποτελούμενη από εκπροσώπους των Κοινοτικών Συμβουλίων Πελασγίας, Μύλων, του Αγροτικού Συλλόγου Πελασγίας, του Αγροτικού Συλλόγου Στυλίδας κι Εχιναίων, του Σωματείου Εργαζομένων της Χαρτοβιομηχανίας ΠΑΚΟ, του Συνταξιοδοτικού Σωματείου ΙΚΑ Φθιώτιδας, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας, του Σωματείου Εργαζομένων Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας και του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών και Γάλακτος.

Ο αγώνας συνεχίζεται για ένα καλύτερο μέλλον των οικογενειών μας, χωρίς τεράστια φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα κερδοσκοπικών επιχειρήσεων, που μετατρέπουν την ανάπτυξη από πράσινη σε μαύρη, δηλαδή τη καθιστούν αντικείμενο θυσίας στο βωμό του χρήματος, δεδομένου ότι δεν προσβλέπουν στη διατήρηση της αναγκαίας και απαραίτητης ισορροπίας στη παραγωγή οικολογικής ενέργειας, που θα πρέπει να καλύπτει μόνο τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και με σεβασμό στο περιβάλλον και στο πολιτισμό μας.
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

Φωτογραφίες & Βίντεο: Θανάσης Τσίγας


  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative