Social Icons

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Ξεσηκωμός ενάντια στην τροπολογία κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ – 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο


Ξεσηκωμός ενάντια στην τροπολογία κλεισίματος της ΛΑΡΚΟ – 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο
Σε ξεσηκωμό για την απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Ιούνη για να μη συζητηθεί στη βουλή η τροπολογία που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και πετά τους εργαζόμενους στο δρόμο, καλούν ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση της Παρασκευής, καταγγέλλοντας παράλληλα την υπονομευτική και διασπαστική στάση των υπολοίπων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που προέρχονται από τις δύο παρατάξεις της ΔΑΚΕ...

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους οι Πολίτης Παναγιώτης πρόεδρος, Παπαϊωάννου Δημήτρης αν. γεν. γραμματέας, Κάζας Γιώργος ταμίας, Ζυγογιάννης Παρασκευάς, μέλος Δ.Σ. κάνουν γνωστό ότι στη γενική συνέλευση απορρίφθηκε ομόφωνα η πρόταση της κυβέρνησης και αποφασίστηκε εικοσιτετράωρη απεργία και συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 14 Ιούνη. 

Σημειώνουν επίσης ότι για την προετοιμασία της απεργίας θα γίνουν ανοιχτές συσκέψεις στον οικισμό του εργοστασίου, στη Μαλεσίνα και τη Λάρυμνα, καθώς και ότι το πρωί της Τρίτης στις 11:30 θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα και με σημείο συνάντησης τη Βουλή, στις 2 μ.μ.

Παράλληλα τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου που συμμετείχαν στη γενική συνέλευση καταγγέλλουν τη στάση των υπολοίπων τονίζοντας ότι προσπαθούν να παγιδεύσουν τους εργαζόμενους και να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. 

Χαρακτηρίζουν μάλιστα υπονομευτική και διασπαστική τη μη συμμετοχή τους στη γενική συνέλευση και τονίζουν χαρακτηριστικά ότι καλούν τους εργαζόμενους να αποδεχθούν και να ψηφίσουν την απόλυση τους πριν ακόμη την ψηφίσει η ίδια η κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν


“Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 10/6/2022 στις 9.00 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. Οι συνάδελφοι Κορέτζελος, Γκιώνης, Νάτσιος, Ανδριτσος και Σαρηγιάννης πρότειναν να αναβληθεί η Γ.Σ των μελών μας. Οι συνάδελφοι, Κάζας, Παπαϊωάννου, Ζυγογιάννης και Πολίτης δεν συμφώνησαν. 

Η Γ.Σ ήταν προκηρυγμένη (ανακοίνωση αρ. Πρωτ. 69 – 07/03/2022) ομόφωνα. Βάση του καταστατικού για να αλλάξει απόφαση Δ.Σ. χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία ( άρθρο 28 παράγραφος 7) και από την στιγμή που η πρόταση των συναδέλφων δεν βρήκε την ομόφωνη συμφωνία η συνέλευση δεν αναβλήθηκε.

Στην συνέχεια στο κινηματογράφο Ίλιον του οικισμού ΛΑΡΚΟ, εφόσον διαπιστώθηκε απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό, «δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση 1/4 των (628) των μελών» (άρθρο 13 παράγραφος 3 του καταστατικού), εκλέχτηκε προεδρείο και πραγματοποιήθηκε η επαναληπτική Γ.Σ. των μελών μας με μεγάλη συμμετοχή.

Εκτός του συναδέλφου Γ. Ανδρίτσο που δήλωσε αιτιολογημένο κώλυμα, οι συνάδελφοι εκλεγμένοι συνδικαλιστές, Κορέτζελος, Γκιώνης, Νάτσιος και Σαρηγιάννης, παρά το γεγονός ότι το σώμα περίμενε πάνω από 10 λεπτά την άφιξη τους, παρά το γεγονός ότι έγινε τηλεφώνημα στους επικεφαλής των συνδυασμών τους, δεν απάντησαν ποτέ και απουσίασαν αδικαιολόγητα.

Στην Γ.Σ. αναλύθηκε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου που έχει κατάθεση για ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση και απαντήθηκαν διεξοδικά όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τα μέλη.

Υπήρξε αυξημένος αριθμός τοποθετήσεων με κοινό παρονομαστή την καταδίκη και απόρριψη, τόσο του απαράδεκτου περιεχομένου, όσο και των εκβιασμών της Κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο σταματά κάθε δραστηριότητα λειτουργίας. Προωθεί άμεσα την απόλυση 10αδων εργαζομένων στις εργολαβίες, 10αδων αυτόαπασχολουμένων αυτοκινητιστών και μικρό εργολάβων έργου, 10αδων εργαζομένων στα εργοστάσια αμμοβολής. Οδηγεί σε 5 μήνες το πολύ και τον τελευταίο εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ από την άμεση αεργία, στην μακροχρόνια ανεργία, κλέβει τον μόχθο μιας ζωής και μαραζώνει τον τόπο μας.

Η εισήγηση των μελών του Δ.Σ ψηφίστηκε ομόφωνα και σε κλίμα αγωνιστικότητας. Το ανώτερο όργανο, η Γ.Σ., αποφάσισε:

Την Τρίτη 14/6, την μέρα που ψηφίζουν τις απολύσεις μας και το σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, με 24ωρη απεργία μπαίνουμε στα λεωφορεία και πάμε στην βουλή.

Τα λεωφορεία θα φύγουν από τα χωριά στις 11.30 το πρωί με ραντεβού 14.00 έξω από την βουλή.

Το Σάββατο στις 20.00 στο καφενείο του Βέλιου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη για οργάνωση της κινητοποίησης.

Την Κυριακή στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στην Μαλεσίνα.

Την Δευτέρα στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή σύσκεψη στην παραλία της Λάρυμνας.


Συνάδελφοι


Τα παιχνίδια που παίζουν οι συνδικαλιστές του Κυβερνώντος κόμματος τα έχουμε ξαναζήσει δεκάδες φορές στο παρελθόν και όποτε παρασύρθηκαν οι εργαζόμενοι το πλήρωσαν ακριβά. Μετά την ανακοίνωση των συναδέλφων του Διοικητικού Συμβουλίου που γύρισαν την πλάτη και δεν ήρθαν στη γενική συνέλευση να υποστηρίξουν τη θέση τους και να βάλουν σε ψήφιση, όπως υποστήριξαν στο διοικητικό συμβούλιο, την πρόταση της Κυβέρνησης, είναι ξεκάθαρο ότι η ιστορία οδεύει στην επανάληψη.

Μακάρι να μη συμβεί κάτι τέτοιο. Μακάρι έστω και τώρα να ακολουθήσουν την πλειοψηφία των εργαζομένων. Να ακολουθήσουν και να σεβαστούν τις αποφάσεις του Ανώτερου Οργάνου του Σωματείου που είναι η γενική συνέλευση, η οποία νομότυπα και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού πραγματοποιήθηκε.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 10/6, αργά το απόγευμα στην Βουλή και πάει για ψήφιση.

Η στάση των συνδικαλιστών που το τελευταίο διάστημα βάζουν εμπόδια στην λειτουργία του σωματείου, πραγματοποιούν συναντήσεις με την Κυβέρνηση τάχα «για το καλό μας», όμως τελικά έρχονται και μας προτείνουν οι εργαζόμενοι να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο της απόλυσης μας, πριν την Κυβέρνηση, είναι επιεικώς, απαράδεκτη.

Η κυβέρνηση μετρώντας το πολιτικό κόστος που θα έχει το αποτέλεσμα της υλοποίησης του νομοσχεδίου, επιδιώκει να εξασφαλίσει συναίνεση, έστω και εν μέρη για να μπορεί να «λέει οι εργαζόμενοι συμφωνούν».

Πόσες φορές ο υπουργός αξιοποίησε τα μηνύματα στο κινητό του, από μετρημένους στα δάχτυλα εργαζόμενους; Σκεφτείτε αν η πέρα και έξω από κάθε διάταξη του καταστατικού φιέστα που καλούν οι συνάδελφοι την Δευτέρα νομιμοποιηθεί με παρουσία των εργαζομένων.

Γιατί οι συνάδελφοι συνδικαλιστές δεν ήρθαν στην συνέλευση να πούνε την άποψη τους και να την βάλουν σε ψήφιση, όπως δήλωσαν; Τους αρνήθηκε κανείς αυτό το δικαίωμα; Απεναντίας 200 και πλέον μέλη αναμέναμε την άφιξη τους στην Γ.Σ..

Πότε έγινε Διοικητικό Συμβούλιο και προκηρύχθηκε Γ.Σ. για την Δευτέρα; Πότε κάλεσαν σε αυτό τον πρόεδρο, τον ταμία, τον αναπληρωτή γραμματέα και το μέλος του Δ.Σ. που ανήκουν στην πρώτη δύναμη; Γιατί διασπούν τους εργαζόμενους σε διαφωνούντες και συμφωνούντες και δεν ήρθαν εκεί να αποφασίσει το σώμα;

Ποιόν εξυπηρετεί η διάσπαση, εκτός από την κυβέρνηση; Γιατί έφτασαν στο σημείο να παραπληροφορούν για να παρασύρουν τους εργαζόμενους ακόμη και γραπτά;

Στην ανακοίνωση γράφουν ότι τα το νομοσχέδιο περιέχει τα Δ.Π.Υ., την επαναπρόσληψη όλων, τα ασφαλιστήρια. Που ακριβώς τα γράφει; Δέστε και μόνοι σας συνάδελφοι το νομοσχέδιο όπως κατατέθηκε στη Βουλή, είναι αναρτημένο στο openlarko.com

Ποιος ο λόγος αυτής της παγίδας;

Η φιέστα που προσπαθήσουν να κάνουν τη Δευτέρα για να δώσουν το άλλοθι στην κυβέρνηση, μπορεί να ονομαστεί σύσκεψη συνδυασμού, σε καμιά περίπτωση όμως δεν νομιμοποιείται ως Γ.Σ., για αυτό και θα πρέπει να αποτύχει. Είναι καραμπινάτη διάσπαση, καραμπινάτη υπονόμευση. Έχουν όλη την ευθύνη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση βρίσκει έδαφος και περπάτα τις αντεργατικές αποφάσεις, που κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ και μας οδηγούν στην ανεργία.

Συνάδελφοι


Μετά από 29 μήνες αγώνα σε κανέναν δεν αξίζει να γραφτεί στην ιστορία ως δούρειος ίππος που έσπασε τον αγώνα. Βεβαίως ο καθένας κάνει την επιλογή του και είναι σεβαστό, όμως όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε, το καταστατικό, το ανώτερο όργανο, την Γ.Σ. και το θεσμικό ρόλο του Δ.Σ.

Απλοί στρατιώτες είμαστε όλοι στο σώμα της συνέλευσης. Έχουμε την επιλογή ή να πολεμήσουμε στις διαταγές της ή να λιποτακτήσουμε. Εμείς με συνέπεια ακολουθούμε σταθερά το πρώτο, χωρίς να αποκλείουμε κανέναν.

Καλούμε τον γραμματέα του σωματείου να σεβαστεί τις αποφάσεις και να σφραγίσει τα απαραίτητα έγγραφα προκήρυξη της απεργίας, όπως είναι υποχρεωμένος”.

Τα παρόντα μέλη του Δ.Σ. στην Γ.Σ. τις 10/6/2022
  • Πολίτης Παναγιώτης Πρόεδρος
  • Παπαϊωάννου Δημήτρης Αν. Γεν. Γραμματέας
  • Κάζας Γιώργος Ταμίας
  • Ζυγογιάννης Παρασκευάς μέλος Δ.Σ.




  ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ STILIDA NEWS ΣΤΟ GOOGLE NEWS


ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ You Tube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative